روش صحیح دم کردن چای؛ ۵ اشتباه که عطر و طعم چای را خراب می‌کند

فراشپز- دم کردن چای به ظاهر ساده، ظرافت‌ها و فوت و فن‌هایی دارد که می‌تواند یک فنجان چای معمولی را به معجونی دلچسب تبدیل کند.

چای، نوشیدنی محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان، به عنوان اکسیر آرامش و تمرکز شناخته می‌شود. در این مطلب، مراحل دم کردن صحیح چای و همچنین اشتباهات رایج که عطر و طعم چای را تحت الشعاع قرار می‌دهند، بررسی می‌کنیم.

موارد لازم:

آب تصفیه شده یا آب معدنی
چای (متناسب با ذائقه: سیاه، سبز، سفید، دمنوش)
قوری چینی یا شیشه‌ای
کتری یا سماور
صافی
فنجان

مراحل دم کردن چای :

آب: از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید. آب شیر به دلیل املاح و کلر موجود، طعم چای را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

جوش آوردن آب: آب را تا دمای جوش (حدود ۹۰ درجه سانتی‌گراد برای چای سیاه و ۸۰ درجه برای چای سبز) بجوشانید. جوشیدن بیش از حد، اکسیژن آب را از بین می‌برد و طعم چای را نامطلوب می‌کند.

گرم کردن قوری: قبل از ریختن چای، قوری را با آب جوش گرم کنید تا گرمای آن حفظ شود.

مقدار چای: به ازای هر نفر، یک قاشق چای‌خوری چای (یا مقداری معادل یک کیسه چای) در نظر بگیرید.

ریختن چای: چای را داخل قوری گرم شده بریزید.

دم کردن: آب جوش را به آرامی روی چای داخل قوری بریزید و درب آن را ببندید.

مدت زمان دم کشیدن:

چای سیاه: ۳ تا ۵ دقیقه

چای سبز: ۲ تا ۳ دقیقه

چای سفید: ۱ تا ۲ دقیقه

صاف کردن و سرو: بعد از اتمام زمان دم کشیدن، چای را با صافی داخل فنجان بریزید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

اشتباهات رایج در دم کردن چای:

استفاده از آب نامناسب: آب شیر به دلیل املاح و کلر موجود، طعم چای را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

جوش آمدن بیش از حد آب: جوشیدن بیش از حد، اکسیژن آب را از بین می‌برد و طعم چای را نامطلوب می‌کند.

استفاده از قوری نامناسب: قوری‌های فلزی طعم چای را تحت تاثیر قرار می‌دهند. قوری‌های چینی یا شیشه‌ای بهترین گزینه برای دم کردن چای هستند.

دم کردن بیش از حد: دم کردن بیش از حد چای، باعث تلخی و astringency (گس شدن) آن می‌شود.

عدم استفاده از صافی: تفاله‌های چای طعم و رنگ چای را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

با رعایت نکات ذکر شده، می‌توانید از نوشیدن یک فنجان چای خوش عطر و خوش طعم لذت ببرید.

نکات تکمیلی:

می‌توانید از طعم دهنده‌های طبیعی مانند هل، دارچین، زنجبیل، گل محمدی و … برای افزایش عطر و طعم چای استفاده کنید.

برای دم کردن چای‌های طعم‌دار مانند چای نعناع یا چای ترش، از آب ولرم استفاده کنید.

ظروف چای را بعد از هر بار استفاده بشویید و خشک کنید.

منبع: دلگرم

فراشپز

Recent Posts

این سالاد جذاب لبو را برای شب یلدا درست کنید

فراشپز- سالاد لبو یکی از سالادهای خوش رنگ و لعاب پاییزی است که بسیار خوشرنگ…

2 ساعت ago

از مصرف این ۹ ماده غذایی پرهیز کنید!

فراشپز- کربوهیدرات‌ها می‌توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند، اما برای حفظ سلامت بدن…

2 ساعت ago

کاسرول فرانسوی، یکی از بهترین غذا‌های بین‌المللی

فراشپز- کاسرول نوعی غذای بین‌المللی خوشمزه و محبوب است که از ترکیب سیب زمینی پخته…

2 ساعت ago

طرز خورشت غوره بادمجان خوشمزه؛ با گوشت خورشتی

فراشپز- خورشت غوره بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که در پخت…

3 ساعت ago

خواص دمنوش به؛ طرز تهیه و مصرف

فراشپز- به میوه‌ای با طبع گرم رو به معتدل و برای همه افراد با مزاج‌های…

3 ساعت ago

مُدَربَل بادمجان، غذای تونسی لذیذ و میهج

فراشپز- مدربل بادمجان نوعی غذای مشهور تونسی است که شباهت زیادی به خورش بادمجان ما…

4 ساعت ago