آشپزی

“چنگمال کرمان”؛ یک میان وعده مقوی برای سحرو افطاری

فراشپز- یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و بسیار مقوی کرمان می باشد. این شیرینی بسیار راحت و سریع و بدون شکر آماده می شود و می توانید آن را در خانه تهیه کنید. همان طور که می دانید خرما به دلیل خاصیت فراوان که دارد بسیار مفید است از جمله یکی از مواد غذایی هایی با طبع گرم می باشد و سطح کلسترول را کنترل می کند و به بهبود سلامت مغز کمک می کند و همچنین از التهاب پیشگیری می کند. همچنین برای خانم های باردار بسیار مفید می باشد. در نتیجه چنگمال کرمانی این شیرینی سنتی علاوه بر طعم خوب آن دارای خواص زیادی هم می باشد.“چنگمال کرمان” همچنین مناسب عصرانه یا صبحانه و سحری یا افطاری گیاهخواران هم است.

مواد لازم چنگمال کرمان

حدود 10 عدد خرمای هسته گرفته شده
یک استکان گردو خرد شده
4 کف دست نان خرد شده
زیره سبز و زیره سیاه به مقدار دلخواه
روغن به مقدار لازم
در صورت تمایل کره یا روغن حیوانی
در صورت تمایل پودر هل و زنجبیل و دارچین هرکدام به مقدار کم

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج: حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار : در حدود 15دقیقه

طرز تهیه چنگمال کرمان

چنگمال یک خوراکی خوش‌مزه در استان کرمان است.که به عنوان یک وعده غذایی مناسب برای همه افراد در سنین مختلف توصیه میشود.

برای درست کردن آن باید در یک تابه مقداری روغن یا کره بریزید تا داغ شود. سپس خرمای هسته گرفته شده را داخل آن تفت دهید.در حین تفت دادن خرما ،گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا رنگ خرما تغییر کند بعد زیره و ادویه های گفته شده را به همراه نان خرد شده به خرماها اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که روغن به خورد نانها برود.

در این مرحله تابه را از روی حرارت بردارید و پس از کمی سرد شدن مواد ، آن را با دست ورز دهید و به شکل توپک های کوچکی در بیاورید. اگر دوست داشتید می توانید کمی تخم گشنیز و تخم شنبلیله هم به آن اضافه کنید تا طبع گرم خرما و گردو کمی خنک تر شود. روی توپک ها کمی نارگیل یا پودر پسته بریزید و آن را در ظرف مورد نظرتان بچینید.

نکته

چنگمال ؛ خوراکی ساده در عین حال خوش‌مزه است که بیشتر در کرمان استفاده میشود و مناسب برای وعده های سحر و افطار و صبحانه و وعده غذایی مناسب برای همه افراد خصوصا سالمندان و کودکان میباشد. در صورت تمایل می توانید کمی تخم گشنیز و تخم شنبلیله هم به آن اضافه کنید که هم معطر و خوشمزه و هم طبیعت گرمش کمی خنک تر خواهد شد. در صورت تمایل میتوانید در انتها توپک ها یا لقمه ها را در پودر نارگیل یا پودر پسته بغلتانید تا مجلسی تر شوند.اندازه نان ها هرچه ریزتر باشد لقمه ها صاف تر و یکدست‌تر خواهند شد.

فوت و فن های دستور تهیه شیرینی چنگمال کرمانی بدون شکر

در صورت در دسترس نبودن نان محلی کپو می توانید از نان تافتون یا نان سنگک نرم استفاده کنید.
بهتر است نان کپو را یک روز داخل یخچال قرار دهید تا بیات شود.
می توانید به جای روغن حیوانی از روغن کنجد یا روغن مایع استفاده کنید.
می توانید به جای استفاده از گردو یا کنجد از نارگیل یا پسته استفاده کنید.
دقت کنید که مقدار نان باید بیشتر از خرما باشد.
می توانید برای تزئین شیرینی آماده شده را به کنجد یا پودر نارگیل آغشته کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

(ویدیو) طرز تهیه سالاد خیار و پیاز یونانی، راحت و رژیمی

فراشپز- امروز قصد آموزش سالاد خیار و پیاز قرمز یونانی رو دارم که این سالاد…

30 دقیقه ago

میان وعده‌هایی مخصوص دیابتی‌ها

فراشپز- آیا با دیابت دست و پنجه نرم می‌کنید و انتخاب تنقلاتی که خوشمزه و…

2 ساعت ago

آموزش پخت سوپ قارچ کرمی؛ یک وعده جذاب برای افطار

فراشپز- سوپ قارچ کرمی نوعی روش ویژه برای طبخ سوپ قارچ است که بدون حبوبات…

3 ساعت ago

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ یک پیشنهاد خوشمزه برای افطار و سحر

فراشپز- اگر برای وعده افطار و احیانا سحری خود به دنبال درست کردن غذای نانی…

4 ساعت ago

شربت بیدمشک و گلاب؛ نوشیدنی مناسب افطار

فراشپز- شربت‌های طبیعی بهترین انتخاب به عنوان نوشیدنی‌ها در وعده افطار هستند. این نوشیدنی‌ها هم…

4 ساعت ago

داروها و خوراکی‌هایی که نباید با هم مصرف شوند

فراشپز- برخی از مواد خوراکی ممکن است با داروهای مصرف‌شده تداخل ایجاد کرده و از…

5 ساعت ago