آشپزی

کوکو اسفناج، شام خوشمزه و مقوی

فراشپز- کوکو اسفناج یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و مقوی است که از ترکیب اسفناج با سیر، تخم‌مرغ، ادویه و… تهیه می‌شود.

به گزارش فرارو، کوکو یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه‌ای دارد. تهیه کوکو معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ نیاز دارد؛ همچنین مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکو‌ها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند.

رای مثال می‌توان به کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی کدو سبز و… اشاره کرد که نشان دهنده تنوع این غذا است. کوکو اسفناج یکی از انواع کوکو‌های خوشمزه و مجلسی است که به دلیل داشتن اسفناج دارای مقادیر زیادی آهن و مواد معدنی است و یک غذای سالم و مفید محسوب می‌شود. اگر دوست دارید این کوکو خوشمزه و آسان را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم

اسفناج تازه: نیم کیلوگرم
سیر: ۲ حبه
تخم مرغ: ۴ عدد
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
آرد گندم: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم
گردوی خرد شده: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این کوکو خوشمزه ابتدا اسفناج‌ها را خوب بشویید و اجازه بدهید آب اسفناج کاملا گرفته و خشک شود. اسفناج را داخل دستگاه غذاساز بریزید و سی ثانیه بزنید تا کاملا خرد شود. اسفناج خرد شده را داخل یک کاسه مناسب بریزید و سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آرد گندم را به آن اضافه کنید و خیلی آرام هم بزنید. ماهی تابه را روی اجاق گاز قرار بدهید تا داغ شود، سپس روغن را اضافه کنید و اجازه بدهید روغن کاملا داغ شود. حالا تخم مرغ‌ها را به کاسه اسفناج اضافه کنید و خیلی آرام در حد مخلوط شدن هم بزنید. اگر بیش از حد هم بزنید اسفناج آب می‌اندازد.

حالا مایه کوکو را داخل روغن داغ بریزید و سطح آن را صاف کنید. گردوی خرد شده را روی کوکو پخش کنید. روغن باید به حدی داغ باشد که به محض ریختن مایه کوکو، سطح کوکو ببندد. درب ماهی تابه را بگذارید و حرارت اجاق گاز را روی حالت متوسط بگذارید تا یک طرف کوکو سرخ شود. در مرحله بعد کوکو را برگردانید و دیگر درب ماهی تابه را نگذارید و صبر کنید طرف دیگر کوکو هم سرخ شود. در این مرحله کوکو اسفناج خوشمزه و مقوی شما آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم

همان‌طور که می‌دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان‌ها مفید است. این سبزی مغذی می‌تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به‌ویژه در افراد میان‌سال و کهن‌سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن‌ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند.

هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ‌وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ‏های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگ‏های درشت و تیره‌رنگ به ته چین شما زیبایی نمی‏دهد؛ همچنین اسفناج را باید در اندازه‏های چهار سانتی‏متری خرد کنید. در‌صورتی‏که اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه رب نارنج شمالی؛ چگونه از تلخ شدن رب جلوگیری کنیم؟

فراشپز- رب نارنج از چاشنی‌های اصیل و پرطرفدار در دستور پخت‌های شمال ایران است. این…

15 ساعت ago

طرز تهیه کوکو عدس به دو روش متفاوت

فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…

15 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ لذیذ شاورما مرغ به سبک رستوران

فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…

16 ساعت ago

آیا چای سبز واقعا موجب لاغری می‌شود؟، منع مصرف چای سبز برای این افراد

فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…

16 ساعت ago

برای سلامت روده‌هایتان این میوه‌ها و سبزیجات را بخورید

فراشپز- از زمان‌های قدیم، درباره فواید بی‌شمار خوردن میوه‌ها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…

16 ساعت ago

موز با شیر: آیا برای سلامت بدن مفید است یا مضر؟ + طرز تهیه شیرموز سالم

فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…

16 ساعت ago