فراشپز- گز آردی یکی از شیرینیهای سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که بیشتر در شهرهای اصفهان و یزد تولید میشود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با ما همراه باشید.
شکر نصف پیمانه
سفیده تخم مرغ ۱ عدد
گلوگز نصف پیمانه
گلاب یک چهارم پیمانه
آب یک چهارم پیمانه
آرد یک پیمانه
مغز پسته به مقدار دلخواه
ابتدا شکر را به همراه آب و گلاب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار میدهیم و زیر قابلمه هم یک شعله پخش کن قرار میدهیم. مواد را کمی مخلوط میکنیم تا شکر به طور کامل در آب حل شود.
پس از اینکه شکر به طور کامل حل شد گلوکز را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم شربت به مدت حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت بسیار ملایم بماند تا قوام بیاید و مانند شربت بار غلیظ شود. برای تست شربت هم کمی از شربت را بین دو انگشت قرار میدهیم.
زمانی که شربت حالت آبکش نداشت و کشدار شد یعنی شربت ما آماده است و به غلظت مناسب رسیده است. حالا شربت را روی بخار کتری یا سماور قرار میدهیم تا گرم بماند. حالا سفیده تخم مرغ را با دور تند همزن چند دقیقه میزنیم تا فرم بگیرد.
سفیده تخم مرغ را باید در حدی بزنیم که وقتی کاسه را بر گرداندیم نریزد. پس از اینکه سفید تخم مرغ فرم گرفت ۲ قاشق غذاخوری از شربت را روی سفیده تخم مرغ میریزیم و کمی هم میزنیم تا دمای سفیده با دمای شربت یکسان شود.
در ادامه کل سفیده را به قابلمه شربت اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا با هم یکدست شوند. حالا باید با یک قاشق چوبی مدام مایه گز را هم بزنیم تا مواد کمی حالت سفتی پیدا کند و به راحتی قالب هم زدن نباشد.
حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه هم زدن مایه گز طول میکشد. حالا مغز پسته را به مایه گز اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا پستهها به تمام نقاط گز به صورت یکسان برسد. حالا تقریبا گز ما آماده است فقط باید آنرا قالب بزنیم.
حالا داخل یک قالب مربعی یک پلاستیک فریزر پهن میکنیم و کمی آرد روی پلاستیک میپاشیم، سپس مایه گز را روی پلاستیک با قطر یکسان پهن میکنیم و روی آن کمی آرد میپاشیم. حالا گز را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم و پس از آن برش میزنیم.
چرا گز خانگی شل میشود؟
یکی از مهمترین دلایلی که گز خانگی پس از اینکه در دمای محیط قرار میگیرد شل میشود این است که مایه گز روی حرارت به مقدار کافی هم نزده شده باشد. یکی دیگر از دلایل شل شدن گز خانگی این است که غلظت شربت آن کم باشد.
منبع: چی شی
فراشپز- برای وعده عصرانه یا شام خود چه برنامهای دارید؟ اگر هنوز غذای مورد علاقه…
فراشپز- در این ویدئو یک آشپز آلمانی با مواد اولیه شامل: یک عدد کلم بروکلی،…
فراشپز- شاید شما هم از آن دسته افرادی هستید که هر روز با سوال «امروز…
فراشپز- حالا که نمیتوانیم لذت خوردن رشته خوشکار همراه با چایی را در میدان شهرداری…
فراشپز- دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی ارتش…
فراشپز- گوشت مرغ، غذایی پرطرفدار است؛ به همین دلیل دستورهای مختلفی برای تهیه مرغ وجود…