شلیل یک میوه بسیار خوش طعم و پرطرفدار است که مصرف آن فواید مناسبی برای بدن دارد، جوان نگه داشتن پوست، بهبود خواب خوب و جلوگیری از کم خونی نمونه هایی از خواص میوه عالی شلیل است.
شلیل به عنوان نوعی از میوه هلو یا به لفظ علمی پرونوس پرسیکا وار است. هر دوی هلو و شلیل می توانند در یک درخت رشد کنند. شلیل با هلو متفاوت است به علت پرز هایی که بر روی پوست هلو است. بر خلاف هلو، پوست شلیل بدون پرز است و این به علت جهش ژنتیکی است. شلیل در رنگ های مختلفی مانند نارنجی، قرمز، زرد و حتی سفید نیز یافت می شود و رنگ شلیل با توجه به نداشتن پرز، از رنگ هلو شفاف تر است.
شلیل مملو از مواد مغذی مانند فیبر و آنتی اکسیدان است. شلیل منبع عالی از بتا کاروتن، پتاسیم، ویتامین ث و مواد مغذی دیگر است که برای بدن مفید هستند.
شلیل حاوی مقداری ویتامین ث و آ و دیگر پلی فنول هایی است که مانند آنتی اکسیدان عمل می کنند. آنتی اکسیدان موجود در شلیل می تواند از بدن در مقابل اثرات رادیکال آزاد که منجر به آسیب DNA می شود، محافظت کنند. همانطور که می دانید آسیب دیدن DNA یکی عوامل ایجاد کننده سرطان است. چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره شده است مطالعات گزارش دادند که آنتی اکسیدان های شلیل در مبارزه با سرطان های دهان و رحم موثر هستند.
فیبر در رژیم غذایی جهت سالم نگه داشتن گوارش سالم بسیار ضروری است. مصرف فیبر می تواند روند سیستم گوارش را بهبود دهد. شلیل برای شما مقداری فیبر غذایی را فراهم آورد که به سلامتی سیستم گوارشی شما کمک می کند.
یبوست مشکل رایجی است که در دستگاه گوارشی اتفاق می افتد. شلیل حاوی فیبر است که می تواند روده را نرم و به آن حرکت توده ای اضافه کند. این اقدام هم چنین به حرکات روده بزرگ کمک می کند که می تواند فرآیند دفع را تسهیل کند.
اگر میخواهید پوست محکم و جوانی داشته باشید، مصرف شلیل انتخاب خوبی است. شلیل نه تنها لذیذ و آب دار است بلکه حاوی مقدار زیادی ویتامین ث است که می تواند تولید کلاژن را در لایه های پوست افزایش دهد. کلاژن یک پروتئین است که بافت پوست را محکم و سفت نگه می دارد.
ویتامین ث موجود در شلیل نه تنها پوست شما را محکم و جوان نگاه می دارد بلکه می تواند التیام زخم ها را تسریع و تولید سلول های جدید به خصوص در پوست را افزایش دهد.
فوایدی که شلیل برای سلامتی شما به همراه دارد، می تواند بهترین میوه از این لحاظ بر روی زمین باشد. شلیل حاوی مقدار زیادی پتاسیم و فیبر است. این دو ماده در سالم نگه داشتن قلب مهم هستند. پتاسیم می تواند سطح تپش قلب را در دامنه ی معمولی نگه دارد و از طرفی فیبر نیز احتمال ایجاد لخته در رگ های خونی را کاهش می دهد.
کلسترول می تواند یک خطا و اشتباه در بدن انسان باشد. کلسترول بد می تواند شروع کننده ایجاد لخته درون شریان ها شود و عامل مشکلات قلبی عروقی گردد. مصرف شلیل می تواند به شما در کاهش کلسترول کمک کند، از آنجا که محتوای فیبری شلیل می تواند جلوی کلسترول را گرفته و بدن را از دست آن راحت کند.
شلیل حاوی ویتامین ب کمپلکس است که کلید فرآیند متابولیسم است. متابولیسم فرآیندی در بدن است که انرژی مورد نیاز برای ثابت نگه داشتن عملکرد سلول ها و اندام ها را تامین می کند.
شلیل انتخاب خوبی برای مصرف در رژیم غذایی است، اگر می خواهید وزن خود را کم کنید و بدن لاغری داشته باشید. شلیل تنها حاوی 63 کیلو کالری است و سطح بالای فیبری دارد که می تواند به کاهش چربی در بدن کمک کند.
