اگه دنبال یک نوشیدنی خوشمزه و مفید برای رفع تشنگی و عطش در فصل تابستان هستید حتما “شربت گلاب” را امتحان کنید.
شربت گلاب یکی از نوشیدنی های سنتی و خوشمزه ایرانی است که مانند شربت لیمو ، شربت خاکشیر و شربت تخم شربتی برای رفع عطش در فصل گرما بسیار مناسب می باشد و دارای خاصیت نشاط آوری می باشد پس با ما همراه باشید تا طرز تهیه این نوشیدنی خوشمزه و مفید را به شما آموزش دهیم.
گلاب :یک پیمانه
زعفران آسیاب شده :1 و 1/2 ق چ
هل سفید :5 عدد
شکر :یک پیمانه سر خالی
عرق بیدمشک در صورت تمایل :1 پیمانه
آب :دو لیتر
برای درست کردن گلاب زعفرانی ابتدا زعفران را داخل هاون ریخته و با دسته هاون آن را خوب بکوبید تا کاملا پودر شود، سپس نصف استکان آب جوش روی زعفران بریزید و درب ظرف را ببندید.
زعفران را برای نیم ساعت روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد و رنگ بگیرد. در این میان آب ، شکر، هل و گلاب را در ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
بعد از اینکه شربت شروع به جوشیدن کرد شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم ریز جوش بزند و غلیظ شود.
بعد از اینکه شربت به غلظت دلخواهتان رسید زعفران دم کرده و عرق بیدمشک را اضافه کرده اجازه دهید تا شربت برای چند دقیقه دیگر دیگر بجوشد.
بعد از 10 تا 15 دقیقه که شربت بخوبی غلیظ شد شعله را خاموش کرده و دانه های هل را از آن خارج کنید. اجازه دهید تا شربت از حرارت بیافتد سپس آن را در یک بطری مناسب بریزید و برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود.
هر بار به مقدار دلخواه از شربت را با مقداری آب مخلوط کرده و چند قطعه یخ داخل آن بیاندازید و سرو نمایید.
گلاب :یک سوم پیمانه
آب جوش :دو سوم پیمانه
نشاسته :1 ق غ
عسل :به مقدار دلخواه
برای تهیه شربت گلاب ابتدا آب را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. در این میان یک قاشق غذاخوری نشاسته را با یک سوم پیمانه گلاب مخلوطکرده و هم بزنید تا کاملا حل شود.
بعد از اینکه آب به جوش آمد آن را از روی حرارت بردارید و مخلوط نشاسته را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. در ادامه یک تا دو قاشق بسته به ذائقه خودتان عسل را به شربت افزوده و هم بزنید تا حل شود.
شربت آماده است آن را برای مدتی در یخچال قرار دهید تا خنک شود. بعد از اینکه شربت خنک شد آن را داخل لیوان بریزید و با افزوده چند قطعه یخ سرو نمایید.
گلاب:یک فنجان
آب:یک فنجان
شکر :6 فنجان
رنگ خوراکی یا زعفران:به مقدار دلخواه
برای درست کردن شربت گلاب ساده ابتدا آب، شکر و گلاب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند. در این مرحله شعله را کم کرده و اجازه دهید تا شربت با شعله ملایم بجوشد و به غلظت برسد.
بعد از اینکه شربت به غلظت دلخواهتان رسید آن را از روی حرارت بردارید و رنگ خوراکی یا زعفران دم کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
شربت برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود سپس آن را در یک تنگ ریخته و روی آن به مقدار لازم آب بریزید. در صورت تمایل چند قطره آب لیموی تازه به شربت اضافه کرده و چند قطعه یخ بریزید و خنک سرو نمایید.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
منبع: نمناک
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…