فراشپز- پلو بریانی عراقی یکی از انواع پلوهای مخلوط عربی است که از ترکیب پلو با رشته، مرغ، کشمش پلویی، هویج و… تهیه میشود.
به گزارش فرارو، پلوهای مخلوط در سفره غذای ایرانیها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و… از انواع پلوهای مخلوطی هستند که در مهمانیها طرفداران خاص خود را دارند. پلوی مخلوطی که امروز میخواهیم آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، پلو بریانی عراقی است که نوعی پلو مخلوط محسوب میشود. به گزارش فرارو؛ این پلو از ترکیب برنج با رشته پلویی، سینه مرغ، هویج، سیب زمینی، نخود فرنگی و… تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر دنبال درست کردن غذاهای جدید برای اعضای خانواده هستید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه پلو بریانی عراقی خوشمزه با ما همراه باشید.
برنج: ۳ پیمانه
رشته پلویی: ۱ پیمانه
سینه مرغ: ۱ عدد
سیب زمینی:۱ عدد
هویج: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد
کشمش پلویی: ۱ پیمانه
نخود فرنگی: نصف پیمانه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و پودر هل: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
برای درست کردن این پلو خوشمزه ابتدا سیب زمینی را پوست و به صورت حبهای خرد کنید و همراه با مقدرای روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. هویج را هم به این صورت خرد کنید و با مقدرای روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. پیاز را پوست و به صورت خیلی ریز خرد کنید و داخل روغن بریزید. وقتی پیاز کمی نرم و سبک شد، سینه مرغ خرد شده را به پیازداغ اضافه کنید و مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و پودر هل اضافه کنید و هم بزنید. بعد از اینکه مرغ را کمی تفت دادید، سیب زمینی و هویج سرخ کرده را همراه با نخود فرنگی پخته به مواد اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید و زعفران دم کرده را روی مواد بریزید، سپس درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا مرغ بپزد. ۲۰ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. به گزارش فرارو، برنج را آبکش کنید و بعد از آبکش کردن با رشته پلویی تفت داده شده مخلوط کنید. کف قابلمه ته دیگ موردنظرتان را بگذارید و برنج را داخل قابلمه بریزید و مواد میانی پلو را به آن اضافه کنید. مقداری دارچین بریزید و پلو را هم بزنید تا با مواد مخلوط شود. حالا کمی دیگر زعفران دم کرده روی برنج بریزید و روی قابلمه دمکنی بگذارید تا برنج دم بکشد. ۴۵ دقیقه بعد پلو بریانی عراقی خوشمزه ما آماده است. در مرحله آخر برنج را داخل دیس سرو بکشید و کشمش پلویی سرخ کرده را روی برنج بریزید، نوش جان.
۱ ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید. حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
۲ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید.
افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
۳ ـ کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری میکند. کشمشها انواع گوناگونی دارند که برای تهیه پلو بریانی عراقی بهتر است از کشمش قرمز پلویی استفاده کنید.
فراشپز- ونوشک پلو یا بنه پلو یکی از غذاهای اصیل ایلام و کرمانشاه است که…
فراشپز- لوه کباب یا لبی کباب یک غذای سنتی مازندرانی است که در واقع نوعی…
فراشپز- میتوانید برای رفع ترش شدن غذا از شیرینی و سبزیجات استفاده کنید. برای رفع…
فراشپز- فلن کیک شکلاتی یکی از دسرهای ساده و خوشمزه است که به راحتی میتواند…
فراشپز- پاییز و زمستان فصل پختن و خوردن لبو است؛ چغندرهای خوش رنگ و لعابی…
فراشپز- کاتمر یک دسر خوشمزه و پرطرفدار ترکیهای است که از خمیر یوفکا، پنیر و…