آشپزی

۶ نوشیدنی برای مقابله با آلودگی هوا در زمستان

فراشپز- با شروع زمستان و از آنجایی که کیفیت هوای تهران و یک سری دیگر از کلان شهرهای ایران در حال حاضر به سطوح خطرناکی رسیده، خطر سلامتی بیماران قلبی و عروقی را تهدید می‌کند. در چنین شرایطی بیماری‌های زمستانی نیز با پیامدهای بلندمدت‌تری همراه هستند.

با نزدیک شدن به اوج زمستان، سطح آلودگی احتمالا بدتر می شود و این امر باعث می‌شود که بیشتر به فکر سلامت خود باشید. به منظور مبارزه با اثرات منفی آلودگی، متخصصان تغذیه، رژیم‌های غذایی غنی از مواد مغذی و ورزش‌های داخل خانه را توصیه می‌کنند. بیماری‌های فصلی بیشترین خطر را متوجه کودکان می‌کند. یکی از بهترین راه‌های مبارزه با آنفلوآنزای فصلی، مصرف نوشیدنی‌های سالم و مناسب فصل زمستان است. برخی از نوشیدنی‌هایی که می‌توانند بر بیماری‌های زمستانی غلبه کنند عبارتند از:

سوپ‌های ضد بیماری

سوپ‌هایی مانند کلم پیچ، اسفناج، کدو تنبل، هویج، زنجبیل، عدس و سوپ سبزیجات و مرغ سم زدایی کاملی را ارائه می‌دهند و در عین حال سلامت بدن را تضمین می کنند. این سوپ‌های جادویی نه تنها مواد مغذی لازم را دارند، بلکه دارای خواصی هستند که از هرگونه آسیب احتمالی سلامتی جلوگیری می‌کنند. می‌توانید زنجبیل و زردچوبه را هم به آن‌ها اضافه کنید، زیرا خواص ضدالتهابی دارند.

چای ریحان

به گفته دکتر آکانکشا سینگ، متخصص زیبایی، سبزی شگفت انگیز ریجان یک گزینه عالی برای مقابله با آلودگی هوا است. این سبزی برای کسانی که از بیماری‌های زمستانی رنج می برند یک موهبت نیز است، زیرا نه تنها التهاب راه‌های هوایی ریه را از بین می‌برد، بلکه به درمان سرماخوردگی، سرفه و احتقان کمک می کند.. ریحان همچنین فشار خون و سطح کلسترول را کاهش داده، عملکرد شناختی و سلامت پوست را بهبود می‌بخشد.

چای سبز لیمویی

چای سبز لیمویی یک گزینه درجه یک برای سم زدایی و حفظ سلامتی است. آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سبز لیمویی با استرس اکسیداتیو ناشی از آلاینده‌ها مقابله می‌کند، در حالی که اسید استیک آن کبد را تمیز کرده و هضم را بهبود می‌بخشد.

نوشیدنی چغندر

نوشیدنی چغندر می‌تواند عملکرد ریه را در بیماران مبتلا به بیماری انسدادی ریه بهبود بخشد. برای تهیه چای چغندر، یک قوری بردارید و آب ۱ لیمو، ۱ قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده و نیمی از یک چغندر رنده شده را به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید و آب داغ اضافه کنید. بگذارید چای به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. آن را صاف کنید و کمی عسل به آن اضافه کنید.

آب پرتقال

آب پرتقال غنی از ویتامین بهترین گزینه برای کاهش التهاب و تامین فلاونوئیدهایی است که برای سلامت کلی و جلوگیری از بیماری‌های زمستانی بسیار مفید است. آب پرتقال همچنین در غلبه بر آنفلوآنزا و سرماخوردگی خوب است. این آبمیوه سرشار از فیبر است و با انواع مختلف سرطان، بیماری‌های قلبی و دیابت نیز مبارزه می‌کند.

نوشیدنی لیمو و نعناع

نوشیدنی لیمو و نعناع از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند، منبع غنی ویتامین C است و برای دفع سموم فوق العاده است. علاوه بر این پزشکان اکیدا هیدراتاسیون مداوم را با افزایش مصرف آب و خوردن سبزیجات سبز در کنار وعده‌های غذایی حاوی مواد مغذی و فیبر توصیه می‌کنند. نوشیدن آب لیمو همراه با زنجبیل و نعناع در صبح برای ریه‌ها فوق العاده است و ایمنی کلی را تقویت می‌کند. نباید در این وضعیت غذاهای فرآوری شده خورد و مصرف آب مرکبات مانند لیمو شیرین و گریپ فروت توصیه می‌شود.

منبع: همشهری

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه کیک کوکی شکلاتی با نوتلا

فراشپز- کیک کوکی شکلاتی نوعی کیک بسیار خوشمزه و مجلسی است که با خمیر کوکی…

34 دقیقه ago

طرز تهیه موساکا؛ غذایی خوشمزه از امپراطوری عثمانی

فراشپز- موساکا نوعی غذای مشهور بین‌المللی است که از ترکیب بادمجان، سیب زمینی، گوشت یا…

1 ساعت ago

دستور پخت املت کنگر؛ یک صبحانه متفاوت

فراشپز- برای آماده‌سازی املت کنگر، ابتدا کنگر تازه را تمیز کنید، پس از شستن آن…

12 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- برای آماده سازی کیک گوجه‌ سبز، ابتدا تخم‌مرغ‌ها را با شکر حسابی هم بزنید…

13 ساعت ago

طرز تهیه تارت ماست خانگی

فراشپز- تارت ماست یکی از دسر‌های خوشمزه و سالمی است که می‌تواند به عنوان یک…

14 ساعت ago

طرز تهیه سالاد تبوله با کینوا کاملا رژیمی و خوشمزه

فراشپز- سالاد تبوله یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین سالاد‌های خاورمیانه‌ای است که اصالت آن به…

15 ساعت ago