ترشی کیوی یکی از ترشیهای مخصوص فصل زمستان است که مزهای ترش و شیرین دارد. این ترشی علاوه بر طعم خوشمزه، به دلیل استفاده از کیوی خواص زیادی نیز برای سلامت بدن، پوست و مو دارد. همچنین مصرف ترشی کیوی به هضم غذا نیز کمک زیادی میکند.
کیوی ۱ کیلو
نمک ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
سیاه دانه ۲ قاشق غذاخوری
سرکه به مقدار لازم
رنده پوست لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
کیویها را پوست کنده و به صورت حلقه حلقه برش بزنید. میتوانید از قالب برای برش زدن کیویها استفاده کنید که ظاهر زیبایی داشته باشد.
پوست لیمو را رنده کنید به صورتی که سفیده آن رنده نشود تا موجب طعم تلخ ترشی شود.
در این مرحله در ظرف شیشهای مناسب ابتدا کیویهای برش خرده را بریزید، مخلوط سرکه، رنده پوست لیموترش و سیاه دانه را روی آن ریخته و درب ظرف را محکم ببندید. چند روزی (۳ تا ۴روز) طول میکشد تا ترش کیوی آماده شود.
در این قسمت از مقاله، قصد داریم رسپی ترشی کیوی لیته را آموزش دهیم.
کیوی ۱ عدد
سیب ۲ عدد
گلابی ۲ عدد
پرتقال ۲ عدد
قیسی ۲۰۰ گرم
شکر قهوهای ۵۰ گرم
سرکه به میزان لازم
نمک به میزان لازم
پودر جوز هندی ۱ قاشق چایخوری
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
رنده پوست لیمو ترش ۱ قاشق چایخوری
در تهیه ترشی کیوی لیته از مخلوط میوههای مختلف به صورت خرد شده استفاده میشود؛ که ابتدا کیویها را پوست گرفته و خرد کنید تا له نشود. سیب و گلابی را نیز به همین صورت پوست گرفته و ریز خرد کنید. پرههای پرتقالهای پوست گرفته را به دو قسمت خرد کنید. در ادامه قیسیها را ریز کنید و همه میوهها را خوب با هم مخلوط کنید.
قیسیهای باقی مانده را با نیملیتر سرکه مخلوط کنید و به مدت ۲ ساعت بگذارید خیس بخورد، سپس در مخلوط کن آن را له کنید و با شکر قهوهای به مدت ده دقیقه بجوشانید، به صورت داغ روی میوهها بریزید. بقیه مواد ترشی را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و داخل ظرف مناسب بریزید. روی مواد را با سرکه پر کنید و درب ظرف را محکم ببندید.
ممکن است پس از گذشت یکی دو روز، سرکه به خورد مواد برود پس مجددا مقداری سرکه روی ترشی بریزید طوریکه روی مواد را بگیرد. میتوانید ترشی لیته کیوی را به مدت ۱۰ روز داخل یخچال بگذارید، تا کاملا آماده خوردن شود.
کیوی ۳۰۰ گرم
سیب ۳۰۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
سرکه به میزان لازم
برای تهیه ترشی کیوی و سیب، ابتدا سیب و کیوی را پوست گرفته و حلقه حلقه کنید. هستههای سیب را خارج کرده و به صورت لایه لایه در ظرف مناسب بریزید. روی میوهها را نمک بپاشید و روی آن را با سرکه پر کنید. حالا میتوانید درب ظرف را ببندید تا مدت یک هفته در دمای اتاق بگذارید تا ترشی جاافتاده و آماده شود.
طرز تهیه ترشی کیوی و پرتقال
برای تهیه ترشی کیوی و پرتقال درست مانند ترشی کیوی و سیب میوهها برش بزنید (فقط به جای سیب، پرتقال استفاده میشود). در این ترشی میتوانید فلفل تند را نیز به صورت حلقه حلقه با ادویههای دلخواه مخلوط کرده و در ترشی استفاده کنید.
در این بخش به چند نکته طلایی برای تهیه ترشی کیوی اشاره خواهیم کرد.
برای تند شدن ترشی میتوانید چند عدد فلفل تند خشک یا تازه را داخل ظرف ترشی بریزید.
برای سرکه ترشی، از سرکه سفید استفاده کنید.
در صورتیکه مزه ترشی بیش از اندازه تند و تیز شد، میتوانید یک نبات را پودر کنید و داخل ظرف ترشی اضافه کنید و با تکان دادن ظرف آن را کاملا مخلوط کنید.
در صورتیکه مزه ترشی آن زیاد شد میتوانید مقداری شکر به آن اضافه کنید تا مزه ترشی متعادل شود.
برخی اوقات در تهیه ترشی کیوی، از مخلوط سایر میوهها از جمله سیب، هویج، آووکادو و … نیز استفاده میشود.
برای لیته شدن ترشی، باید کیویها را پس از پوست گرفتن ساطوری کنید.
منبع:اکالا
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…