فراشپز- سفره ایرانی بدون آش معنی چندانی ندارد. در حقیقت یکی از مشخصات سفره ایرانی، انواع آش ها و سوپ ها است که به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی مصرف می شوند و طرفداران پر و پا قرص خود را در تمام طول سال دارند.یکی از محبوب ترین و در عین حال رایج ترین آش های ایرانی آش شله قلمکار است.
آمادهسازی: یک ساعت
پخت: ۳ساعت
تعداد:۱۰نفر
نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، عدس، ماش: هر کدام ۱۰۰گرم
برنج نیم دانه: ۱۰۰گرم
بلغور گندم: ۲۰۰گرم
گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
دنبه گوسفندی:۱۰۰ گرم
پیاز: ۳ عدد بزرگ
زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین: هر کدام یک قاشق چایخوری
نمک، جوز هندی، زنجبیل: به میزان لازم
سبزی آش: یک و نیم کیلو
پیاز داغ: ۳۰۰گرم
نعناع داغ و کشک: به میزان لازم
۱.دو پیاز را خلالی خرد کرده و سرخ کنید. گوشت را داخل پیاز تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید. محتویات ظرف را هم بزنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
۲.گوشت را با حرارت کم بپزید. سپس ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
۳.بلغور و برنج شسته شده را به آب گوشت اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید. بعد از نیمپز شدن بلغور و برنج، حبوبات پخته را به همراه گوشت ریش شده داخل قابلمه بریزید. موادآش را هر چند دقیقه به آرامی هم بزنید تاآش به مرور لعابدار و کشدار شود.
۴.سبزی را داخل قابلمه بریزید. نمک، دارچین، جوز هندی و زنجبیل را هم بیفزایید. تا زمانی کهآش بپزد، پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید. سپس نعناع را هم کمی در روغن داغ تفت دهید.
نکته:
– برای اینکهآش بافت نرم و کشدار داشته باشد باید گوشت پخته را ریش ریش کرده یا بکوبید وآش را مدام هم بزنید.
– میتوانید از گوشت گاو یا بوقلمون هم برای تهیهآش شله قلمکار استفاده کنید.
– برای طعم بهتر گوشت وآش استفاده از قلم گاو یا عصاره گوشت را فراموش نکنید.
– درصورتی که میزان لعابآش کم بود، میتوانید یک قاشق غذاخوری آرد را داخل آب حل کرده، هم بزنید تا گوله نباشد سپس بهآش در حال پخت اضافه کنید.
– برای گرفتن نفخ حبوبات، بهتر است آنها را ۲۴ساعت قبل از پخت در آب گرم خیس کنید.
– در اضافه کردن نعناع داغ بهآش دقت کنید. اگر نعناع داغ بیش از حد باشد باعث تلخ شدنآش میشود.
– برای خوشمزهتر شدنآش، میتوانید از میزان بیشتری پیاز داغ استفاده کنید.
– اگر از رشته درآش استفاده میکنید بهتر است نمکآش را کمتر بریزید. چرا که بعضی از رشتههایآش نمک زیادی دارند وآش را شور میکند.
– هنگام اضافه کردن سبزیها بهآش، بهتر است در قابلمه را باز بگذارید تا سبزی تیره و بد رنگ نشود.
– برای خوش طعمتر شدن آشها میتوانید بهآش آب قلم اضافه کنید.
منبع: روزنامه همشهری
فراشپز- لیمو عسلی یکی از معجون های بسیار خوشمزه پاییزی و زمستانی می باشد این…
فراشپز- سان شاین یک دسر شیک و مجلسی است که در لیوان یا جامهای بلند…
فراشپز- یکی از انواع چاشنی ها می باشد که بسیار خوشمزه و ساده است و…
مواد لازم: ارد سفید قنادی ۲۰۰ گرم. آرد نخودچی ۱۲۵ گرم. آرد برنج: ۱۲۵ گرم.…
فراشپز- لوبیا پلو با سویا یکی از انواع پلو های بسیار خوشمزه و راحت است…
فراشپز- قورمه سبزی یکی از خورشهای محبوب ایرانیان است که رنگ این غذا در خوشمزگی…