آشپزی

4 طرز تهیه ژله سه رنگ یلدا؛ لیوانی، با شیر، بستنی و ساده

فراشپز- طرز تهیه ژله سه رنگ و خوشمزه برای شب یلدا همراه چند دستور تهیه متفاوت و آسان با مواد اولیه بسیار در دسترس را در این مطلب برایتان آماده کرده ایم.

شب یلدا یا شب چله، یکی از جشن‌های پرطرف‌دار در فرهنگ و تاریخ ایران است که هر ساله در آخرین شب فصل پاییز با جمع‌شدن خانواده‌ها دور هم همراه با آداب‌ورسوم خاص در شهرهای مختلف ایران برگزار می شود. در زمان های گذشته در شب یلدا سفره مَیزد می انداختند و در آن انواع میوه های خشک، بادام، گردو، سنجد و…قرار می دادند چرا که نگهداری از میوه ها کار بسیار سختی بود اما امروزه شب یلدا را مفصل و برخی خانواده ها تجملاتی برگزار کرده و در سفره شب یلدای امروزی ها از به جز انواع میوه ها، تنقلاتی چون ژله سه رنگ لیوانی، باسلق، پشمک، نان شیرینی و یا کیک طرح شب یلدا و… قرار می دهند.

بهانه نزدیک شدن به روزهای آخر پاییز و شب یلدا این بخش از آموزش دسر در نمناک را به طرز تهیه ژله سه رنگ یلدایی با بستنی یا همان طرز تهیه ژله سه رنگ پرچم ایران برای شب یلدا اختصاص داده ایم.

طرز تهیه ژله سه رنگ با شیر

برای تهیه ژله شب یلدا آسان به مواد لازم زیر نیاز دارید:

ژله با رنگهای مختلف 3 بسته
شیر نصف لیوان
آب داغ یک لیوان
آب سرد نصف لیوان

مراحل طرز تهیه ژله سه رنگ ساده با پودر ژله و شیر

پودر ژله هایی را انتخاب کنید که همخوانی دارد.
یک بسته ژله را در ظرفی ریخته و ۱ لیوان آب جوش اضافه کنید و هم بزنید و روی حرارت کتری قرار دهید و بن ماری کنید تا کاملا ذرات آن حل شود.
ژله را نصف کنید و به نصف آن آب سرد و به نصف دیگر شیر هم دمای محیط اضافه کنید تا در دو رنگ مات و شفاف ژله داشته باشید.
ژله دوم و سوم را با همین روش آماده کنید.
همه رنگ ژله را به فرمول بالا یعنی اول بن ماری کنید و بعد نصف کنید و با شیر و آب سرد مخلوط کنید.
یک قالب پلاستیکی را بردارید و کمی چرب کنید.
ژله شفاف که با آب سرد اضافه کردید را بریزید و در یخچال قرار دهید تا نیم بند شود و بعد ژله ی را که با شیر مخلوط کردید اضافه کنید و داخل یخچال قرار دهید.
برای خارج کردن ژله باید ابتدا دور تا دور قالب را با چاقو جدا کنید.

طرز تهیه ژله سه رنگ با بستنی

اگر می خواهید با آموزش ژله شب یلدا جدید همراه شوید یا قصد دارید ژله شب یلدا برای عروس و داماد تهیه کنید، این رسپی مختص شماست که مواد لازم آن به شرح زیر است.

پودر ژله سه بسته با رنگ های مختلف
آب جوش به ازای هر یک بسته یک لیوان
رنگ خوراکی به میزان دلخواه
بستنی وانیلی نیم کیلوگرم

نکته:

اگر می‌خواهید رنگ ژله هایتان پر رنگ تر شود می‌توانید از رنگ خوراکی مناسب با هر ژله استفاده کنید.

