آشپزی

کُلُمپه کرمانی را در خانه درست کنید

فراشپز- اگر به کرمان سفر کرده باشید، بعید است که طعم کلمپه؛ این شیرینی خرمایی، هنوز در خاطرتان نمانده باشد. کلمپه یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های کرمانی است که در سراسر ایران طرفدارانی را پیدا کرده. در ادامه مطلب طرز تهیه کلمپه خانگی را خواهید خواند.

مواد لازم برای خمیر کلمپه

آرد۵۰۰ گرم

روغن جامد۲۵۰ گرم

ماست خامه‌ای۱۵۰ گرم

بکینگ پودریک قاشق چای‌خوری

زرده تخم مرغدو عدد

شکر۲۰۰ گرم

هل و وانیلیک قاشق مرباخوری

مواد لازم برای وسط کلمپه

خرمای بدون هسته۴۰۰ گرم

مغز گردوی خرد شده۲۰۰ گرم

هل، قلمفور و جوزهندیجمعا یک قاشق مرباخوری

بادیان و زنجبیلجمعا یک قاشق مرباخوری

پودر پسته برای تزیینبه مقدار لازم

طرز تهیه کلمپه

مرحله اول

ابتدا تخم مرغ‌ها را همراه با ماست، هل و وانیل خوب بزنید و سپس شکر را اضافه کنید و به زدن ادامه دهید. این مواد را به خوبی مخلوط کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.

مرحله دوم

در ظرف دیگری آرد را همراه با بکینگ‌پودر الک کنید. سپس روغن جامدی که با محیط هم‌دما شده را اضافه کرده و خوب ورز دهید. وقتی خمیر روغنی شما آماده شد، ترکیب ماست و مواد دیگر را اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید. سپس روی خمیر را بپوشانید و کنار بگذارید.

مرحله سوم

مغز گردو را ریز (نه له) کنید و مواد مورد نیاز برای وسط کلمپه را مخلوط کنید.

مرحله چهارم

یک گلوله از خمیر بردارید و با انگشت داخل آن را گود کنید. سپس گلوله کوچکتری از مواد داخل خمیر را آماده کنید و در قسمت گود شده بگذارید. بار دیگر خمیر را گرد کنید و سپس به آرامی با کف دست روی آن را فشار داده و یک دایره صاف ایجاد کنید. مراقب باشید آنقدر به خمیر فشار نیاورید که مواد داخلی بیرون بزنند.

مرحله پنجم

اگر فکر می‌کنید این روش برایتان سخت است، با یک لیوان خمیر را قالب بزنید، داخلش یک قاشق از ترکیب خرما را قرار دهید و رویش یک لایه دیگر از خمیری که قالب زده‌اید را بگذارید. سپس دور دو خمیر را با انگشت فشار دهید و مثل قطاب بپیچید. در آخر هم با مهر کلمپه مواد را به هم بچسبانید و روی کلمپه طرح سنتی آن را بیندازید.

مرحله ششم

با مهر کلمپه روی هر یک از آنها طرح بیندازید. سپس کمی پودر پسته را روی آن بپاشید. می‌توانید روی کلمپه‌ها را با برس زعفران آب شده بکشید تا خوش‌رنگ‌تر شوند.

مرحله هفتم

بعد از آماده شدن شیرینی‌ها با کمک طرز تهیه کلمپه که با شما در میان گذاشتیم، آنها را در سینی فر بچینید و در فری که با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده بگذارید. کلمپه شما بعد از ۱۵ دقیقه آماده خواهد بود.

منبع: کتاب کاله

فراشپز

Recent Posts

فریکادله؛ کتلت آلمانی با دورچین سیب زمینی مخصوص

فراشپز- این کتلت (frikadellen) یکی از غذا‌های محبوب آلمانی است و بسیار بین خودشان طرفدار…

25 دقیقه ago

طرز تهیه آش میوه با انواع میوه‌های تازه و خشک

فراشپز- آش میوه یکی از لذیذترین و محبوب‌ترین انواع آش در ایران است که در…

45 دقیقه ago

(ویدیو) اسنک موز و شکلات با نان تست؛ فوری و خوشمزه

اگر دلتان یک عصرانه خوشمزه ولی کم زحمت می‌خواهد؛ این مطلب را از دست ندهید.در…

1 ساعت ago

طرز تهیه شیرینی پنجره‌ای بدون شیر و با شیر

فراشپز- شیرینی پنجره ای که به آن نان پنجره ای هم می‌گویند، از شیرینی‌های اصیل…

2 ساعت ago

طرز تهیه انواع فاج شکلاتی خوشمزه در خانه

فراشپز- یادگیری طرز تهیه انواع فاج شکلاتی چیزی فراتر از تسلط بر یک دستور غذای…

3 ساعت ago

طرز تهیه کباب مرغ با کرفس؛ یک ناهار مجلسی

فراشپز- ابتدا سینه مرغ را پوره و با هویج و پیاز آب‌گرفته مخلوط کنید. سپس…

4 ساعت ago