آشپزی

پوست پرتقال را دور نریزید؛ مربا درست کنید

فراشپز- مربای پوست پرتقال از خوشمزه‌ترین مربا‌های پاییزی و زمستانی محسوب می‌شود که در میان ایرانی‌ها به ویژه شمالی‌ها طرف‌داران بسیاری دارد. این مربای خوشمزه و مقوی که هم با خود پرتقال و هم با پوست آن درست می‌شود در تمام فصول سال می‌توانید آن را بخورید.

برای تهیه مربا با توجه به ذائقه‌تان از پرتقال پرآب و ملس شمال یا پرتقال کم آب و شیرین جنوب می‌توانید استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه مربای پوست پرتقال

پرتقال بزرگ هشت عدد

آب هشت لیوان

لیمو یک عدد

شکر ۷۰۰ گرم

طرز تهیه مربای پوست پرتقال

۱. پرتقال و لیمو را پوست بگیرید

فصل زمستان و پاییز بهترین بهانه برای درست کردن مربای خوشمزه پرتقال است پس باید هر چه زودتر برای تهیه آن دست به کار شوید. در اولین مرحله از طرز تهیه مربای پوست پرتقال، از هشت عدد پرتقال دوتای آن را کنار بگذارید. شش عدد باقی‌مانده را به همراه یک عدد لیمو از وسط نصف کنید. با کمک آب‌میوه‌گیری برقی یا دستی آب آنها را جداگانه بگیرید. اگر حین آب‌گیری پالم داخل ظرف شد مشکلی نیست، اما مراقب هسته‌ها باشید. قبل از آب‌گیری میوه‌ها می‌توانید هسته‌های آن را با کمک چاقو جدا کنید تا آب پرتقال و لیمو تلخ نشود. پالم داخل پوست پرتقال‌ها و لیمو را با کمک یک قاشق چای‌خوری خارج کنید. در آخر پوست پرتقال‌ها را دور نریزید.

۲. پوست پرتقال را برش دهید

در دومین مرحله از طرز تهیه مربای پوست پرتقال باید تفاله و دانه‌ها را داخل یک پارچه تمیز بریزید تا آب آنها را بگیرید. حال باید با کمک یک چاقوی تیز قسمت‌های سفید پوست پرتقال و لیمو را بگیرید چراکه مربایتان را تلخ خواهد کرد. بعد از این کار پوست پرتقال‌ها را خیلی نازک و خلالی برش دهید. دو پرتقال باقی‌مانده را هم مانند روش گفته شده پوست گرفته و قسمت‌های سفید آن را دور بریزید سپس در ابعاد مکعبی خرد کنید. در ادامه تهیه این مربای خوشمزه یک کاسه بزرگ انتخاب کنید تا در آن آب پرتقال، آب لیمو، پوست پرتقال‌های خلالی و پرتقال‌های خرد‌شده را داخل آن بریزید و با یکدیگر مخلوط‌شان کنید.

۳. مخلوط پوست پرتقال را آماده کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه مربای پوست‌پرتقال، ابتدا مخلوط‌تان را روی ترازو بگذارید تا وزن آن را به دست بیاورید. وزن تقریبی آن باید حدود «۷۰۰ گرم» باشد. حال مخلوط را در یک قابلمه بزرگ بریزید. در ادامه قابلمه را روی حرارت بگذارید. مقدار شکر گفته شده را به آن اضافه کنید تا با دیگر مواد بجوشد. حرارت گاز را به گونه‌ای تنظیم کنید که کمی رو به بالا باشد.

بعد از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه مخلوط‌تان باید پخته و غلیظ شده باشد. با گذشت ۳۰ دقیقه حرارت را کم و در آن را بگذارید تا آرام‌آرام پخته شود. در نهایت یک قاشق مرباخوری از مربای پوست پرتقال را داخل یک کاسه بریزید و در یخچال قرار دهید. بعد از ۱۰ دقیقه مربا را بیرون آورده و تکان دهید، در صورت لرزان و شل نبودن مربا، می‌توان از قوام مناسب مربا مطمئن بود. اگر مربایتان خیلی شل بود باید برای پنج تا ده دقیقه دیگر بپزید.