طرز تهیه ژله شب یلدا لیوانی

بستنی وانیلی را از فریزر خارج کرده و اجازه بدهید هم دما با محیط شود.
هر کدام از ژله ها را در ظرف جداگانه بریزید.
یک پیمانه سرخالی از آب جوش را با پودر ژله ترکیب کنید و ظرف را روی بخار آب قرار بدهید و به روش بنماری پودر ژله را در آن حل کنید.
ظرف ژله را کنار بگذارید و اجازه بدهید هم دمای محیط شود.
بستنی نرم را که هم دمای محیط است به ژله حل شده در آب اضافه نموده و به خوبی هم بزنید.
ژله و بستنی را یکدست کنید.
لیوان ها را به مدت پانزده الی بیست دقیقه در یخچال قرار دهید تا کمی خود را بگیرد.
یک لایه ژله به لیوان اضافه کنید و اجازه دهید، خود را ببندد.
سپس لایه های دیگر را بیافزایید.
می توانید از قالب نیز برای تهیه استفاده نمایید.
بریده بریده شدن بستنی هنگام اضافه کردن آن به ژله به دلیل داغ بودن ژله است.
در هر لایه از ژله تان می‌توانید از فالوده یا پاستیل برای تزیین و خوشمزه تر کردن آن استفاده نمایید.
می‌توانید بستنی معمولی آب شده را روی ژله بریزید و اجازه بدهید در یخچال ببندد، به همین راحتی لایه ی روی ژله شما بستنی خواهد بود که بسیار جذاب و جدید است.

ژله شب یلدا برای مدرسه

برای طرز تهیه ژله سه رنگ برای یلدا به مواد لازم زیر نیاز دارید که عبارتند از:

میوه (تازه و با طعم ژله یکی باشد) به میزان لازم
بستنی (وانیلی) یک و نیم لیوان
پودر ژله 3بسته

مراحل طرز تهیه ژله سه رنگ میوه ای

برای طرز تهیه ژله سه رنگ ساده ابتدا یک بسته پودر ژله را در یک لیوان آب جوش ریخته، هم می زنیم تا حل شود.
بستنی وانیلی را در دمای محیط قرار میدهیم تا آب شود.
وقتی ژله کمی سرد شد (در حدی که نبندد) بستنی را اضافه کرده، هم می زنیم تا مایه یکدست شود.
مایه ژله ی بستنی را تا نصفه در کاسه های بستنی خوری ریخته و در صورت دلخواه روی آن چند عدد میوه مناسب با طعم ژله گذاشته، یک ساعت در یخچال می گذاریم تا سفت شود.
یک بسته پودر ژله دیگر را با یک لیوان آب جوش و بعد یک لیوان آب سرد حل می کنیم و کمی صبر می کنیم تا مایه سرد شود تا ژله بعدی را آب نکند.
مایه را پس از سرد شدن روی ژله ی بستنی می ریزیم و دو ساعت در یخچال می گذاریم تا آماده شود.
سپس لایه دیگر را نیز اینگونه عمل کرده و آن را با میوه تزئین می کنیم.

منبع: نمناک

فراشپز

Recent Posts

سالاد کلم بروکلی را با این روش و یک سس ویژه درست کنید!

فراشپز- سالاد کلم بروکلی یکی از انواع سالادهای گیاهی است که از ترکیب کلم بروکلی…

20 دقیقه ago

طرز تهیه کیک دو رنگ در ۲۰ دقیقه و بدون فر!

فراشپز- کیک طرفداران بسیاری دارد و اکثر خانم‌های خانه دار در پخت این خوراکی، مهارت…

49 دقیقه ago

طرز تهیه «مربا به رنده شده» به روش خانگی؛ ساده و خوشمزه

فراشپز- ما امروز طرز تهیه مربا به رنده شده را به صورت مرحله به مرحله…

1 ساعت ago

چای کوهی چه خواصی دارد و برای درمان چه بیماری‌هایی استفاده می‌شود؟

فراشپز- چایی کوهی، بسیار خوش‌عطر و بو و لذیذ است. خواص چای کوهی برای درمان…

2 ساعت ago

طرز تهیه کیک اسفنجی بدون نیاز به فر!

فراشپز- این طرز تهیه کیک اسفنجی بدون نیاز به فر درست می‌شود و کافی است…

2 ساعت ago

طرز تهیه لپه پلو؛ یک پلوی مخلوط جذاب

فراشپز- لپه پلو یکی از انواع پلوهای مخلوط است که لپه از مواد اصلی میانی…

3 ساعت ago