آشپزی

چیلبیر یا تخم مرغ ترکی؛ صبحانه خوشمزه ترکیه‌ای

فراشپز- چیلبیر یا تخم مرغ ترکی یکی از انواع صبحانه‌های خوشمزه ترکیه است که از ترکیب تخم مرغ نیمرو با یک سس مخصوص تهیه می‌شود.

به گزارش فرارو،  صبحانه یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی است که همه پزشکان و متخصصان تغذیه به آن تاکید کرده‌اند. مقدار کربوهیدرات و کالری‌ای که از صبحانه دریافت می‌کنید، انرژی لازم را برای انجام فعالیت‌هایی که در طول روز با آنها سروکار دارید، فراهم می‌کند. وعده صبحانه معمولا شامل پنیر، کره، مربا، عسل، خامه و… است که روزانه سرو می‌شود؛ ولی صبحانه‌های گرم یا صبحانه‌هایی که شامل مواد غذایی بیشتری هستند، طرفداران خاص خود را دارند.

این مدل صبحانه به خصوص در هتل‌ها یا رستوران‌ها و کافه‌هایی که منوی مخصوص صبحانه دارند، سرو می‌شود. چیلبیر یا تخم مرغ ترکی یکی از انواع صبحانه‌های مشهور کشور ترکیه است که در رستوران‌های این کشور سرو می‌شود و بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. اگر دوست دارید این تخم مرغ ترکی خوشمزه را با روشی ساده در منزل تهیه کنید و از خوردن این تخم مرغ ترکی خاص لذت ببرید، در ادامه این مطلب با آموزش چیلبیر همراه ما باشید.

مواد لازم

تخم مرغ: ۲ عدد
ماست چکیده: ۳ قاشق غذاخوری
سیر: ۱ حبه
شوید تازه خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
جعفری تازه خردشده: ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
کره: ۲۵ گرم
سرکه: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، پولبیبر و پاپریکا: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این تخم مرغ ترکی خوشمزه ابتدا ماست چکیده را داخل یک کاسه بریزید و سیر رنده شده، شوید تازه خرد شده و کمی نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. حالا ماست آماده را داخل ظرف سرو بریزید و با قاشق خوب پخش کنید و ظرف را کنار بگذارید. داخل یک قابلمه مناسب ۲ لیوان آب و سرکه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا شروع به جوشیدن کند و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. تخم مرغ سرد را داخل یک کاسه بشکنید.

با یک ملاقه آب جوش را به صورت دورانی و سریع داخل قابلمه هم بزنید تا شبیه به گرداب شود و در همین حالت تخم مرغ را داخل آب جوش بیندازید. ۲ تا ۳ دقیقه زمان بدهید، سپس تخم مرغ را با کفگیر سوراخ‌دار از داخل آبجوش بیرون بیاورید و روی ماست چکیده بگذارید. در مرحله آخر کره و روغن زیتون را داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود، سپس پولبیبر، پارپیکا و فلفل قرمز را داخل آن بریزید و چند دقیقه با روغن سرخ کنید و آن را روی تخم مرغ و ماست بریزید و در آخر جعفری تازه خرد شده را روی ظرف بریزید و سرو کنید، نوش جان.

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه سوپ پیاز ضد حساسیت

فراشپز- با شروع فصل بهار، تعداد زیادی از افراد به آلرژی فصلی مبتلا می شوند.…

50 دقیقه ago

غذاهای ساده‌ای که در کمتر از ۲۰ دقیقه آماده می‌شوند

فراشپز- زندگی پرشتاب امروزی، فرصت زیادی برای آشپزی مفصل باقی نمی‌گذارد. بسیاری از افراد، به‌ویژه…

2 ساعت ago

طرز تهیه بستنی جلاتو با چند روش

فراشپز- بستنی جلاتو یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین دسر‌ها در سراسر جهان به ویژه در…

2 روز ago

طرز تهیه کباب ماهی اوزن برون به روش ذغالی و تابه‌ای

فراشپز- کباب ماهی اوزن برون یکی از انواع کباب های خوشمزه ایرانی است که در…

2 روز ago

(ویدیو) ۴ نوع مزه دار کردن جدید جوجه و مرغ

فراشپز- مطمئنم تا الان فقط یا مرغ ترش خوردید یا جوجه زعفرانی پس حتما این…

2 روز ago

طرز تهیه ساندویچ «چیلی داگ»؛ یک شام خوشمزه

فراشپز- «چیلی داگ» یکی از ساندویچ های بسیار معروف و بین المللی می باشد که…

2 روز ago