دستور تهیه پیراشکی مرغ و قارچ

پیراشکی مرغ یک میان وعده و یا حتی یک وعده عالی و دوست داشتنی است که محبوب همه به‌خصوص بچه‌هاست. این پیراشکی بسیار خوشمزه و سالم است و مانند پیراشکی سبزیجات و پیراشکی گوشت به راحتی و در فر آماده می‌شود. پیراشکی مرغ پرطرفدار را با یک دستور عالی بیاموزید.

مواد لازم برای پیراشکی مرغ

کره: ۱۰۰ گرم

شیر خشک: ۳ قاشق سرپر

تخم مرغ: ۲ عدد

شیر ولرم: ۱ پیمانه

شکر: ۱ قاشق غذا خوری

مایه خمیر: ۱ قاشق غذا خوری

سینه مرغ: ۱ عدد

قارچ: ۳۵۰ گرم

پیاز: ۲ عدد متوسط

فلفل رنگی: به میزان لازم

پنیر پارمزان: به اندازه دلخواه

پودر سیر: نصف قاشق چایخوری

نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه کامل پیراشکی مرغ

مرحله اول: برای درست کردن پیراشکی مرغ ابتدا مایه خمیر را با شکر به شیر اضافه می‌کنیم و بعد تخم مرغ‌ها را در ظرفی شکسته و بعد شیر خشک و کره را اضافه می‌کنیم. این مواد را کاملا باهم مخلوط می‌کنیم.

مرحله دوم: در این فاصله شیر هم با مایه خمیر و شکر مخلوط شده و به مخلوط تخم مرغ‌ها و کره اضافه می‌کنیم. سپس آرد را کم‌کم به مواد اضافه کرده تا جایی که مواد، خمیری شکل شود و بعد روی یک سطح صاف که آرد پاشی هم کردیم، خمیر را قرار می‌دهیم و با کف دست خمیر را ورز می‌دهیم.

مرحله سوم: خمیر را باید آنقدر ورز دهید تا دیگر به کف دست نچسبد.سپس خمیر را در جای گرم و به مدت ۲ ساعت در ظرفی که در آن را پوشاندیم قرار می‌دهیم تا استراحت کند. (اگر شیر خشک در دسترس نداشتید می‌توانید از نصف لیوان ماست استفاده کنید.و همچنین به‌جای کره میتوان از نصف لیوان روغن مایع استفاده کنید)

مرحله چهارم: در حین استراحت خمیر پیراشکی می‌توانید مایع میانی پیراشکی را آماده کنید. ابتدا پیازها را نگینی خرد می‌کنیم و در کمی روغن تفت می‌دهیم تا کمی طلایی شود سپس مرغ‌های خرد شده را به داخل پیازها اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم: در حین تفت دادن مرغ و پیاز نمک را هم مخلوط می‌کنیم. بعد قارچ‌ها را هم اضافه می‌کنیم. برای اینکه قارچ‌ها آب نیندازند، باید حرارت شعله را زیاد کنیم، تا آب قارچ‌ها تبخیر شود.و بعد از اینکه آب قارچ‌ها کاملا جمع شد، فلفل و زرد چوبه و پودر سیر را مخلوط می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم و بعد حرارت را کم می‌کنیم. پنیر را هم اضافه کرده و هم می‌زنیم. در آخر فلفل دلمه‌ای‌های رنگی نگینی خرد شده را هم اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم روی حرارت با بقیه مواد کمی تفت بخورد.

مرحله ششم: خمیر پیراشکی که آماده شد مجددا روی سطح صاف و آرد پاشی شده، آن را پهن می‌کنیم و با دست به مدت ۲ الی ۳ دقیقه ورز می‌دهیم. سپس خمیرها را به اندازه یک کیوی بر می‌داریم و با وردنه به شکل بیضی یا ورقه‌های دایره‌ای شکل باز می‌کنیم و از مواد میانی سرد شده لایه خمیر می‌ریزیم و خمیر را به حالت بقچه‌ای یا قطابی می‌پیچانیم،

مرحله هفتم: روی خمیرها را با زرده تخم مرغ می‌مالیم تا هنگام پخت طلایی رنگ شوند. خمیر پیراشکی آماده شده را داخل سینی فر می‌چینیم و با دمای فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار می‌دهیم تا رویشان طلایی شود. حتی میتوانیم در روغن داغ هم سرخ کنیم.

نکات تکمیلی در مورد پیراشکی مرغ

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا یک ساعت و و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۰دقیقه است.

پیراشکی مرغ را می‌توانید در وعده میان وعده – شام – پیش غذا – سرو کنید .

همچنین می‌توان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب است.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه چیز کیک نارنگی با عطر و بوی بی نظیر

فراشپز- نارنگی با عطر و بوی بی‌نظیر و طعم هیجان‌انگیزش، یکی از بهترین گزینه‌های درست…

14 دقیقه ago

چطور با انار مسقطی درست کنیم؟

فراشپز- خیلی راحت می‌توانید در خانه دسرهای اناری با طعم متفاوت تهیه کنید. مسقطی‌اناری یکی…

44 دقیقه ago

نحوه درست مصرف ویتامین d؛ این اشتباه ویتامین d را بی‌فایده می‌کند

فراشپز- ویتامین D را اگر با گروه مهمی از غذاها ترکیب نکنید، به احتمال زیاد…

1 ساعت ago

چطور پنکیک کدو بپزیم؟

فراشپز- پنکیک یک صبحانه اروپایی است که در سالهای اخیر بین مردم ما هم طرفدار…

2 ساعت ago

روزانه چند تخم‌مرغ می‌توانیم بخوریم؟؛ این افراد سفیده را با احتیاط مصرف کنند

فراشپز- یک کارشناس ارشد علوم تغذیه می‌گوید: مصرف بیشتر از ۱۳ تا ۱۴ تخم مرغ…

2 ساعت ago

روش تهیه قاتق گوشت، غذایی لذیذ از کرمان

فراشپز- یکی از خوراک‌های قدیمی مردم کرمان قاتق گوشت می‌باشد که شبیه فلافلی است که…

3 ساعت ago