فراشپز- یکی از خوراکهای ایدهآلی که در زمستان میتوانید درست کنید، گراتن سبزیجات است. دستتان باز است! ازهر نوع سبزیجاتی که مایل هستید، انتخاب کنید و با طرز تهیه این گراتن خوشمزه با ما همراه باشید. این خوراک شامل سبزیجات آبپزشده در یک سس مخصوص است که روی آن پنیر پیتزا پاشیده میشود و سپس در فر پخته میشود.
سبزیجات خرد شده ۱۲ پیمانه
کره ۱۵۰ گرم
آنغوزه یک چهارم قاشق چایخوری
پودر جوز هندی یک قاشق چایخوری
آرد سفید یک پیمانه
شیر کمچرب (گرم شده) هفت پیمانه
نمک هشت قاشق چایخوری
پودر فلفل سفید دو و نیم قاشق چایخوری
پنیر پیتزای ۲۵۰ گرم
کره اضافی ۲۰ گرم
جعفری تازه (خرد شده) دو قاشق غذاخوری
کلیه سبزیجات را در آب کمنمک حدود ۱۰ دقیقه بجوشانید و به آرامی بخارپز کنید تا پخته شده ولی له نشوند و از حالت خود خارج نشوند.
در یک قابلمه مناسب کره را ذوب کنید. سپس آنغوزه و جوز هندی را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید. قابلمه را از روی حرارت برداشته و آرد را اضافه کنید. به وسیله یک قاشق چوبی هم بزنید تا مایه یکدست و نرم شده و آرد گوله نشود. آرام آرام شیر را اضافه کنید و مواد را مرتب هم بزنید.
قابلمه را دوباره روی شعله قرار دهید و تا وقتی که به جوش آید، مرتب هم بزنید. حرارت را کم کنید و به هم زدن ادامه دهید تا غلظت سس مناسب شود.
نمک و فلفل سفید و نصف پنیر پیتزا را اضافه کرده و سبزیجات آبپز را هم اضافه کنید. مواد را خوب مخلوط کنید.
سبزیجات آغشته به سس را داخل یک ظرف مخصوص فر که کف آن را چرب کردهاید، بریزید. سپس باقیمانده پنیر پیتزا را روی آن بپاشید. چند تکه از کره را هم روی مواد بچینید.
ظرف را داخل فری که از قبل با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کردهاید، قرار دهید تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه طلاییرنگ شود.
در آخر گراتن را از فر بیرون آورده و با جعفری تازه خرد شده تزیین کنید. نوش جان!
منبع: کتاب کاله
فراشپز- اگر تصمیم گرفتن برای انتخاب غذایی که قرار است درست کنید دشوار است یا…
فراشپز- کلم پلو با کلم قرمز یا همان کلم بنفش یکی از پلوهای بسیار ساده…
فراشپز- تاجین ظرفی لعابی مقاوم به حرارت است که دارای تابه مسطح و درب قیفی…
فراشپز- خوراک مرغ و سبزیجات؛ یک غذای بسیار عالی و سریع که میتوانید به عنوان…
فراشپز- سس پیله یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ گیلانی است که طعمی فوق…
فراشپز- لوبیا پلو بین ما ایرانیها از پلوهای پر طرفدار است و ما در طعمها…