یک سوپ پرخاصیت، با غله‌ای که ایرانیان فراموشش کرده‌اند

فراشپز- مصرف دال عدس اگرچه در کشور ما چندان رواج ندارد ولی غذاهایی که با دال عدس درست می‌شود از پرطرفدارترین غذاهای هندی و عربی است.

اگر غذای پرادویه دوست دارید، با دال عدس به روش مصری یک سوپ خوشمزه بپزید.

مواد لازم برای ۲ تا ۴ نفر

۲ ق‌س کره
۱ عدد پیاز درشت (ریز خرد شود)
۳ ساقه کرفس (خرد شود)
۲ عدد هویج (نگینی خرد شود)
۴ حبه سیر (رنده ریز شود)
۱ ق‌چ پودر زیره
۲ /۱ ق‌چ پودر گشنیز
نوک ق چ پودر فلفل
۲/ ۱ ق‌چ پودر کاری
۲ عدد قرص عصاره سبزیجات یا مرغ
۵۰۰‌گرم گوجه فرنگی (ریز خرد شود)
۲ پیمانه دال عدس
پیازچه به مقدار لازم (برای تزئین)
خامه به مقدار لازم (برای تزئین)
گندم بوداده به مقدار لازم (برای تزئین)

۱. قابلمه مناسبی آماده کنید، کره را در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود. سپس به نوبت پیاز، کرفس، هویج و سیر را به کره اضافه کنید و تفت دهید.

۲. تفت دادن سبزیجات را تا زمانی ادامه دهید که نرم شوند. قرص‌های عصاره را هم در آب‌جوش حل کنید و کناری بگذارید.

۳. ادویه‌ها شامل زیره، فلفل، گشنیز و کاری را به سبزیجات تفت داده‌شده اضافه کنید و هم بزنید و چند دقیقه هم حرارت دهید تا سبزیجات طعم‌دار شود.

۴. گوجه فرنگی‌های خردشده را همراه با مخلوط قرص عصاره و آب جوش به مواد اضافه کنید. حالا فقط نوبت به پختن دال عدس می‌رسد.

دال عدس را به بقیه مواد بیفزایید. در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا عدس‌ پخته و جا بیفتد.

۵. اگر بافت سوپ را به صورت یکنواخت دوست دارید، بعد از اینکه همه مواد سوپ پخت، قابلمه را کناری بگذارید تا از حرارت بیفتد، سپس در دستگاه غذاساز یا مخلوط‌کن بریزید تا سوپ بافتی صاف و یکنواخت پیدا کند. سپس دوباره سوپ را به قابلمه برگردانید و حرارت دهید. در پایان سوپ را در کاسه بریزید و روی آن را با مقداری گندم‌بوداده، خامه و پیازچه تزئین کنید.

فوت‌وفن

دال عدس را قبل از ریختن در سوپ، چند بار بخیسانید.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه بستنی جلاتو با چند روش

فراشپز- بستنی جلاتو یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین دسر‌ها در سراسر جهان به ویژه در…

20 ساعت ago

طرز تهیه کباب ماهی اوزن برون به روش ذغالی و تابه‌ای

فراشپز- کباب ماهی اوزن برون یکی از انواع کباب های خوشمزه ایرانی است که در…

22 ساعت ago

(ویدیو) ۴ نوع مزه دار کردن جدید جوجه و مرغ

فراشپز- مطمئنم تا الان فقط یا مرغ ترش خوردید یا جوجه زعفرانی پس حتما این…

23 ساعت ago

طرز تهیه ساندویچ «چیلی داگ»؛ یک شام خوشمزه

فراشپز- «چیلی داگ» یکی از ساندویچ های بسیار معروف و بین المللی می باشد که…

23 ساعت ago

(ویدیو) طرز تهیه یک عصرانه خوشمزه فقط با آرد و تخم مرغ

فراشپز- چگونه بدون نیاز به مواد گرون قیمت شیرینی ترد درست کنیم؟ مواد لازم: آرد…

1 روز ago

۱۵ غذای ساده و سریع با ماکارونی؛ خوشمزه و مناسب هر سلیقه

فراشپز- اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و در عین حال سریع هستید، ماکارونی یکی…

1 روز ago