در این ویدئو یک آشپز ماهر با مواد اولیه شامل: ۴۰۰ گرم ترخینه، ۲۵۰ گرم سبزی آش، یک پیمانه عدس، یک پیمانه نخود، ۳ عدد پیاز، ۳ حبه سیر، نمک، فلفل، زردچوبه، یک لیوان کشک، نعناع داغ و پیاز داغ برای تزیین این آش را درست می کند. ترخینه غذایی نیمهآماده است که از گندم و دوغ یا شیر تخمیرشده به دست میآید و در استانهای لرستان، کرمانشاه، کردستان، ایلام، مرکزی، همدان و آذربایجان غربی مورد استفاده قرار میگیرد.
این غذا از خیساندن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه میشود. در روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ میپزند. پس از این مدت قطعاتی از این مخلوط خمیرمانند را گلوله کرده و پس از افزودن گیاهان بومی مانند شلغم و پونه، آن را در برابر آفتاب خشک مینمایند یا در تنورهای مخصوص حرارت میدهند:
منبع: فرادید
فراشپز- سوپ بروکلی و پنیر چدار یکی از غذاهای خوشمزه و مغذی است که با…
فراشپز- کیک مگنوم یکی از کیک های بسیار خوشمزه و شکلاتی می باشد که شما…
فراشپز_ شربت نارگیل یکی از نوشیدنیهای خوشمزه و پرطرفدار است که در بسیاری از کشورها…
فراشپز- خوراک لوبیا چیتی با برنج یک دستور غذای فوری و خوشمزه است که علیرغم…
فراشپز- خوراک کدو با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای محبوب و خوشمزهای است که…
فراشپز- کیک ووپی یکی از کیک های بسیار معروف و محبوب می باشد و تاریخ…