بلد بودن جزییات طرز تهیه دوغ گازدار برای کسانی که عاشق طعم دوغهای ترش و گازدار هستند، کار راهنداز است. برخی افراد برای گازدار شدن و ترش شدن دوغ به آن نخود اضافه میکنند و برخی دیگر این کار را با چند حبه قند انجام میدهند. اما طرز تهیه دوغ گازدار با نخود و قند چگونه است؟ شما طرز تهیه دوغ گازدار خانگی مثل دوغ آبعلی را بلد هستید؟ در این مقاله میتوانید با چند روش طرز تهیه دوغ گازدار خوشمزه با ماست ترش یا شیر آشنا شوید و فوت و فنهای خوشمزه شدن دوغ گازدار و ترش خانگی را هم بخوانید.
ماست (ترش و ترجیحا محلی) : ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
نخود: ۲ عدد
آب: به مقدار لازم
مدت زمان آمادهسازی دوغ گازدار با نخود: ۱۰ دقیقه
کالری یک لیوان دوغ گازدار: ۷۵ کالری
خوردن نخود در حالت عادی موجب نفخ و گاز معده میشود و جالب است بدانید که آزاد کردن گاز از نخود موجب گازدار شدن دوغ میشود. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه دوغ گازدار با نخود آشنا شوید.
در اولین مرحله از طرز تهیه دوغ گازدار به این روش باید ماست ترش را در یک ظرف بریزید و با کمک همزن دستی خوب ترکیب کنید تا کاملا رقیق و یکدست شود.
بعد از این که ماست را به خوبی هم زدید و یکدست کردید، یک قیف روی بطری آب قرار دهید و ماست را همراه با مقداری نمک داخل بطری بریزید. برای درست کردن یک بطری دوغ گازدار باید یک سوم حجم بطری را با ماست ترش پر کنید.
بعد از این که ماست و نمک را ترکیب کردید، در این مرحله از طرز تهیه دوغ گازدار باید دو سوم دیگر حجم بطری را با آب سرد پر کنید و سپس بطری را کمی تکان دهید تا ماست و آب ترکیب شوند.
در آخرین مرحله از درست کردن دوغ گازدار با نخود باید نخودها را داخل بطری بریزید. سپس دوغ را برای ۳ روز در فضای آشپزخانه قرار دهید. هر روز ۲ تا ۳ بار بطری دوغ را حسابی تکان دهید تا دوغ شما گازدار و خوشمزه شود. بعد از ۳ روز میتوانید دوغ را در یخچال قرار دهید و مصرف کنید.
ماست پرچرب و ترجیحا ترش: ۲ قاشق غذاخوری
شیر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
آب: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
نمک: به مقدار لازم
مدت زمان آمادهسازی دوغ گازدار با شیر و ماست: ۱۰ دقیقه
یکی از روشهای جالب برای درست کردن دوغ ترش و گازدار خانگی استفاده از ترکیب شیر و ماست برای دوغ است. در این روش تهیه دوغ گازدار باید بهازای هر لیوان شیر از ۲ قاشق غذاخوری ماست و ۲ لیوان آب استفاده کنید. در ادامه میتوانید با مراحل درست کردن دوغ گازدار ترش مثل دوغ آبعلی آشنا شوید.
در اولین مرحله از طرز تهیه دوغ گازدار خانگی که طعم و مزه دوغ آبعلی را داشته باشد باید شیر، آب و ماست را در یک ظرف با هم ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید و دوغ را به کمک قیف داخل بطری بریزید.
بعد از ترکیب کردن مواد دوغ باید بطری را خوب تکان دهید تا مواد دوغ کاملا ترکیب شوند. به خاطر داشته باشید که ۱/۴ حجم بطری شما باید خالی باشد تا بعد از گازدار شدن، دوغ به بیرون نریزد. بطری را گوشه آشپزخانه قرار دهید و روزانه ۲ تا ۳ بار آن را تکان دهید. بعد از ۳ روز دوغ گازدار شما آماده است و میتوانید آن را در یخچال بگذارید و میل کنید.
ماست ترجیحا ترش: ۱ قاشق غذاخوری
شیر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
آب: به مقدار لازم
سبزی خشک نعناع: به مقدار دلخواه
مدت زمان آمادهسازی دوغ گازدار با خمیر نان و شیر: ۱۰ دقیقه
برای تهیه دوغ ترش و گازدار میتوانید از شیر و تکههای خمیری دور نان استفاده کنید. نان موجب تخمیر شیر و ترش شدن آن میشود و طعم دوغ شما را ترش و گازدار میکند. در ادامه مراحل درست کردن دوغ گازدار با خمیر نان و شیر را دنبال کنید.
