شربت خاکشیر از نوشیذنی های مناسب در فصل گرما می باشد که برای جلوگیری از گرمازدگی بسار مناسب است این شربت خوشمزه در ماه رمضان نیز تهیه می شود.
در فصل گرم سال همه ما به دنبال نوشیدنی های خنگی هستیم که در آن ها از گرمی ها استفاده نشده باشد و برای درمان و پیشگیری گرمازدگی مفید باشد. از این رو شربت های مختلفی توصیه میشود مانند شربت تخم شربتی ، شربت آلبالو و یا شربت آبلیمو که در بین آنها شربت خاکشیر ، یکی از بهترین شربت هاست که شما را از گرمازدگی فصل تابستان نجات میدهد. ، این نوشیدنی اصیل ایرانی که مصرف آن در کشور ما بسیار هم پرطرفدار است، به راحتی و با مواد مختلف تهیه میشود.
شربت خاکشیر سنتی را که علاوه بر خوشمزگی دارای خواص بسیاری هم هست به جای انواع نوشیدنی های مضر میتوان همراه با وعده های غذایی سرو کرد.
شربت خاکشیر علاوه بر پایین آوردن حرارت بدن ، در تسکین سردرد و سرگیجه ، بیحالی ناشی از گرما زدگی ، تاثیر مثبتی هم روی فعالیت معده و بهبود هضم غذا دارد.
موادی که برای تهیه شربت خاکشیر نیاز دارید، خاکشیر ، آب ، گلاب و شکر میباشد.
شکر :1 لیوان
آب خنک :6 لیوان
خاکشیر : نصف لیوان
گلاب :2 قاشق غذاخوری
برای تهیه شربت خاکشیر باید ابتدا با نحوه شستن آن کاملا اگاه باشید ، چراکه خاکشیر ،بدلیل ریگ زیادی که داخل آن وجود دارد کمی شستن آن دشوار است و احتیاج به زمان و حوصله بیشتر دارد.
به همین دلیل سعی کنید در هر سری از شستن خاکشیر ، میزان بیشتری را بشویید تا هر روز زمان زیادی را برای تمیز کردن آن صرف نکنید.
حال برای شستن خاکشیر دو ظرف گود شفاف بردارید، سپس خاکشیر را داخل یکی از ظرف ها بریزید و روی آن آب سرد بریزید.بعد از چند ثانیه آب داخل ظرف خاکشیر را خالی کنید و خاکشیر را به آرامی داخل ظرف دیگر بریزید و سعی کنید انتهای آن را دور بریزید.
مجددا روی خاکشیر آب سرد بریزید و کمی هم بزنید.وقتی خاکشیر کاملا ته نشین شد، دوباره آب آن را خالی کنید و خاکشیر را به آرامی در ظرف دیگر بریزید و انتهای آن که قطعا با ریگ و شن مخلوط است دور بریزید.
این کار را چندین بار تکرار کنید تا هم روی آب و هم ته ظرف کاملا شفاف و زلال شود وجز دانه های خاکشیر چیز دیگری در ظرف نماند. در این حالت یعنی خاکشیرآماده ی مصرف است.
خاکشیر را داخل پارچ آبی بریزید و به آن شکر و آب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. در صورت تمایل میتوانید شکر و آب را از قبل روی حرارت قرار دهید تا در اثر گرما شکر زودتر و راحت تر حل شود و بعد از خنک شدن به خاکشیر اضافه کنید.
بعد به شربت خاکشیر مقداری گلاب و آب لیمو اضافه کنید تا طعم دلچسب تری بگیرد. همچنین با اضافه کردن چند تکه یخ خرد شده میتوانید شربتتان را تگری تر کنید.
اضافه کردن گلاب و لیمو به شربت خاکشیر کاملا سلیقه ای است.
در صورت تمایل میتوانید از شکر بیشتر و یا کمتری در شربت خاکشیر استفاده کنید.
بجای گلاب میتوانید از هل استفاده کنید.
استفاده از مقداری زعفران عطر و رنگ شربت خاکشیر را بهتر میکنید.
هنگام شستن خاکشیر ازظرف های پلاستیکی استفاده کنید ، چون دانه های شن را بیشتر در خود نگه میدارد و ته نشین میکند.
برای در دسترس داشتن شربت خاکشیر میتوانید بعد از شستن خاکشیر ، آنها را به همراه مقدار کمی آب داخل قالب های یخ بریزید و داخل فریزر منجمد کنید و هنگام استفاده داخل پارچ یا لیوان با آب و شکر و گلاب مخلوط کنید.
منبع: نمناک
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…