اگر قصد دارید خودتان دوغ را درست کنید در ادامه دستور تهیه خانگی دوغ را آوردهایم.
دوغ محلی نوشیدنی مقوی و بسیار خوشمزه است که درست کردن آن در خانه طعمی بی نظیرتر و طبیعی تری خواهد داشت.
کنار برخی غذاها (مانند آبگوشت، دیزی، کباب کوبیده) بودن دوغ محلی یکی از ملزومات است که طعم فوقالعادهای را کنار این غذاها به ارمغان میرساند، اما اگر قصد دارید خودتان دوغ را درست کنید ما برای شما دستور تهیه خانگی آن را پیشنهاد میکنیم:
ماست: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
شیر: یک لیتر
نمک: یک قاشق سوپ خوری
شکر: نصف قاشق چای خوری
یک حبه قند کوچک (به جای شکر)
در این روش ابتدا شیر و آب را با هم مخلوط کنید و یک لیوان از این مخلوط را جدا کنید و کنار بگذارید.
بقیه مخلوط مایع را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود، ولی به جوش نیاید. فقط در حدی گرم شود که وقتی دستتان در داخل آن فرو کردید، دستتان نسوزد.
بعد از گرم شدن مخلوط مایه شیر و آب، نمک، شکر و ماست را به همراه یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته بودید اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. مواد مخلوط شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و در ظرف را خوب و محکم ببندید و چند بار تکان دهید. بعد در یک جای گرم به مدت چند روز (۳ تا ۴ روز) قرار دهید تا دوغ آماده شود. برای زودتر آماده شده دوغ میتوانید آن را زیر نور آفتاب و یا کنار شوفاژ قرار دهید.
نکته درست دوغ محلی: اگر شکر داخل دوغ زیاد شود دوغ بدمزه میشود و، باعث بدمزه شدن دوغ میشود.
یک لیوان دوغ که حدود ۲۰۰ میلی لیتر میباشد تنها ۷۷ کالری دارد.
دوغ سرشار از کلسیم و مواد مغذی است، اما اگر پزشک به بانوان باردار توصیه کرده است حتما مصرف نکنند.
ماست: به میزان دلخواه
آب: دو برابر ماست
قند: ۲ حبه
نمک: به میزان کافی
برای درست کردن دوغ گازدار باید حتما از ماست ترش استفاده کنید و اگر ماست ترش در دسترس نداشتید باید آن را ۲ روز خارج از یخچال قرار دهید تا ماست ترش شود.
ماست را با چنگال خوب هم بزنید تا خوب براق شود. سپس ۲ برابر مقدار حجم ماست به آن آب سرد اضافه کنید و به اندازه کافی در آن نمک بریزید و خوب هم بزنید تا بعدن دوغ تیکه تیکه نشود.
۲ حبه قند هم داخل آن بریزید تا دوغ گاز دار شود. ولی به هیچ وجه تعداد حبه قندها را بیشتر نکنید، چون باعث بدمزگی دوغ خواهد شد. سپس مایه مخلوط شده را در ظرفهای مورد نظر تان بریزید و در آن را محکم ببندید و تا یک ربع مدام آن را تکان دهید. بعد ظرفها را در هوای آزاد به مدت یک هفته نگهداری کنید تا دوغ آماده شود. برای خوشمزهتر شدن و طعم دار کردن دوغ میتوانید کمی از پودر گل و یا عرقی نعنا و پونه یا کاکوتی، پودر نعناع یا موسیر استفاده کنید.
منبع: همشهری
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…