۴. مربای پوست پرتقال را سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای پوست پرتقال باید قابلمه را از روی حرارت برداشته و زمان دهید تا خنک شود. با خنک شدن، مربایتان غلیظ‌تر هم خواهد شد. بعد از خنک شدن مربای پرتقال را در شیشه‌های مورد‌نظر بریزید تا برای یک ماه در یخچال یا دمای محیط بتوانید نگه دارید.

نکات تکمیلی پخت مربای پوست پرتقال

مربای پوست پرتقال و مربای خرمالو از خوشمزه‌ترین مربا‌های زمستانی محسوب می‌شود که به میز صبحانه‌تان جلوه دیگری می‌بخشد. این مربا بسیار راحت و بی‌دردسر درست می‌شود با این‌حال نکات تکمیلی در رابطه با این دستور خوشمزه در ادامه برایتان خواهیم گفت.

استفاده از پرتقال و لیمو

استفاده از پرتقال‌های آب‌دار در طرز تهیه مربای پوست پرتقال بهتان توصیه می‌شود تا علاوه بر طعمی خوشمزه، غلظت مناسبی هم داشته باشد. اضافه کردن لیمو هم به مربای پوست پرتقال به طعم متعادل‌تر و غلظت آن کمک می‌کند.

عطر و طعم مربای پوست پرتقال

برای عطر و طعم بهتر مربای پوست‌پرتقال از چوب دارچین، هل یا گل میخک می‌توانید استفاده کنید. شما در طرز تهیه مربای پوست‌پرتقال باید چوب دارچین یا هل را داخل قابلمه بریزید تا به همراه پوست پرتقال و پرتقال‌های خردشده جوش بخورد. در آخر آنها را از مربا خارج کنید و داخل شیشه‌ها بریزید.

نحوه نگه داری مربای پوست پرتقال

مربای پوست پرتقال را بعد از خنک شدن خوب هم بزنید تا پوست و پالم آن با یکدیگر مخلوط شوند. سپس داخل شیشه‌های خشک و تمیز بریزید. با این روش شیشه‌های مربا را تا یک ماه در دمای محیط یا یخچال می‌توانید نگه دارید. برای نگه‌داری طولانی مدت مربا باید آنها را کنسرو کنید.

تلخ نشدن مربای پرتقال

مغز داخل پوست سفید پرتقال را تا جای ممکن باید بگیرید تا مربای تلخی نداشته باشید. بلانچ و آب‌کشی کردن پوست پرتقال هم می‌تواند روش‌های مناسبی برای جلوگیری از تلخی این مربای خوشمزه باشد. در فصل پاییز و زمستان مربای کیوی را هم برای وعده صبحانه‌هایتان حتما درست کنید.

خواص پوست پرتقال در مربا

از مهم‌ترین خواص مربای پوست پرتقال که به هنگام بیماری می‌توان آن را مصرف کرد، موارد زیر است:

داشتن طبع گرم

تقویت قوای بدنی

مقوی معده و کبد

ایجاد نشاط و سرزندگی

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه رشته پلو قیسی مجلسی

فراشپز- رشته پلو قیسی یکی از غذا‌های محلی آذربایجان شرقی و غربی است که طرز…

20 دقیقه ago

طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده

فراشپز- پلو نخود فرنگی با مرغ یکی از پلوهای بسیار خوشمزه و راحت می باشد.…

48 دقیقه ago

روش تهیه ساندویچ مغز گوسفند به روش خانگی

فراشپز- ساندویچ مغز یکی از ساندویچ‌های محبوب ایرانیان است البته بهتر است بگوییم یکی از…

1 ساعت ago

طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی بدون رب به روش رستورانی

فراشپز- در این گزارش طرز تهیه چلو مرغ زعفرانی بدون رب به روش رستورانی را…

2 ساعت ago

طرز تهیه قیمه توماتیز؛ خوشمزه و مجلسی

فراشپز- قیمه توماتیز یکی از انواع غذا‌های محلی و خوشمزه کردی است که به قیمه…

2 ساعت ago

سیر ترشی عربی، یک طعم فوق‌العاده برای عاشقان سیر ترشی

فراشپز- ترشی سیر عربی یکی از انواع ترشی‌های سیر بسیار خوشمزه است که از ترکیب…

3 ساعت ago