آشپزی

پخت لبو به ۴ روش متفاوت برای همه سلیقه‌ها

فراشپز- تهیه لبو یکی از کار‌هایی است که می‌توان با چغندر کرد. اگر دوست دارید در فصول پاییز و زمستان یک گزینه خوب و قوی برای بهبود سرماخوردگی یا تزیین بشقاب سالاد خود داشته باشید حتما تهیه لبو به کارتان می‌آید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه لبو قرمز و طرز تهیه لبو با نبات را به ساده‌ترین و رایج‌ترین روش مرور کرده بودیم و در ادامه می‌خواهیم پختن لبو مثل بیرون را به روش‌های مختلف بررسی کنیم.

مواد لازم برای تهیه لبو

چغندر۱ کیلوگرم

آب به مقدار لازم

شکر یا نبات به مقدار لازم

۱. پخت لبو در آب با نبات و شکر

برای پخت لبو با آب ابتدا چغندر‌ها را بدون آن‌که پوستشان را بگیرد، بشویید و بعد همراه سه تا چهار لیوان در قابلمه مناسب روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید. بعد حرارت را متوسط کنید و اجازه دهید یک تا دو ساعت بپزد. در نهایت چغندر‌های پخته شده را از قابلمه در آورید و بعد از خنک شدن پوست بگیرید و حلقه حلقه خرد کنید.

اکنون در قابلمه به مقدار مناسب شکر و نبات بریزید و حل کنید، وقتی شکر کامل حل شد چغندر‌های پخته را داخل قابلمه بگذارید تا به مدت یک ساعت دیگر بپزند تا آب لبو غلظت پیدا کند و شیره مانند شود. این شیره، لبو را بسیار خوشمزه می‌کند.

نکته: به جای شکر و نبات می‌توانید از انواع شیره مثل شیره انگور یا شیره خرما هم استفاده کنید.

۲. پخت لبو در فر

برای تهیه لبو در فر هم ابتدا چغندر‌ها را بشویید و با پوستش داخل فویل بپیچید بعد داخل فری که از قبل گرم کرده‌اید بگذارید و اجازه دهید با دمای ۱۸۰ درجه به مدت یک ساعت بپزد. برای آن‌که مطمئن شوید چغندر به میزان کافی پخته است آن را از فر خارج کنید و داخلش چنگال فرو کنید اگر نرم نشده بود مجدد در فر قرار دهید تا بپزد. این روش تهیه بدون شکر است بنابراین کاملا رژیمی است.

نکته: اگر از آن دسته افراد هستید که دوست دارید لبو را با نمک بخورید این روش پخت بسیار مناسب شماست.

۳. پخت لبو قرمز در زودپز

در این روش ابتدا چغندر را تمیز کنید تا هرگونه کثیفی یا گرد و غبار از بین برود. ریشه‌ها و ساقه‌ها را قطع کرده و دور بریزید. آنها در زودپز بریزید و رویش را با آب بپوشانید. در زودپز را ببندید و بگذارید بپزد. بعد از پخت ابتدا بگذارید چغندر‌ها خنک شوند و بعد پوست آنها را بگیرید.

در این روش هم اگر دوست داشتید می‌توانید بعد از پخت مقداری شرکت به ظرف اضافه کنید و بگذارید غلیظ شود.

۴. طرز تهیه لبو در مایکروفر

با استفاده از چنگال چند سوراخ روی پوست چغندر‌های تمیز شسته شده ایجاد کنید. چغندر‌ها را در یک لایه در یک ظرف مخصوص مایکروویو قرار دهید. حدود ۳ سانتی‌متر آب به ظرف اضافه کنید و آن را با یک درب بپوشانید. چغندر‌ها را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه با حرارت زیاد بپزید (بستگی به اندازه چغندر‌ها و قدرت مایکروفر شما دارد). پس از خاموش شدن مایکروویو، چغندر‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه دیگر داخل آن بگذارید.

نکته: اگر دوست دارید می‌توانید روی این لبو را با انواع چاشنی مزه‌دار کنید.

فوت و فن پخت لبو

همان‌طور که دیدید تهیه و پخت لبو کار ساده‌ای است و با تهیه آن می‌توانید یک خوراکی خوشمزه برای روز‌های سرد زمستان داشته باشید. اما برای تهیه بهتر لبو باید نکات و فوت‌وفن‌های تهیه بهتر آن را هم بدانید.

نکاتی برای تهیه چغندر

موقع خرید چغندر حتما چغندر‌های سالم را خریداری کنید. برای آن‌که رنگ لبوی شما تیره متمایل به سیاه بشد بهتر است چغندر‌های تیره‌تر را خریدرای کنید. نکته مهم دیگر این است که قبل از پخت به هیچ وجه چغندر را پوست نگیرید در غیر این‌صورت قرمز نخواهد شد.

علت دیر پختن لبو

چغندر از آن دسته سبزیجاتی است که دیر می‌پزد بخصوص اگر بخواهید خوب پخته شود. اما معمولا چغندر‌های بزرگ‌تر دیرتر می‌پزند بنابراین در انتخاب چغندر حتما سایز‌های کوچک یا متوسط چغندر را انتخاب کنید.

اضافه کردن سرکه

یکی از نکات مهم برای پخت چغندر قرمز این است که وقتی خوب نرم شد چند قطره سرکه داخل آبش بریزید تا خوش‌رنگ شود و از طرف دیگر سرکه مصلح لبو خواهد بود. البته دقت کنید که طبع لبو معتدل است.

استفاده از شیرین‌کننده برای تهیه لبو شیرین

چغندر معمولا شیرین است، اما اگر دوست دارید لبوی شما شیرین‌تر باشد می‌توانید به آن عسل، نبات یا حتی شیره انگور اضافه کنید.

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

کافئین و قهوه باعث خستگی می‌شود؟

فراشپز- بی حالی، قند خون و کم آبی بدن تا حدودی تأثیرات متناقض قهوه بر…

42 دقیقه ago

طرز پخت کبه سیب زمینی

فراشپز- کبه سیب زمینی یکی از انواع کبه‌ها می‌باشد که برای کشور لبنان و عراق…

1 ساعت ago

کوکو نخود فرنگی؛ شام گیاهی و لذیذ بدون گوشت

فراشپز- کوکو نخود فرنگی یکی دیگر از انواع کوکو می‌باشد که به روش‌های متفاوتی تهیه…

2 ساعت ago

طرز تهیه آغوز مسما گیلانی؛ لذت یک طعم متفاوت

فراشپز- آغوز مسما یه غذای درست شده با گوشت اردک و مخصوص استان‌های شمال کشور…

3 ساعت ago

زیر برنجی؛ چلو گوشت لری مجلسی و سنتی

فراشپز- زیر برنجی یا چلو گوشت لری یکی از سنتی‌ترین و معروف‌ترین غذا‌های لری است،…

3 ساعت ago

مرجو خورشت گلپایگان؛ ساده و خوش طعم

 اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و متفاوت اصیل ایرانی میگردید پیشنهاد میکنیم این خورشت…

4 ساعت ago