برای درست کردن دوغ گازدار به این روش ابتدا باید ۱ لیوان شیر را داخل بطری بریزید. سپس دو سوم حجم بطری را با آب پر کنید. حالا ۳ تا ۵ تکه کوچک خمیر نان را به مخلوط دوغ اضافه کنید و ۱ قاشق غذاخوری ماست را هم داخل بطری بریزید.
بعد از ترکیب کردن مواد دوغ باید آنها را به خوبی هم بزنید. سپس بطری را در گوشه آشپزخانه قرار دهید و از ۳ تا ۵ روز صبر کنید. زمانی که دوغ تهنشین شد و از آب جدا شد، آن را از صافی رد کنید. این کار را به آرامی انجام دهید تا گاز دوغ خارج نشود.
در نهایت دوغ را با سبزیجات معطر مثل نعناع خشک و نمک مزهدار و میل کنید. این دوغ بسیار گازدار و ترش است و طعم آن درست شبیه به دوغ گازدار آبعلی است.
ماست ترش: ۱/۳ حجم بطری
قند: ۲ حبه کوچک
آب: به مقدار لازم
مدت زمان آمادهسازی دوغ گازدار با ماست و قند: ۱۰ دقیقه
در روش درست کردن دوغ گازدار در خانه با ماست و قند، دوغ شما طعم بسیار لذیذی پیدا میکند ولی معمولا میزان گاز آن نسبت به روشهای دیگر کمتر است. برای این کار باید یک سوم حجم بطری را با ماست ترش پر کنید.
سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید و دو سوم حجم بطری را نیز با آب پر کنید. در نهایت ۲ حبه قند داخل بطری بیندازید و بطری دوغ را برای ۳ روز در فضای آشپزخانه قرار دهید. فراموش نکنید روزانه ۲ تا ۳ بار بطری دوغ را تکان دهید.
دوغ خانگی نباید بیشتر از ۵ روز در بیرون از یخچال قرار بگیرد.
یکی از نشانههای گازدار شدن دوغ خانگی جدا شدن آب و ماست است.
توجه داشته باشید که فضایی که دوغ را در آن قرار میدهید، نباید بیش از حد گرم باشد، زیرا این موضوع موجب فاسد شدن و بدمزه شدن طعم دوغ میشود.
در روش تهیه دوغ گازدار با شیر و ماست دوغ بسیار گازدار و ترش میشود و این موضوع به دلیل فرآیند تخمیر شیر ایجاد میشود.
برای طرز تهیه دوغ عشایری باید دوغ را با ماست محلی آماده کنید و حتما بطری دوغ را طی پروسه آماده شدن چند بار به خوبی تکان دهید تا دوغ ترش و گازدار شود.
در صورت تمایل میتوانید از دوغ ترش خانگی برای تهیه آش دوغ نیز استفاده کنید.
روش مزهدار کردن دوغ گازدار خانگی چگونه است؟
برای خوشطعم شدن دوغ گازدار خانگی میتوانید از مقداری موسیر، گل محمدی خشک، سبزیهای محلی و نعنا خشک استفاده کنید.
در طرز تهیه دوغ گازدار از چه نوع ماستی استفاده کنیم؟
در طرز تهیه دوغ گازدار بهتر است از ماست محلی ترشمزه یا ماست پرچرب استفاده کنید.
روش درست کردن دوغ گازدار فوری چگونه است؟
اگر زمان کافی برای گازدار کردن دوغ ندارید، میتوانید ماست ترش محلی، نمک و آب را ترکیب کنید و دوغ را در بطری بریزید و آنقدر بطری را تکان دهید تا دوغ شما گازدار شود. در صورت تمایل میتوانید مقداری آب گازدار هم به این دوغ اضافه کنید.
منبع: ایرنا
فراشپز- خوردن کیوی برای کاهش وزن گزینه خوبی است زیرا حاوی چندین ماده مغذی مهم…
فراشپز- کیک کارامل عسل و گردو یکی از انواع کیکهای عصرانه است که با روکشی…
فراشپز- پولکی از آبنباتهای خوشمزهای است که میتوان آن را به صورت جداگانه یا همراه…
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…