فراشپز- گاهی برای تزیین مواد غذایی نیاز داریم که غذاها را به رنگهای مختلف در آوریم. برای این کار از رنگهای خوراکی استفاده میشود. اما از آن جا که رنگهای خوراکی نیز از مواد شیمیایی استفاده شده است، برای سلامت خود و خانواده مان لازم است بتوانیم بعضی رنگها را به راحتی و با مواد غذایی تازه تهیه کنیم. از جمله این رنگ ها، رنگ قرمز یا صورتی است که از لبو یا چغندر پخته تهیه میشود. رنگ زرد از زردچوبه یا زعفران تولید میشود. رنگ سبز از اسفناج و رنگ بنفش از زغال اخته تهیه میگردد که روش تهیه رنگها به صورت زیر است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه رنگ غذای طبیعی در ادامه با ما همراه باشید.
چغندر پخته یک چهارم پیمانه
آب چغندر غلیط ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه نصف قاشق چای خوری
زغال اخته تازه یا یخ زده یک چهارم پیمانه
اسفناج تازه یا یخ زده یک چهارم پیمانه
برای تهیه رنگ صورتی، ابتدا لبوی پخته را همراه با آب چغندر غلیظ درون غذا ساز میریزیم و میکس میکنیم تا یکدست شود. سپس مواد را از صافی رد میکنیم. آبی که از آن خارج میشود قرمز است و میتوان در ظرف در بسته به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کرد. با این رنگ و اضافه کردن آن به مواد غذایی، رنگ آنها صورتی میشود.
برای تهیه رنگ زرد از زردچوبه میتوان استفاده کرد. یک قابلمه کوچک بر میداریم. زردچوبه را با یک چهارم پیمانه آّب مخلوط کرده و روی حرارت قرار میدهیم. تا ۵ دقیقه بجوشد. سپس از روی حرارت بر میداریم و کنار میگذاریم تا سرد شود. از صافی رد میکنیم و در یک ظرف در بسته تا ۲ هفته میتوانیم از آن استفاده کنیم. میتوان برای تهیه رنگ زرد از زعفران دم کرده نیز استفاده نمود.
برای تهیه رنگ بنفش ارغوانی از زغال اخته استفاده میکنیم. زغال اخته میتواند تازه یا یخ زده باشد. هسته زغال اختهها را در آورده و با ۲ قاشق چای خوری آب درون میکسر میریزیم و میکس میکنیم تا یکدست شود. سپس از صافی عبور میدهیم. این رنگ را حدود ۲ هفته در ظرف در بسته در یخچال میتوان نگهداری کرد.
برای تهیه رنگ سبز از اسفناج استفاده میکنیم. یک تابه بر میداریم. حدود یک پیمانه اسفناج تازه یا یخ زده را با ۳ قاشق غذا خوری درون آن میریزیم و روی حرارت ملایم با درب بسته یم گذاریم تا بپزد. سپس آب اضافه آن را دور میریزیم و اسفناجها را درون میکسر یا غذا ساز پوره میکینم. سپس صاف میکنیم و آب آن را درون یک ظرف دربسته به مدت دو هفته در یخچال نگهداری میکنیم.
منبع: چی شی
فراشپز- گوجه سبز از جمله میوههایی است که قبل از آمدن بهار همه انتظارش را…
فراشپز- رانی سیب یکی از نوشیدنیهای خوشمزه و محبوب است که به دلیل طعم دلپذیر…
فراشپز- سالاد سیب زمینی و ذرت از آن دسته سالادهایی است که تا بهار تمام…
سوپ گشنیز تبریزی با این که خیلی ساده درست میشه اما یک مزه متفاوت به…
فراشپز- اگر از غذا های تکراری خسته شده اید و به دنبال یک تجربه جدید…
فراشپز- کباب بناب آذربایجان (به ترکی بیناب کبابی) یکی از لذیذترین انواع کبابهای ایرانی است…