فراشپز- برای نگهداری طولانی مدت از گوجه فرنگی چه باید کرد؟ در این مطلب نکات نگهداری گوجه فرنگی به مدت طولانی را به روش های گوناگون خواهیم گفت.
صیفی جات و میوه ها را بهتر است به صورت تازه استفاده کنید ولی بعضی اوقات بسیاری از اشخاص بهتر می دانند که گوجه فرنگی هایی را که در منزل به مقدار زیاد خریداری کرده اند به شیوه های گوناگون نگهداری کنند. ما در این مطلب نکات نگهداری گوجه فرنگی به مدت طولانی را به روش های گوناگون خواهیم گفت.
شیوه اول: اول گوجه فرنگی تازه به اندازه مصرف و گنجایش فریزر خود تهیه کنید. گوجه فرنگی ها را بشویید. پوست گوجه فرنگی ها را گرفته و خرد کنید. گوجه فرنگی های خرد شده را در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید.
هنگامی که گوجه فرنگی پخت، به آن کمی نمک بزنید و بگذارید تا سرد شود. گوجه فرنگی های پخته شده را داخل کیسه فریزر بریزید و در فریزر قرار دهید.
شیوه دوم: بعد از تهیه گوجه فرنگی تازه، آنها را شسته و پوست بگیرید. آنگاه گوجه ها را خرد کنید. چند پیاز را پوست بکنید و خرد کرده و سرخ کنید. مقدار پیاز بستگی به مقدار گوجه فرنگی دارد.
گوجه فرنگی های خرد شده را داخل یک قابلمه بریزید و پیاز داغ را به آن اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز بگذارید. بعد از پخته شدن گوجه ها، گاز را خاموش کرده و اجازه دهید گوجه ها سرد شود. گوجه فرنگی های پخته شده را داخل کیسه فریزر یا درون ظروف دربدار ریخته و درون فریزر قرار دهید.
اول گوجه فرنگی ها را شسته و خرد کنید. قابلمه مناسبی انتخاب کنید و گوجه فرنگی ها را درون آن بریزید آنگاه روی حرارت ملایم بگذارید.
آنگاه برای طعم دار شدن گوجه فرنگی ها کمی فلفل سبز تند و مرزه را ریز کرده و داخل گوجه فرنگی ها بریزید.
پس از نرم شدن و پختن گوجه ها کمی نمک و ادویه های دلخواه خود را به گوجه ها اضافه کنید. آنگاه کمی روغن درون گوجه ها بریزید و بگذارید گوجه ها چند دقیقه روی حرارت بماند. هنگامی که گوجه فرنگی ها سرد شد آنها را درون شیشه هایی با درب فلزی بریزید.
شیشه های دارای گوجه فرنگی را درون قابلمه بزرگی که در آن، آب در حال جوشیدن است، بریزید. شیشه ها را بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه از آب جوش بیرون آورده و در جای مناسبی قرار دهید. این شیشه ها را می توانید بیرون از یخچال هم نگهداری کنید.
گوجه فرنگی های تازه را خوب بشویید و از وسط نصف کنید. قسمت سر گوجه و قسمت های خراب آن را به طور کامل جدا کنید. با قاشق دانه های گوجه فرنگی را جدا کنید. گوجه ها را خرد کنید.
گوجه ها را درون قابلمه چدن یا آلومینیومی که کف ضخیم و سنگینی دارد، بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گوجه ها بپزند. پس از پخته شدن گوجه ها قدری مکث کنید تا گوجه ها سرد شود.
آنگاه با استفاده از مخلوط کن یا هر نوع غذاساز دیگر گوجه های پخته را بزنید تا به طور کامل پوره شوند. پوره گوجه فرنگی را داخل کیسه فریزر ریخته و هوای اضافی کیسه را بیرون کنید. می توانید با این شیوه در زمستان هم گوجه فرنگی داشته باشید.
گوجه فرنگی های شسته را ورقه ای خرد کنید. گوجه ها را داخل سینی تمیزی چیده و با استفاده از حرارت آفتاب، بخاری یا فر خشک کنید. گوجه های خشک شده را داخل ظرف تمیزی بریزید و نگهدارید. چنانچه گوجه ها به طور کامل خشک نشده باشند، کپک خواهند زد.
– شیوه فریز کردن مناسب تر است چون کمتر مواد مغذی گوجه فرنگی در این شیوه هدر می رود.
– با شیوه خشک کردن می توان گوجه را به مدت طولانی نگهداری کرد. این شیوه هنگامی مناسب است که با شرایط بهداشتی انجام شود.
– با شیوه کنسرو کردن یا قوطی های رب طولانی می توان گوجه را به مدت طولانی نگهداری کرد و مدت زیادی مورد استفاده قرار داد.
منبع: بیتوته
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…