آشپزی

نکات تغذیه‌ای آش شله قلمکار

فراشپز- سفره ایرانی بدون آش معنی چندانی ندارد. در حقیقت یکی از مشخصات سفره ایرانی، انواع آش ها و سوپ ها است که به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی مصرف می شوند و طرفداران پر و پا قرص خود را در تمام طول سال دارند.یکی از محبوب ترین و در عین حال رایج ترین آش های ایرانی آش شله قلمکار است.

این آش، ترکیبی از گوشت، غلات و حبوبات است که هر کدام به تنهایی بخش اصلی یک خوراک پر کالری و غنی را تشکیل می دهند. گوشت قرمز، حاوی پروتئین و چربی های طبیعی است و مقادیر کمی از آن در طول هفته می تواند مواد لازم برای رشد و تقویت بدن را تامین کند.غلات به ویژه برنج، دارای مقادیر قابل توجهی از انواع ویتامین ها و آهن است که علاوه بر خون سازی و کمک به تقویت ایمنی بدن، می تواند رشد مو و شادابی پوست را نیز به خاطر وجود ویتامین «ب» تضمین کند. غیر از پروتئین گیاهی، حبوبات حاوی مقادیر قابل توجه از فیبر گیاهی هستند که نقش بسیار مهمی در سلامت دستگاه گوارش و سلامت جداره روده ها ایفا می کنند. با تقویت اندام گوارشی و جداره روده ها، فرآیند هضم مواد غذایی در معده و سپس جذب آن ها در روده بهتر انجام می شود. به خصوص که حالت نرم و رقیق شده مواد به هضم آن ها بیشتر کمک می کند.

آماده‌سازی‌: یک ساعت

پخت: ۳ساعت

تعداد:۱۰نفر

مواد لازم:

نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، عدس، ماش:‌ هر کدام ۱۰۰گرم

برنج نیم دانه: ۱۰۰گرم

بلغور گندم: ۲۰۰گرم

گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم

دنبه گوسفندی:۱۰۰ گرم

پیاز: ۳ عدد بزرگ

زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین: ‌هر کدام یک قاشق چایخوری

نمک، جوز هندی، زنجبیل: به میزان لازم

سبزی آش: یک و نیم کیلو

پیاز داغ: ۳۰۰گرم

نعناع داغ و ‌کشک: به میزان لازم

طرز تهیه:

۱.دو پیاز را خلالی خرد کرده و سرخ کنید. گوشت را داخل پیاز تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید. محتویات ظرف را هم بزنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

۲.گوشت را با حرارت کم بپزید. سپس ریش ریش کنید و کنار بگذارید.

۳.بلغور و برنج شسته شده را به آب گوشت اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید. بعد از نیم‌پز شدن بلغور و برنج، حبوبات پخته را به همراه گوشت ریش شده داخل قابلمه بریزید. موادآش را هر چند دقیقه به آرامی هم بزنید تاآش به مرور لعابدار و کشدار شود.

۴.سبزی را داخل قابلمه بریزید. نمک، دارچین، جوز هندی و زنجبیل را هم بیفزایید. تا زمانی که‌آش بپزد، پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید. سپس نعناع را هم کمی در روغن داغ تفت دهید.

نکته:‌

– برای اینکه‌آش بافت نرم و کشدار داشته باشد باید گوشت پخته را ریش ریش کرده یا بکوبید وآش را مدام هم بزنید.

– می‌توانید از گوشت گاو یا بوقلمون هم برای تهیه‌آش شله قلمکار استفاده کنید.

– برای طعم بهتر گوشت وآش استفاده از قلم گاو یا عصاره گوشت را فراموش نکنید.

نکات آشپزی

– درصورتی که میزان لعاب‌آش کم بود، می‌توانید یک قاشق غذاخوری آرد را داخل آب حل کرده، هم بزنید تا گوله نباشد سپس به‌آش در حال پخت اضافه کنید.

– برای گرفتن نفخ حبوبات، بهتر است آنها را ۲۴ساعت قبل از پخت در آب گرم خیس کنید.

– در اضافه کردن نعناع داغ به‌آش دقت کنید. اگر نعناع داغ بیش از حد باشد باعث تلخ شدن‌آش می‌شود.

– برای خوشمزه‌تر شدن‌آش، می‌توانید از میزان بیشتری پیاز داغ استفاده کنید.

– اگر از رشته درآش استفاده می‌کنید بهتر است نمک‌آش را کمتر بریزید. چرا که بعضی از رشته‌های‌آش نمک زیادی دارند وآش را شور می‌کند.

– هنگام اضافه کردن سبزی‌ها به‌آش، بهتر است در قابلمه را باز بگذارید تا سبزی تیره و بد رنگ نشود.

– برای خوش طعم‌تر شدن آش‌ها می‌توانید به‌آش آب قلم اضافه کنید.

منبع: روزنامه همشهری

فراشپز

Recent Posts

لیمو عسلی با زنجبیل و دارچین؛ نوشیدنی ضد ویروس

فراشپز- لیمو عسلی یکی از معجون های بسیار خوشمزه پاییزی و زمستانی می باشد این…

5 ساعت ago

طرز تهیه سان شاین مخصوص به روش کافی شاپ‌ها

فراشپز- سان شاین یک دسر شیک و مجلسی است که در لیوان یا جام‌های بلند…

6 ساعت ago

زیتون و پنیر؛ چاشنی ساده و خوشمزه برای انواع غذا و سالاد

فراشپز- یکی از انواع چاشنی ها می باشد که بسیار خوشمزه و ساده است و…

7 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه شیرینی زنجبیلی با سه نوع آرد و ماندگاری بالا

مواد لازم: ارد سفید قنادی ۲۰۰ گرم. آرد نخودچی ۱۲۵ گرم. آرد برنج: ۱۲۵ گرم.…

8 ساعت ago

طرز تهیه لوبیا پلو با سویا خیلی خوشمزه و راحت

فراشپز- لوبیا پلو با سویا یکی از انواع پلو های بسیار خوشمزه و راحت است…

9 ساعت ago

راز‌های جالب تیره و سیاه شدن قورمه سبزی رستورانی

فراشپز- قورمه سبزی یکی از خورش‌های محبوب ایرانیان است که رنگ این غذا در خوشمزگی…

10 ساعت ago