آشپزی

پنج نکته مهم و طلایی برای پخت برنج

فراشپز- حتما برنج را بعد از پاک کردن با آب ولرم بشویید. توجه داشته باشید که باید آنقدر برنج را بشویید تا رنگ آب شفاف شود. در حین شستشو از چنگ زدن برنج خودداری کنید؛ زیرا باعث خرد شدن برنج می‌شود.
برنج یکی از مهم‌ترین غذا‌های ایرانی است که به طور معمول در برنامه غذایی ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد و از محبوبیت زیادی برخودار است.
برنج به دو صورت آبکش و کته تهیه می‌شود که هرکدام خواص مربوط به خود را داراست. برای اینکه برنج آبکش قد کشیده و نرم باشد و یا برنج کته شفته نشود، دانستن یک سری نکات و فوت و فن‌ها ضروری است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا فوت و فن‌های پخت برنج را همراه با نکات مهم و طلایی درباره پخت برنج با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.

۱ـ حتما برنج را بعد از پاک کردن با آب ولرم بشویید. توجه داشته باشید که باید آنقدر برنج را بشویید تا رنگ آب شفاف شود. در حین شستشو از چنگ زدن برنج خودداری کنید؛ زیرا باعث خرد شدن برنج می‌شود. برنج باید حدودا ۴ ساعت خیس بخورد. البته این مدت زمان در مورد برنج نو که تازه از شالیزار آمده است و آن را خریداری کرده‌اید، کمتر است. برنج نو را بهتر است نیم ساعت بیشتر خیس نکنید. بعد از خیس کردن برنج با آب ولرم حتما به آن نمک اضافه کنید. اگر قرار است برنج را آبکش کنید، نمک بیشتری بریزید و اگر برنج شما کته است، خیلی کم نمک اضافه کنید.

۲ـ برای آبکش کردن برنج ابتدا داخل یک قابلمه مناسب را آب بریزید. توجه داشته باشید که میزان آبی که باید برای جوشاندن برنج داخل قابلمه بریزید، به ازای هر یک لیوان برنج یک و نیم لیوان آب است. وقتی آب جوش آمد، حتما آب برنج را خالی کنید و بعد برنج را داخل قابلمه بریزید. وقتی برنج جوشید، یک دانه برنج را بین دو انگشت خود له کنید و اگر نرم شده بود، بلافاصله آبکش کنید. اگر می‌خواهید برنج شما بیشتر قد بکشد، یک لیوان آب یخ داخل قالبمه برنج بریزید و سی ثانیه بعد برنج را آبکش کنید. بعد از آبکش کردن حتما روی برنج کمی آب ولرم بریزید تا نمک اضافه آن گرفته شود.

۳ـ بعد از اینکه ته دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه گذاشتید، برنج را طوری داخل قابلمه بریزید که مانند قله کوه بالا بیاید و به دیواره‌های قابلمه نچسبد. حالا مقداری روغن یا کره را به دو سوم لیوان آب جوش اضافه کنید و دورتادور برنج بریزید. در این مرحله با قاشق چند سوراخ رو و اطراف برنج ایجاد کنید و بعد درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را زیاد کنید تا دم برنج بالا بیاید؛ سپس حرارت را کم کنید و روی درب قابلمه دمکنی بگذارید. حدودا یک ساعت زمان لازم است تا برنج دم بکشد. برای دم کردن برنج حتما به اندازه قابلمه و میزان برنج توجه کنید. اگر قابلمه شما نسبت به میزان برنج خیلی کوچک باشد، برنج جای کافی برای دم کشیدن ندارد؛ درنتیجه شل و لهیده خواهد شد.

۴ـ برای پخت برنج به شیوه کته ابتدا آب برنج را خالی کنید و آن را داخل قابلمه بریزید و کمی آب اضافه کنید، به اندازه‌ای که یک بند انشگت روی برنج را آب گرفته باشد. دو قاشق روغن و کمی نمک اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا برنج جوش بیاید. درب قابلمه را در این مرحله نگذارید تا آب برنج کم کم کشیده شود؛ سپس با قاشق آرام برنج را هم بزنید و درب قابلمه را بگذراید. حرارت را کم کنید و اجازه بدهید برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.

۵ـ اگر بعد از پخت و دم کشیدن برنج متوجه شدید که برنج کم نمک شده است، کمی نمک را داخل آب ولرم حل کنید و روی برنج بریزید و در صورتی که دوست دارید برنج شما بعد از پخت سفید باشد، هنگام جوشیدن برنج با آب یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج به آن اضافه کنید.

منبع: فرادید

فراشپز

Recent Posts

(ویدئو) طرز تهیه سوپ سیرابی به روش آشپز ترکیه‌ای

فراشپز- در این ویدئو یک آشپز اهل ترکیه با مواد اولیه شامل: ۱۲۵۰ گرم سیرابی،…

16 دقیقه ago

بهترین روش برای از بین بردن بوی تخم مرغ در پنکیک

فراشپز- چرا پنکیک بوی تخم مرغ می‌دهد؟ سوالی است در پخت پنکیک برای شما پیش…

1 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه یک غذای جدید ایتالیایی با کلم بروکلی و پنیر

فراشپز- در این ویدئو، یک آشپز ایتالیایی با مواد اولیه شامل: ۱ عدد پیاز، ۱…

2 ساعت ago

طرز تهیه خوراک لوبیای اقتصادی و ارزان؛ خداحافظ لوبیاچیتی گران!

فراشپز- وقتی لوبیا چیتی لاکچری می‌شود! با گرانی لوبیا چیتی، دست از خوراک لوبیا نکشید!…

2 ساعت ago

طرز تهیه پشملبا (پیچ ملبا)؛ دسر فرانسوی نوستالژیک

فراشپز- pêche Melba یا پیچ ملبا، اولین بار در سال ۱۸۹۲ یا ۱۸۹۳ توسط سرآشپز…

2 ساعت ago

(ویدئو) طرز تهیه یک غذای فوری و خوشمزه با «سیب زمینی و جعفری»

در این ویدئو یک آشپز ماهر با مواد اولیه شامل: ۴ عدد سیب زمینی، ۵۰…

3 ساعت ago