آشپزی

چرا نباید برنج را دوباره گرم کنیم؟

فراشپز- برنج غذای پایه اغلب غذا‌ها و خورش‌ها و آش‌ها و انواع کوفته‌های ما ایرانی‌هاست تا جایی که آن را می‌توانیم همردیف با نان قوت غالب اغلب مردم ایران نیز بدانیم. اما ضروری است بدانیم گرم کردن دوباره برنج می‌تواند برای سلامت خطرناک باشد.

وقتی صحبت از نگرانی‌های ایمنی مواد غذایی می‌شود، استفاده نادرست از برنج پخته می‌تواند یک امر جدی باشد. در این مطلب به ۶ دلیل اشاره می‌کنیم که چرا نباید برنجی که بیرون از یخچال گذاشته شده را دوباره گرم کرد.

خطر آلودگی با باسیلوس سرئوس

برنج پخته شده که در دمای اتاق نگهداری شده در برابر یک باکتری به نام باسیلوس سرئوس آسیب پذیر است. این باکتری‌ها وارد هاگ‌ها می‌شوند که در فرآیند پخت از بین نمی‌روند. وقتی برنج پخته شده در دمای اتاق بماند، هاگ‌ها تکثیر می‌شوند و سم ایجاد می‌کنند. سموم با گرم کردن مجدد از بین نمی‌روند. این بدان معنی است که عفونت آن منجر به تهوع، استفراغ و اسهال با خطر بالای مسمومیت غذایی خواهد شد.

از دست دادن مواد مغذی

گرم کردن دوباره برنج باعث از بین رفتن مواد مغذی ضروری آن می‌شود. کاهش ویتامین و مواد معدنی در نتیجه قرار گرفتن مکرر آن در معرض گرما رخ می‌دهد و باعث می‌شود ارزش غذایی آن در هنگام وارد شدن به بدن کاهش یابد. این یک ضرر برای افرادی است که فقط برای کربوهیدرات و انرژی به برنج وابسته هستند. برنج دوباره گرم شده می‌تواند سفت و خشک شود و هضم آن دشوار شده و به طور بالقوه باعث نفخ یا ناراحتی معده شود.

از دست دادن بافت و طعم

اغلب، گرم کردن دوباره بافت و طعم برنج را تغییر می‌دهد. می‌تواند خشک، سفت یا کدر شود. البته افزودن آب به برنج در زمان گرم کردن دوباره از خشکی و سفتی آن کم می‌کند. طعم برنج دوباره گرم شده نیز به اندازه برنج تازه پخته شده لذت بخش نخواهد بود.

گرمایش نابرابر

برنج به خصوص در مایکروویو به طور غیریکنواختی گرم می‌شود. حرارت نابرابر می‌تواند منجر به داغ شدن بیش از حد برخی از قسمت‌های برنج شود، در حالی که قسمت‌های دیگر سرد باقی می‌مانند. قطعات خنک‌تر ممکن است همچنان حاوی باکتری یا سم باشند که منجر به بیماری‌های ناشی از غذا می‌شوند.

احتمال فساد بیشتر

برنج پخته شده باید به روش صحیح نگهداری شود تا فاسد نشود. اگر برنج برای مدت طولانی در دمای اتاق بماند، باکتری‌ها می‌توانند خیلی سریع تکثیر شوند. حتی گرم کردن مجدد نمی‌تواند فسادی را که قبلا رخ داده است، معکوس کند و برنج را برای خوردن تبدیل به یک خوراکی خطرناک و ناسالم می‌کند.

تولید بیش از حد نشاسته

گرم کردن مجدد برنج می‌تواند باعث تبلور مجدد نشاسته شود و هضم آن را سخت‌تر کند. این ممکن است منجر به نفخ، گاز یا ناراحتی پس از مصرف شود. تغییر شکل نشاسته در حین گرم کردن دوباره بر شاخص گلیسمی برنج نیز تاثیر می‌گذارد که می‌تواند باعث افزایش سطح قند خون شود.

نکات مصرف درست برنج

اگر از عشاق برنج هستید و می‌خواهید آن را دوباره گرم کنید، در این بخش از مطلب به اقدامات احتیاطی اشاره می‌کنیم که می‌توانید برای به حداقل رساندن خطرات انجام دهید:

برنج را به درستی نگهداری کنید.

برنج پخته شده باید ظرف یک ساعت پس از آماده شدن در یخچال نگهداری شود. برنج را بیش از یک بار گرم نکنید.

آن را خوب گرم کنید: اطمینان حاصل کنید که برنج قبل از مصرف داغ است.

بلافاصله مصرف کنید: برنج گرم شده را برای مدت طولانی در دمای اتاق نگذارید.

منبع: همشهری آنلاین

فراشپز

Recent Posts

جوجه کباب لبنانی با سس پرتقال؛ یک طعم متفاوت

فراشپز- جوجه کباب لبنانی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و ساده می‌باشد. اگر از طعم…

5 ساعت ago

طرز تهیه کشمش پلو لاری با ماهی

فراشپز- کشمش پلو با ماهی یکی ازخوشمزه‌ترین غذا‌های محلی منطقه لارستان فارس است. برای آشنایی…

6 ساعت ago

دستور پخت پیتزای ماکارونی؛ از این ترکیب نمی‌توانید بگذرید

فراشپز- اگر هم عاشق ماکارونی باشید هم از چشیدن پنیر پیتزا لذت می‌برید، قطعا نمی‌توانید…

7 ساعت ago

طرز تهیه کیمچی؛ ترشی تند و تیز کُره‌ای‌ها

فراشپز- اگر از علاقه‌مندان فرهنگ و رسوم غذایی کره جنوبی باشید و به دیدن سریال‌های…

8 ساعت ago

دستور پخت چاتال؛ لقمه‌های محلی خوشمزه

فراشپز- “چاتال” لقمه‌های محلی برای عصرانه هستند. طرز تهیه این نان شیرینی را در فراشپز…

9 ساعت ago

نمک پتاسیم بهتر است یا نمک معمولی؟

فراشپز- دهه‌ها است که کم کردن مصرف نمک، بخشی از راهنمای تغذیه‌ای در سطح بین‌المللی…

10 ساعت ago