آشپزی

کوفته سوئدی؛ یک غذای جذاب برای خاص‌پسندان

فراشپز- کوفته سوئدی یکی از انواع غذاهای مدرن و بسیار خوشمزه است که از ترکیب کوفته قلقلی با نوعی سس خوشمزه تهیه می‌شود.

به گزارش فرارو،  امروزه غذا‌های بین‌المللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذا‌های سنتی مانند انواع خورشت‌ها و پلو‌ها و آبگوشت و آش میل به امتحان سایر غذا‌ها نداشتند. در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذا‌های کشور‌های مختلف دنیا آشنا شده‌اند و در برخی از رستوران‌ها نیز سرو می‌شوند.

کوفته سوئدی یکی از همین غذا‌های مدرن و خوشمزه است که از ترکیب کوفته قلقلی با یک سس مخصوص تهیه می‌شود. این غذا علاوه‌بر طعم خوبش، ظاهر بسیار شیکی دارد که برای پذیرایی در مهمانی هم مناسب است. اگر از درست کردن غذا‌های تکراری خسته شده‌اید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا این کوفته سوئدی خوشمزه و خاص را در منزل با روشی آسان تهیه کنیم.

مواد لازم

گوشت چرخ کرده: ۳۵۰
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
تخم مرغ: ۱ عدد
جعفری خرد شده یا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
پودر سوخاری: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و قرمز و پودر زیره: به میزان لازم

مواد لازم برای سس کوفته

کره: ۱ قاشق غذاخوری
آرد: یک و نیم قاشق غذاخوری
قرص استاک: ۱ عدد
خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
سس خردل: ۱ قاشق چای‌خوری
خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل: به میزان لازم
جعفری خرد شده یا خشک: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این کوفته سوئدی خوشمزه ابتدا پیاز را رنده کنید و و آب اضافه پیاز را بگیرید. گوشت چرخ کرده را همراه با سیر رنده شده، تخم مرغ، پودر سوخاری، کمی نمک، فلفل سیاه و قرمز و پودر زیره و جعفری را به پیاز اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید. حالا از مواد به اندازه یک گردو بردارید و کف دستتان گرد کنید. روی کوفته‌های آماده را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید. حالا یک ماهی تابه مناسب را روی اجاق گاز بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید. کوفته‌ها را بعد از ۱ ساعت استراحت با حرارت متوسط سرخ کنید، طوری که هر دو طرف کوفته‌ها سرخ شود. کوفته‌های سرخ شده را از روغن خارج کنید.

برای درست کردن سس کوفته، کره را داخل ماهی تابه بگذارید تا آب شود، حالا آرد را به کره اضافه کنید و چند دقیقه با کره تفت بدهید تا بوی خامی آرد از بین برود. حالا سس خردل، نمک و فلفل بزنید و آرد را هم بزنید تا با مواد مخلوط شود. قرص استاک را که با ۱ لیوان آب جوش حل کرده‌اید، به سس اضافه کنید و هم بزنید و بعد خامه صبحانه را داخل سس بریزید و سس را هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند و به غلظت برسد. در آخر کوفته‌های سرخ شده را یکی یکی داخل سس بچینید و جعفری تازه خرد شده و یا جعفری خشک بپاشید و اجاره بدهید کوفته‌ها حدود ۲۰ دقیقه با سس و حرارت کم بجوشد. در این مرحله کوفته سوئدی خوشمزه شما آماده است که می‌توانید آن را با سیب زمینی سرخ شده سرو کنید، نوش جان.

نکات مهم

۱ ـ استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شوند. استاک در انواع سوپ‌ها، انواع سس‌ها، خورشت‌ها و البته بسیاری از غذا‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا‌ها دارد. می‌توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتی‌که از آن استفاده می‌کنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک می‌توانید از ۱ لیوان آب مرغ یا آب گوشت استفاده کنید.

۲ ـ برای درست کردن کوفته قلقلی بهتر است از ترکیب گوشت گوسفند و گوساله برای گوشت چرخ کرده استفاده کنید. اگر گوشت چرخ کرده شما فقط از گوشت گوسفند تهیه شده است، باید کوفته قلقلی را بزرگتر از حد معمول درست کنید، چون گوشت گوسفند در فرآیند پخت و سرخ شدن آب و کوچک می‌شود.

۳ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

فراشپز

Recent Posts

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

3 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

4 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

4 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

5 ساعت ago

طرز تهیه نیمرو فنجانی با نکات تکمیلی

“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…

6 ساعت ago

طرز تهیه املت تونسی شاک شوکا

فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…

6 ساعت ago