میتوانید با طرز تهیه مربای زنجبیل رنده شده یا مربای زنجبیل با گردو و عسل که در طب سنتی سفارش شده است را به راحتی در خانه اجرا کنید.
مربای زنجبیل با عسل و مغزیجات یا طرز تهیه مربا زنجبیل ساده، این روزها خواهان بیشتری پیدا کرده چرا که استفاده از خواص زنجبیل در نیمه دوم سال کاربردیتر میشود و خواص مربای زنجبیل تازه هم قطعا تفاوت قابل توجهی با دیگر مرباها دارد.
زنجبیل گیاه دارویی پر خواصی است که در طب سنتی از آن به طور متعدد استفاده میشود شما میتوانید برای بالا بردن سیستم هاضمه در سالمندان و رفع بلغم معده و عطش بسیار مفید است. همراه ما در بخش آموزش آشپزی نمناک، مربای زنجبیل رنده شده و همینطور آموزش درست کردن مربای زنجبیل با گردو را بیاموزید.
مواد لازم مربا زنجبیل
زنجبیل را رنده کرده یا ریز کرده تا به شکل پورهای نرم شود.
در این مرحله از طرز تهیه مربای زنجبیل با گردو و عسل، گردوها را بکوبید تا به اندازه دلخواهتان خرد شوند.
زنجبیل را در یک قابلمه با کمی آب برای حدود ۱۵-۲۰ دقیقه بپزید تا نرم شود.
سپس گردوهای کاملا خرد شده را به زنجبیل اضافه کرده و مخلوط را مخلوط کنید.
به تدریج عسل خالص را به مخلوط اضافه کرده و مخلوط را به مدت حدود ۲۰-۳۰ دقیقه بپزانید تا ترکیب به تراکم مناسبی برسد.
در مرحله آخر مربا را در بطری تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
مربای زنجبیل با گردو و کنجد هم جزو مرباهای خانگی خوشمزهای است که با زنجبیل تازه تهیه میشود.
برای تهیه این مربا به مواد لازم زیر نیاز دارید:
ابتدا زنجبیلهای تازه را شستشو داده و سپس پوست آنها را جدا کرده زنجبیل را به صورت رندهشده یا با چاقو به تکههای کوچک تقسیم میکنیم.
حالا زنجبیلها را در یک قابلمه قرار داده و مقداری آب اضافه میکنیم. حرارت را افزایش میدهیم تا آب به جوش بیافتد.
مرحله مهم طرز تهیه مربای زنجبیل در اینجا این است که باید تلخی زنجبیل را از بین ببریم. برای این کار، بعد از رسیدن آب به حالت جوش، حدود ۵ دقیقه صبر میکنیم و سپس آب را خالی میکنیم. سپس مجدداً آب تازه اضافه میکنیم و منتظر میمانیم تا دوباره به جوش بیافتد. این مرحله را ۵ بار تکرار میکنیم تا طعم مربای زنجبیل بهتر و کمتر تلخ شود.
پس از انجام این مراحل و ۵ بار تغییر آب زنجبیل، نیم لیتر آب به قابلمه اضافه میکنیم و سپس به آن زعفران و شکر را اضافه میکنیم. حرارت را روی درجه متوسط تنظیم میکنیم تا مربا به تدریج قوام پیدا کند.
برای تست قوام مربا، کمی از شیرینی آن را کنار میگذاریم تا خنک شود، سپس آن را بین دو انگشت میگیریم. اگر سفت بود و کشدار شد، یعنی مربا به قوام مطلوبی رسیده است.
در نهایت، مربا را از روی حرارت برمیداریم و درب قابلمه را باز میکنیم تا مربا به دمای محیط برسد و خنک شود.
برای تهیه این نوع از مربای زنجبیل به مواد زیر نیاز داریم:
برای تهیه مربای زنجبیل رنده شده به شیوه زیر عمل کنید:
ابتدا زنجبیلهای تازه را خوب شسته و مرتب پوست آنها بگیرید؛ و با یک رنده درشت زنجبیلها را رنده کنید.
زنجبیلهای رنده شده را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید؛ و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا آب جوش بیاید؛ و وقتی آب جوش آمد ۵ دقیقه به همان حالت نگه دارید سپس مواد را از صافی رد کنید.
مواد داخل صافی را چندن بار با آب سرد بشویید تا تندی زنجبیل را بگیرید.
مواد داخل صافی را درون یک قابلمه مسی یا لعابی بریزید و شکر و ۳ لیوان آب را اضافه کنید و بگذارید روی شعله بسیار ملایم گاز ۱ ساعت بپزد. در ۳ دقیقه پایانی پخت مربا میتوانید آب لیمو را اضافه کنید.
بعد از پخت کامل مربا در قابلمه را دم کنی بزارید و بگذارید مربا یک شب تا صبح در قابلمه بماند. سپس آن را در شیشههای تمیز مربا بریزید.
مواد لازم برای تهیه مربای زنجبیل با عسل به شرح زیر است:
ابتدا زنجبیل تازه را بشویید و پوست آن را گرفته، سپس به اندازهی دلخواه خرد کنید.
زنجبیل خردهشده را در آب خیسانده بگذارید و به مدت بیست دقیقه قرار دهید. سپس آب آن را جدا کنید. (برای رفع تیزی زنجبیل، میتوانید چند بار آب آن را جوشانده و آبکش کنید.)
حالا زنجبیلها را با دو لیوان آب و کمی عسل بجوشانید تا زنجبیل نرم شود و آب آن تبخیر شود.
در این مرحله، روی زنجبیلها مقداری عسل (ترجیحاً کفی از عسل) بریزید تا زنجبیلها را بپوشاند و خوب به آن بچسبد.
مربای زنجبیل یکی از خوراکیهایی است که سردی بدن را رفع میکند و به عنوان یکی از بهترین درمانهای سستی و ضعف شناخته میشود. این محصول خوشمزه و مفید میتواند به افرادی که در دوران بارداری، کودکی، افراد مسن یا افراد دیابتی هستند، به شدت کمک کند. از آنجا که در تهیه این مربا از مواد کاملاً ارگانیک استفاده میشود، امکان داشتن یک محصول پاک و سالم وجود دارد.
مربای زنجبیل نه تنها سردی بدن را رفع میکند بلکه همچنین قلب را تقویت میکند و به درمان مشکلات غلظت خون نیز کمک میکند. این ترکیب شیرین و تند با ترکیبی از زنجبیل، گردو و عسل تهیه میشود که در ادامه مراحل تهیه آن را مشاهده خواهید کرد.
خواص زنجبیل برای بدن
زنجبیل برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مناسب است و خواض ضد ویروسی و التهابی دارد.
طبع زنجبیل گرم و خشک است که میتواند برای تسکین درد مفاصل عفونت لگن و التهاباهای بدن مفید باشد.
مصرف مداوم زنجبیل برای رفع سردی اعصاب، لرزش دست، سستی و خواب گرفتگی دست و پا مناسب باشد.
منبع:نمناک
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…