فراشپز- وقتی صحبت از رژیم غذایی گیاهخواری یا همان وگان به میان میآید، بسیاری از افراد فقط به گزینههای محدودی همچون سالادها و دیگر انواع سبزیجات فکر میکنند، غافل از اینکه این رژیم غذایی از تنوع بسیار بالایی برخوردار بوده و میتوان غذاهای مختلف و محبوب مثل برگر گیاهی یا حتی کباب چنجه گیاهی تهیه کرد. در این مطلب طرز تهیه کباب چنجه گیاهی را به عنوان غذایی سالم و سبک به شما آموزش میدهیم.
سویا درشت ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
فلفل دلمهای سبز ۱ عدد
آبلیمو۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر ۰٫۵ قاشق چایخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
در اولین مرحله از طرز تهیه کباب چنجه گیاهی، باید سویا را آماده کنید. برای انجام این کار حتما از سویای خیلی درشت یا سویا میت استفاده کنید. این نوع سویا بافت درشتتری داشته و برای خورشت و غذاهای دیگر استفاده میشود. سویای خود را در یک کاسه ریخته و به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در آب جوش بخیسانید تا سویاها نرم شوند. سپس آنها را آبکشی کنید.
پس از اینکه سویای شما نرم شد، نوبت به مزهدار کردن سویا برای تهیه کباب چنجه گیاهی میرسد. سویاها را در کاسه بریزید. پیاز و فلفل دلمهای را هم به صورت خلالی درشت خرد کرده و به همراه ادویهها، آبلیمو، روغن زیتون و زعفران دم کرده به سویاها اضافه کنید. مواد را مخلوط کنید تا تمام مزهها خوب به خورد هم بروند، سپس آنها را به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار بدهید تا استراحت کنند.
پس از اینکه مواد به خوبی استراحت کردند، نوبت به سیخ کردن کبابها میرسد. برای درست کردن این چنجههای گیاهی چنانچه تصمیم به استفاده از آتش مستقیم دارید، از سیخ فلزی و چنانچه تصمیم به کباب کردن آنها در فر یا هواپز دارید، از سیخ چوبی استفاده کنید. همچنین میتوانید در فواصل میان کبابها، از برشهای دو سانتیمتری پیاز و فلفل دلمهای یا فلفل سبز کبابی استفاده کنید.
سپس کبابهای چنجه گیاهی خود را روی آتش کباب کرده یا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر یا هواپز قرار بدهید تا آماده شوند.
کباب چنجه گیاهی خود را میتوانید به همراه گوجه کبابی و پلو زعفرانی سرو کنید.
کباب چنجه گیاهی میتواند یک گزینه بسیار خوب برای گیاهخواران باشد تا این غذای متنوع را به رژیم غذایی خود افزوده و از طعم متفاوت آن لذت ببرند.
پیشنهاد میکنیم برای درست کردن یک کباب چنجه گیاهی خوشطعم، حتما نکات زیر را رعایت کنید.
بهترین راه برای مزهدار کردن سویا، خیساندن آن در آب جوش است. سویا بافتی اسفنجمانند داشته و با انجام این کار، آب را به خود میکشد و زودتر نرم میشود. با این حال، چنانچه فکر میکنید سویای شما با این روش کماکان سفت باقی میماند، یا اگر دوست دارید طعم و بوی سویا از آن گرفته شود، میتواند یک قابلمه آب را به جوش بیاورید، سپس سویاها را به همراه نصف قاشق چایخوری زردچوبه در آب بریزید و پس از اینکه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قل خوردند، سویاها را آبکش کنید.
سویا که بسیاریها به آن پروتئین گیاهی میگویند، جایگزین بسیار خوبی برای مصرف گوشت بوده و پروتئین مورد نیاز بدن گیاهخواران را تامین میکند. از این رو، وقتی تصمیم به تهیه کباب گیاهی میگیرید، بهترین گزینه شما انتخاب سویا است.
با این حال، میتوانید منوی غذاهای کبابی خود را گستردهتر کرده و مواد اولیه دیگری مثل پنیر توفو، قارچ، ذرت و حتی کلم بروکلی را با ادویههای مختلف مزهدار کرده و در کنار کباب چنجه گیاهی خود به سیخ بکشید.
منبع: کتاب کاله
فراشپز- برخی از ترکیبات غذایی باوجود اینکه بسیار هم خوشمزه و مطبوع هستند؛ اما بهتر…
فراشپز- “کیک باقلوا” دارای طعم و عطر خاصی است که میتوانید با یک فنجان قهوه…
فراشپز- کوفته تن ماهی؛ یکی از متفاوتترین کوفتهها میباشد که در سراسر دنیا نیز تهیه…
فراشپز- نوشیدن شیر در شب اغلب به عنوان یک عادت سالم در نظر گرفته میشود.…
فراشپز- سالاد الویه یکی از معروفترین غذاهای بین اللمللی است که در ایران نیز محبوبیت…
فراشپز- ذرت مکزیکی با طعم و عطری خوشمزه یک عصرانه فوق العاده برای شما و…