فراشپز- یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان است که بسیار خوشمزه و بهواسطه داشتن برگه زردآلو، به و آلو بسیار مقوی است.
بدون مصرف قرصهای نیروزا، بدن خود را با خوردن یخمه ترش اصفهانی عضلانی کنید. یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان است که بسیار خوشمزه و بهواسطه داشتن برگه زردآلو، به و آلو بسیار مقوی است.
نمک: کمی
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
شکر: ۱/۲ استکان
برنج: ۱ استکان
گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم
به خردشده: ۲ عدد
زردآلو خشک: ۲۰۰ گرم
آلوبرقانی: ۳۰ عدد
۱. گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت گذاشته تا نیمپز شود.
۲. آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیمپز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیمپز شوند.
۳. برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملاً جا بیافتد و آب آن کشیده شود.
۴. بعد از پخت آرامآرام غذا را بکوبید تا هستههای آلوها را به تعداد آنها خارج کنید.
۵. بعد از بیرون آوردن هستهها، غذا را با گوشتکوب خوب وزر دهید، سپس شکر را افزوده و مجدداً روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود.
۶. سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید.
نکته: مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد و بهتر است شیره خرما را جایگزین شکر نمایید.
یخمه ترش یکی از غذاهای محلی استان اصفهان بوده که حاوی انواع ویتامینهای A، C، D، E، K گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، کلسیم، پروتئین، آهن، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، قند، سلنیوم، کولین، فسفر و اسیدفولیک است.
این غذا به علت داشتن پروتئین فراوان، نقشی مؤثر در افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد.
یخمه ترش به علت وجود آهن، اسیدفولیک و ویتامین B۱۲، تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین کمخونی را رفع میکند.
یخمه ترش به علت داشتن فیبر، نقشی مؤثر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.
این غذا به علت وجود کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D، استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری میکند.
همچنین بینایی و سیستم قلبی و عروقی را تقویت میکند؛ این غذا تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.
یخمه ترش به علت داشتن اسید چرب امگا ۳ و ویتامین B۱۲، با تقویت سیستم عصبی و مغز، اضطراب و استرس را برطرف و شادی و نشاط را در افراد ایجاد میکند؛ این غذا برای مبتلایان به اختلالات عصبی و کودکان اوتیسمی بسیار مفید است.
یخمه ترش نقشی مؤثر در تقویت عمومی بدن دارد بنابراین مصرف این غذا به افراد لاغر و ضعیف پیشنهاد میشود.
این غذا به علت داشتن ویتامینهای A، B، C، D، E و سایر املاح معدنی، تأثیری چشمگیر در طراوت، شادابی و جوانسازی پوست و مو دارد؛ یخمه ترش از پیری زودرس پوست جلوگیری و به رویش مجدد موها کمک میکند.
منبع: تبیان
فراشپز- کتلت یا کیتو مرغ یک غذای خوشمزه ایتالیایی است که شباهت زیادی به کتلت…
فراشپز- چنانچه قهوهخور هستید، احتمالا نام قهوه هسته خرما به گوشتان خورده است. نوشیدنی پرخاصیت…
فراشپز- همه افراد علاقه دارند که غذایشان عطر و طعم بینظیری داشته باشد. یکی از مواردی…
فراشپز- کوفتهها انواع و اقسام مختلفی دارند و شما میتوانید این بار بدون نیاز به…
فراشپز- در این ویدئو، یک آشپز ماهر، شیرینی چوروس خانگی ترد را با استفاده از…
فراشپز- حلیم بادمجان از غذا های لذیذ ایرانی است که طرفداران زیادی دارد؛ طرز تهیه…