فراشپز- خورشت فسنجان یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با موادی، چون گوشت، گردو، رب انار و … تهیه میشود. دستورالعمل تهیه این خورشت بسیار ساده بوده و در منزل به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید، اما برخی از افراد برای تهیه فسنجان فوت و فنهای جزئی و مهم آن را رعایت نمیکنند بنابراین خورشت فسنجانشان روغن نمیاندازد. در این بخش به دلایل اصلی روغن نیانداختن فسنجان اشاره میکنیم و تمام رازهای روغن انداختن خورشت فسنجان غلیظ شمالیها را بررسی خواهیم کرد.
اگر خورش فسنجان شما روغن نمیاندازد، برای به روغن افتادن خورش فسنجان در چند دقیقه پایانی پخت، چند تکه یخ به خورش اضافه کنید. با اضافه کردن تکههای یخ به خورش در حال جوش، به مغز گردو شوک وارد میشود و در نتیجه روغن آن خیلی زودتر آزاد شده و روغن گردو در سطح خورشت جمع میشود و خورشت رنگ و لعاب بهتری میگیرد.
یکی از دلایلی که باعث روغن نیانداختن خورشت فسنجان میشود، کم بودن مدت زمان پخت است. برای به روغن افتادن خورش فسنجان حرارت باید پایین باشد و شما باید تا جای ممکن زمان بیشتری (حدود ۵ تا ۷ ساعت) به خورش بدهید تا به خوبی جا بیفتد.
عدم استفاده از گردوی مرغوب باعث میشود که فسنجان شما روغن نیاندازد و خوشمزه نباشد. برای روغن انداختن خورشت فسنجان از گردوی تازه و پرچرب استفاده کنید، گردویی که وقتی بین دو انگشت خود فشار دهید، روغن از آن خارج شود.
اگر میخواهید روغن گردو زمان پخت فسنجان راحتتر از آن خارج شود، گردو را بهصورت یکدست پودر کنید، گردوی آسیاب شده نه باید بیش از اندازه له باشد و نه بیش از حد درشت باشد.
برای اینکه گردوها سریعتر روغن بیندازند، چند دقیقه پیش از پخت، گردوها را تفت دهید تا بوی خامی آنها از بین رفته و کمی تیرهتر شوند. گردو را با حرارت ملایم مدام هم بزنید و مراقب باشید که نسوزد.
برخلاف سایر غذاها خورش فسنجان را باید با آب سرد بپزید، پس از تفت دادن گردوها روی آنها آب سرد بریزید و صبر کنید که آب جوش آید سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا روغن گردوها خارج شود. در تهیه و روغن انداختن خورش فسنجان نکته این است که آب سرد را به یکباره اضافه نکنید، بلکه هر نیم ساعت یکبار، مقدار کمی آب سرد داخل خورشت بریزید تا گردو روغن بیشتری بیندازد.
رب انار بیکیفیت، روغن خورشت را به خود جذب میکند و باعث میشود خورش فسنجان روغن نیاندازد بنابراین برای تهیه خورشت فسنجان پر روغن از یک رب انار خالص و مرغوب استفاده کنید.
کدبانوهای قدیمی برای روغن انداختن خورشت فسنجان از یک یک ترفند استفاده میکنند و در ساعات انتهایی پخت فسنجان، مقدار کمی نعنای آسیاب شده در خورشت میریزند تا روغن بیشتری بیندازد.
منبع: نمناک
فراشپز- راحتترین دسری که میتونی برای مهمونیات درست کنی شک نکن همینه. مواد لازم برای…
فراشپز- با نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینیهای خوشمزه خانگی رونق میگیرد. شیرینیهای…
فراشپز- درست کردن شیره خرما در خانه این اطمینان را به ما میدهد که محصولی…
فراشپز- بامیه هندی یکی از انواع بامیه ها می باشد که می توانید برای ماه…
فراشپز- فصل زمستان طبع سرد و تری دارد از این رو خوردن غذاهایی با طبع…
فراشپز- نانهای حجیم و فانتزی یکی از انواع نانهای پرطرفدار در سراسر جهان به شمار…