فراشپز- این کیک نارنگی خوشمزه و سبک، بافتی نرم و پفدار دارد و بسیار مناسب برای دورهمیهای خانوادگی یا مهمانیهای دوستانه است. عطر و طعم نارنگی طبیعی این کیک، طعمی متفاوت و خاطرهانگیز را برای شما به ارمغان میآورد. این دستور بسیار ساده است و حتی اگر تجربه زیادی در پخت کیک ندارید، میتوانید با رعایت مراحل به راحتی این کیک را در خانه تهیه کنید.
برای تهیه کیک نارنگی، فر را با دمای ۱۶۵ درجه گرم کنید. تخممرغ، شکر و وانیل را هم زده، روغن و آب نارنگی اضافه کنید. آرد و بکینگ پودر الکشده را بهآرامی مخلوط کرده و در قالب چربشده بریزید. کیک را ۴۵ دقیقه بپزید و با سس نارنگی تزئین کنید.
آرد ۲ و ۱/۲ پیمانه
تخممرغ ۴ عدد
آب نارنگی ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
روغن ۱/۲ پیمانه
رنده پوست نارنگی ۱ قاشق سوپخوری
بیکینگ پودر ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
قبل از هر چیز، فر را روی دمای ۱۶۵ درجه سانتیگراد با عملکرد کانوکشن روشن کنید تا گرم شود. این کار باعث میشود که وقتی مواد کیک آماده شدند، فر در دمای مناسبی باشد و کیک بهخوبی پف کند و بافت یکنواختی داشته باشد.
در یک کاسه بزرگ، ۴ عدد تخممرغ را بشکنید و شکر و وانیل را به آن اضافه کنید. سپس رنده پوست نارنگی را هم اضافه کنید. با همزن برقی و دور تند، به مدت حدود ۵ دقیقه هم بزنید تا مواد حجیم و کرمرنگ شوند و بافتی کشدار پیدا کنند. این مرحله برای پف کردن کیک بسیار مهم است.
وقتی مخلوط تخممرغ و شکر حجیم و کرمرنگ شد، نصف پیمانه روغن مایع را به آن اضافه کنید. حالا همزن را روی دور کند بگذارید و فقط در حدی که روغن با مواد مخلوط شود، هم بزنید. نیازی نیست زیاد هم بزنید؛ هدف فقط یکدست شدن مواد است.
در این مرحله، یک پیمانه آب نارنگی را به مخلوط اضافه کنید. با لیسک یا قاشق بهآرامی هم بزنید تا آب نارنگی بهخوبی با مواد ترکیب شود. دیگر نیازی به استفاده از همزن برقی نیست؛ همین که مواد کاملاً یکدست شوند، کافی است.
آرد و بکینگ پودر را در یک ظرف جداگانه مخلوط کرده و سه بار الک کنید. الک کردن آرد باعث میشود هوا بین ذرات آرد برود و در نتیجه کیک پف بیشتری داشته باشد. این مخلوط را بهآرامی و در دو مرحله به مخلوط تخممرغی اضافه کنید و با لیسک بهآرامی هم بزنید تا مواد کاملاً یکدست شوند و هیچ گولهای از آرد باقی نماند.
قالب میانتهی به قطر ۲۸ سانتیمتر را با ارده یا کنجد چرب کنید. این کار باعث میشود که کیک به قالب نچسبد و بهراحتی از قالب جدا شود. حالا مواد کیک را درون قالب بریزید و سطح آن را کمی صاف کنید تا بهطور یکنواخت در قالب پخش شود.
قالب را در فر از پیش گرمشده قرار دهید و به مدت ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا کیک کاملاً بپزد. بعد از ۴۵ دقیقه با یک خلال دندان کیک را چک کنید؛ اگر خلال تمیز بیرون آمد، کیک آماده است. اگر نه، چند دقیقه دیگر صبر کنید.
برای سس نارنگی، نصف لیوان آب نارنگی و ۱ قاشق نشاسته ذرت را در قابلمه کوچکی مخلوط کنید. نصف استکان شکر و ۱ قاشق پودر ژله پرتقالی هم اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و مدام هم بزنید تا سس غلیظ شود. این سس را میتوانید به عنوان تزئین و طعمدهنده روی کیک بریزید.
منبع: چی شی
فراشپز- گویزه یا للک از نامهای این غذای خوشمزه و مقوی میباشد که اصالت جنوبی…
فراشپز- آیس پک نوعی دسر و نوشیدنی خنک است که از ترکیب میوه با بستنی…
فراشپز- خورش بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که میتوان بدون گوشت…
فراشپز- موهیتو یکی از نوشیدنیهای جذاب چها فصل میباشد که ریشه کوبایی دارد. موهیتو به…
فراشپز- کرپ نوعی خمیر نازک، پهن و گرد است که برای درست کردن آن از…
فراشپز- کیک پرتقال و گردو ازجمله کیکهای میوهای است که در ترکیبات آن از آب…