سوسیس بندری اصالتا متعلق به جنوب کشور است که مانند فلافل و سمبوسه به عنوان فست فود در باقی نقاط کشور نیز بسیار رواج دارند.
هر ایرانی که اهل غذاهای ساندویچی باشد، حتما طعم سوسیس بندری را تجربه کرده است. سوسیس بندری از جمله ساندویچ های پرطرفداری است که از قرار معلوم مثل فلافل و سمبوسه از منوی غذای جنوبی های خون گرم به سفره تمام ایرانی ها راه یافته است. اگر می خواهید طعم بی نظیر سوسیس بندری به روش جنوبی را امتحان کنید.
سوسیس کوکتل خرد شده نیم کیلو
پیاز خلالی شده ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
پیازهایی که به شکل یکدست خرد شدهاند را داخل ظرف مورد نظر با کمی روغن تفت دهید. سوسیس بندری اصل جنوبی با پیاز فراوان و درشت تهیه میشود پس پیازها را درشت خرد کنید اما در صورتی که اینگونه نمیپسندید نازک و ریز خرد نمایید.
بعد از کمی تفت دادن و سبک شدن پیازها، زردچوبه را به آن اضافه کنید.
پس از شفاف و نرم شدن پیازها سوسیسهای خرد شده را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا کمی سرخ شوند.
در این مرحله نوبت به افزودن مواد و ادویههای دیگر به سوسیسها است، نمک به همراه فلفل سیاه و فلفل قرمز به مواد اضافه کنید. سوسیس بندری را اصولا تند مصرف میکنند ولی شما میتوانید اندازه فلفل را به نسبت تغییر دهید.
رب گوجه فرنگی را در یک تابه بسیار کوچک به صورت جداگانه با کمی روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شود و طعم و بوی خامی آن به طور کامل گرفته شود. مراقب باشید رب را نسوزانید، زیرا طعم و عطر غذا را تغییر میدهد.
پس از سرخ شدن رب گوجه فرنگی آن را با نصف فنجان آب جوش مخلوط کرده و به تابه حاوی سوسیس بیافزایید و تفت دهید تا وقتی که آب موجود در تابه تبخیر شود و غذا روغن بیندازد.
در پایان سوسیس بندری را در ظرف مناسبی ریخته و با خیارشور و گوجه فرنگی خرد شده تزیین و به همراه نان باگت و سس دلخواه سرو کنید.
قارچ، فلفل دلمهای و پنیر پیتزا میتواند باعث خوشمزه تر شدن این ساندویچ شود.
برای بهتر شدن طعم غذا به سوسیس بندریتان میتوانید کمی زعفران، و یا مقداری آبلیمو بیافزایید.
اضافه کردن سیب زمینی در سوسیس بندری کاملا اختیاری است، سوسیس بندری اصلی بدون سیب زمینی طبخ میشود و اضافه کردن سیب زمینی به آن باعث میشود ماهیت آن به کل تغییر کند.
در صورت افزودن سیب زمینی به سوسیس بندری ابتدا آنها را نیمه پز کنید و سپس در مرحلهای که سوسیس را به پیاز می افزایید اضافه کرده و باقی مراحل را پیش ببرید.
برای خوشمزهتر شدن غذا می توانید از ادویه کاری استفاده کنید.
سس کچاپ، پوره گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی خرد شده تازه را میتوانید جایگزین رب گوجه فرنگی کنید.
سوسیس انتخاب نمایید که لک های تیره رنگ به هیچ عنوان نداشته باشد.
سوسیس ها را بیشتر از سه روز در یخچال نگهداری نکنید.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۵دقیقه میباشد.
سوسیس بندری را میتوانید در وعده نهار، میان وعده و شام سرو کنید.
توجه کنید که مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۳ نفر مناسب است.
منبع: نمناک
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…
View Comments
سلام ،در جنوب به اين غذا ميگويند سوسيس هندي
همين غذا چنانچه همراه با سيب زميني نگيني سرخ شده مخلوط شود،آنگاه به آن ميگويند سوسيس بندري
اين سوسيس هندي بدون سيب زميني،اصطلاخ اشتباهي است كه براي مردم جا اقتاده