فراشپز- بورانی جزو پیشغذاهای خوشمزه و ساده در فرهنگ ایرانی است که با مواد متنوعی درست میشود. در میان انواع بورانی، بورانی سیب زمینی یکی از سیر کنندهترین و لذیذترینها است.
بورانی جزو پیشغذاهای خوشمزه و ساده در فرهنگ ایرانی است که با مواد متنوعی درست میشود. در میان انواع بورانی، بورانی سیب زمینی یکی از سیر کنندهترین و لذیذترینها است. این غذا را، هم به عنوان شام و ناهار اقتصادی و هم به عنوان پیش غذا در کنار غذاهای اصلی میتوانید تهیه و سرو کنید. درست کردن بورانی سیب زمینی بسیار آسان است و به زمان کوتاهی نیاز دارد. در این مقاله از سرویس آشپزی ما طرز تهیه بورانی سیب زمینی و نکات خوشمزه شدن بورانی سیب زمینی را به شما آموزش خواهیم داد.
سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
پیاز (برای پیاز داغ): ۱ عدد متوسط
سیر (برای سیر داغ): ۲ حبه
فلفل سیاه: نصف قاشق مرباخوری
نمک: ۱ قاشق مرباخوری
روغن مایع سرخ کردنی: ۳ قاشق غذاخوری
ماست (ترجیحا چکیده): ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
جعفری تازه و ریز خرد شده: برای تزیین بورانی سیب زمینی
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۴۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت بورانی سیب زمینی: ۱۰ دقیقه
بورانی سیب زمینی را میتوانید به عنوان یک غذای نونی یا میان وعده سیر کننده برای کودکان هم درست کنید. در ادامه مراحل طرز تهیه بورانی سیب زمینی را به ترتیب زیر دنبال کنید
در ابتدا، سیب زمینیها را بشویید تا روی پوست آنها هیچ گل و خاکی وجود نداشته باشد. سپس سیب زمینیها را در یک قابلمه بریزید و در حدی که آنها را بپوشاند، روی آنها آب بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب بجوشد. درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا سیب زمینیها آبپز شوند.
در یک کاسه، ماست را بریزید و به آن فلفل سیاه و نمک اضافه کنید و هم بزنید. پیاز و سیرها را پوست بگیرید. سیب زمینیها که پختند، آنها را از قابلمه بیرون بیاورید و پوستشان را بگیرید. وقتی از دما افتادند، آنها را با گوشتکوب بکوبید یا با رنده درشت، رنده کنید.
پیازها را به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. سیرها را هم رنده یا خیلی ریز خرد کنید. در یک تابه، روغن سرخ کردنی را بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند. سپس سیرها را هم اضافه کنید و تفت دهید تا عطرشان بلند شود. بعد رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه فوری) را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خام آن گرفته شود.
بعد از اینکه پیاز و سیر و رب گوجه تفت خوردند، سیب زمینیهای رنده یا پوره شده را اضافه کنید. نمک را هم بیفزایید. مواد را تفت دهید. سپس شعله را خاموش کنید.
صبر کنید تا مواد بورانی از دما بیفتند. سپس سیب زمینیها را در یک ظرف دیگر بریزید. روی سیب زمینیها را از مخلوط ماست بریزید و هم بزنید. در آخر روی بورانی سیب زمینی را با جعفری ساطوری شده، تزیین و آن را سرو کنید.
برای درست کردن این غذای سه سوته و سریع، سیب زمینیها را مانند بالا، آبپز یا بخارپز کنید. سپس آنها را رنده یا پوره کنید. سیب زمینیهای رنده شده را در پیاز داغ و سیر داغ با ادویههای دلخواه تفت دهید و شعله را خاموش کنید.
بعد از اینکه سیب زمینی از دما افتاد، به اندازه گردو از مایه سیب زمینی بردارید و بین دستهایتان گلوله کنید. همه پوره سیب زمینی را به همین شکل فرم دهید و در ظرف سرو بچینید.
در آخر، ماست چکیده و ادویههای دلخواه را مخلوط کنید و روی توپکهای سیب زمینی بریزید. میتوانید ماست را جداگانه هم سرو کنید. این مدل بورانی برای فینگرفود ساده هم یک ایده عالی است.
بهتر است برای آبپز کردن سیب زمینیها، آنها را به صورت خرد شده آبپز نکنید چون سیب زمینی، طعم قوی خود را در آب از دست میدهد.
میتوانید سیب زمینی را بخارپز کنید. در این صورت، هم زمان کمتری میبرد و هم طعم آن خوشمزهتر میشود.
به جای استفاده از ماست چکیده، میتوانید ماست موسیر به بورانی سیب زمینی اضافه کنید. در این صورت میتوانید سیر یا پودر سیر را از دستور بورانی سیب زمینی حذف کنید.
برای طرز تهیه بورانی سیب زمینی با شیر، به جای ماست، از شیر ترجیحا پرچرب استفاده کنید. همچنین بهتر است در این روش، رب گوجه فرنگی را حذف کنید. دقت کنید که شیر را به تدریج به سیب زمینی پوره شده اضافه کنید تا بورانی زیادی رقیق نشود.
برای طرز تهیه بورانی سیب زمینی ساده، میتوانید شیر و ماست را از دستور حذف کنید.
میتوانید از نعناع خشک در مواد بورانی و در زمان تفت دادن سیب زمینی با روغن هم استفاده کنید.
استفاده از زردچوبه در زمان تفت دادن پیاز و افزودن سیب زمینی، میتواند رنگ بورانی سیب زمینی را خوشرنگتر کند.
میتوانید از ادویههای دلخواه مثل زیره سبز یا سیاه، پودر تخم گشنیز، پودر زنجبیل (طرز تهیه پودر زنجبیل) و … برای خوشمزه و خوشعطر شدن بورانی سیب زمینی استفاده کنید.
طرز تهیه بورانی سیب زمینی افغانی یا بولانی کچالو، با بورانی سیب زمینی ایرانی، بسیار متفاوت است و ظاهری شبیه پیراشکی سیب زمینی دارد.
از چه ماستی برای بورانی سیب زمینی استفاده کنیم؟
بهترین ماست برای تهیه بورانی سیب زمینی، ماست چکیده ساده است. ماستی که انتخاب میکنید، بهتر است غلیظ باشد. میتوانید ماست یونانی هم به کار ببرید. اگر هم میخواهید بورانی سیب زمینی، طعم سیر قوی داشته باشد، ماست موسیر گزینه خوبی است.
آیا به بورانی سیب زمینی سبزی معطر اضافه میشود؟
استفاده از سبزی معطر تازه یا خشک، در بورانی سیب زمینی، اختیاری است. میتوانید سبزیجات معطر را هم در مواد بورانی و هم در زمان سرو، به عنوان تزیین بورانی استفاده کنید.
منبع: ایرنا
فراشپز- خیلی راحت میتوانید در خانه دسرهای اناری با طعم متفاوت تهیه کنید. مسقطیاناری یکی…
فراشپز- ویتامین D را اگر با گروه مهمی از غذاها ترکیب نکنید، به احتمال زیاد…
فراشپز- پنکیک یک صبحانه اروپایی است که در سالهای اخیر بین مردم ما هم طرفدار…
فراشپز- یک کارشناس ارشد علوم تغذیه میگوید: مصرف بیشتر از ۱۳ تا ۱۴ تخم مرغ…
فراشپز- یکی از خوراکهای قدیمی مردم کرمان قاتق گوشت میباشد که شبیه فلافلی است که…
فراشپز- کوکو سیب زمینی یکی از راحتترین غذاها برای وقتهایی است که زمان کافی نداریم.…