پیله دبیج نوعی غذای اصیل و بسیار خوشمزه گیلانی است که شباهت زیادی به خورش لوبیا سبز دارد و از ترکیب لوبیا سبز با مرغ، سیر، تخم مرغ و… تهیه میشود.
به گزارش فرارو، غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقهای هستند. خطه شمال ایران با نعمتهای فراوان دارای متنوعترین و بیشترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند. در این میان غذاهای گیلانی گل سرسبد غذاهای شمالی است و دارای تنوع بسیار در طعم، مزه و رنگ و لعاب است.
همین چند سال پیش بود که نام شهر رشت با عنوان شهر خلاق غذا ثبت جهانی شد. گیلانیها خورشتهای بسیار متنوعی دارند که معمولا با گردو، رب انار، بادمجان و سبزیهای معطر و جذاب شمالی تهیه میشوند. پیله دبیج یکی از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل گیلانی است که اصالت آن به شهر شفت و فومن میرسد. این خورش خوشمزه که شباهت زیادی به خورش لوبیا سبز دارد، نوعی غذای گیاهی و بدون گوشت است که میتوانید به سادگی آن را در منزل درست کنید، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
لوبیا سبز: نیم کیلو
سیر: ۴ حبه
گوجه فرنگی: ۴ عدد
شوید خشک: ۱ قاشق غذاخوری
آب نارنج: نصف فنجان
تخم مرغ: ۲ عدد
کره: ۲۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا لوبیا سبز را بشویید و خرد کنید و همراه با آب و کمی نمک روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا لوبیا سبز بپزد و نرم شود. در این فاصله ۲ حبه سیر را رنده کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه بریزید روی حرارت اجاق گاز بگذارید. وقتی عطر سیر بلند شد، شوید خشک، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید. حالا گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. در این مرحله باید لوبیا سبز پخته را به مواد بالا اضافه کنید.
درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا آب گوجه کم کم کشیده شود و خورش به روغن بیاید. داخل یک ماهی تابه جداگانه ۲ حبه سیر دیگر را رنده کنید و همراه با کره و زردچوبه سی ثانیه تفت بدهید، سپس تخم مرغها را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تخم مرغ با سیر و زردچوبه مخلوط شود و بپزد. در آخر وقتی خورش جا افتاد، آب نارنج و تخم مرغ نیمرو را به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر خورش را خاموش کنید. پیله دبیج خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
۱ـ لوبیا سبز یکی از سبزیجات تازه با ارزش غذایی بسیار بالاست که حاوی ویتامین c، ویتامین B، فیبر و فولیت مورد نیاز روزانه بدن است. سعی کنید همیشه لوبیا سبز تازه و مرغوب را خریداری کنید. لوبیا سبز تازه معمولا سفت است و هنگام نصف کردن با دست صدای شکستن میدهد. اگر لوبیا سبز له یا بیش از حد نرم بود، هرگز آن را خریداری نکنید. لوبیا سبزهایی که روی پوستشان لکههای قهوهای دارند، سالم نیستند. معمولا لوبیا سبزهای کوچک و باریک بسیار ترد و خوشمزه و برای تهیه غذا مناسب هستند. برای تهیه پیله دبیج بهتر است از لوبیا سبزهای ریز و قد کوتاه استفاده کنید.
۲ـ برای درست کردن پیله دبیج بهتر است از گوجه فرنگیهای درشت و آبدار استفاده کنید.
۳ـ در استفاده از سیر برای درست کردن این غذا دست و دل باز باشید و هرگز پیاز را جایگزین سیر نکنید؛ زیرا طعم اصلی این غذا به سیر آن بستگی دارد.
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…