پتاسیم یک ماده معدنی است که سطح PH و فشار خون را در حد نرمالی نگه می دارد. فقدان پتاسیم می تواند باعث افزایش فشار خون شود که این می تواند برای افرادی که از فشار خون بالای مزمن رنج می برند، خطرناک باشد. شلیل منبع عالی پتاسیم است که می تواند به کاهش فشار خون در بدن کمک کند.
محتوای مواد مغذی موجود در شلیل می تواند پوست سر را تغذیه دهد و رشد ریشه مو را افزایش دهد. مصرف منظم شلیل می تواند به جلوگیری از ریزش مو و تقویت مو کمک کند.
آبمیوه شلیل می تواند انتخاب خوشمزه ای برای مصرف در روز گرم باشد اما آیا می دانستید که مصرف شلیل می تواند به درمان استرس شما کمک کند؟ بله؛ شلیل حاوی مقداری منیزیم است که می تواند اعصاب را را راحت و شما از استرس خلاص کند.
کلبه اندام مهمی است که مواد اضافه را از بدن حذف می کند. کلیه می تواند با حمایت شلیل عملکرد مناسبی داشته باشد. شلیل حاوی مواد مغذی و فیبر است که می توانند به پاکسازی کلیه و بهبود عملکرد آن کمک کنند.
بسیار سخت است باور کنیم که شلیل می تواند سندرم اختلال متابولیسم را درمان یا جلوگیری کند که این سندرم منجر به چاقی و دیگر مشکلات سلامت می شود. شلیل حاوی بسیاری از ترکیبات زیستی مانند، کاتکین، کوسرتین و فلاونوئید است که این مواد می توانند از سندرم اختلال متابولیسم جلوگیری کنند.
محتوای آنتی اکسیدان موجود در شلیل می تواند با التهاب مبارزه کرده و علائم آرتروز را کاهش دهد. بارها در سلامت نمناک گفته ایم که آرتروز بیماری است که مفصل را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث درد شدیدی در مفاصل میشود.
اگر شما ناراحتی های معده مانند گرفتگی، حالت تهوع، درد معده، نفخ و غیره را تجربه می کنید، این به آن معناست که بدن شما فاقد فیبر است یا چیزی میخورید که اشتباه است. شلیل حاوی فیبری است که میتواند ناراحتی معده را التیام بخشد که به این ترتیب احساس راحتی بیشتری می کنید.
فقدان خواب خوب می تواند باعث مشکلات جدی شود که می تواند مزاحمی برای بهره وری شخص باشد. محتوای منیزیم شلیل برای بهبود کیفیت خواب حیاتی اس و میتواند راه حلی برای افرادی که از بیخوابی رنج می برند باشد. خوردن میوه شلیل یا آبمیوه آن قبل از خواب می تواند به خواب رفتن سریع کمک کند.
شلیل می تواند برای درمان برونشیت و سرما خوردگی استفاده شود، از آنجا که شلیل حاوی مقداری منیزیم است که می تواند اعصاب ما را آرام کند در حالیکه ویتامین ث عفونت موجود در دستگاه تنفسی را التیام می بخشد.
تومور همان سرطان بدخیم است که در اثر جهش سلول و افزایش و گسترش بافت بیرونی اندام اتفاق می افتد. تومور به اندازه سرطان خطرناک نیست اما می تواند باعث بروز چندین مشکل برای سلامتی انسان شود. شلیل حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می توانند با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و رشد سلول های سرطانی را مهار کنند.
ویتامین ث و سایر ترکیبات زیستی در شلیل می توانند عملکرد سیستم ایمنی را ارتقا دهند و از سلول های ایمنی مقابله کننده با بیماری ها حمایت کنند. نه تنها با مصرف روزانه یک عدد سیب، بلکه با مصرف روزانه یک عدد شلیل نیز می توانید از دکتر رفتن به دور باشید. شلیل حاوی مقداری روی است که می تواند تولید آنتی بادی را افزایش دهد که این مواد برای درمان عفونت های بدن مفید است.
زنان باردار به مقدار بالایی از مواد مغذی نیاز دارند تا سلامت خود و جنین خود را در وضعیت نرمالی قرار دهند. شلیل حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی و فیبر است می تواند عملکرد سیستم گوارشی زنان باردار را بهبود داده و جذب مواد مغذی را افزایش دهد.
شلیل حاوی ویتامین آ و بتا کاروتن است که در رنگ زرد متمایل به قرمز شلیل قابل دیدن است. شلیل مقدار زیادی ویتامین آ دارد که سلامت بینایی را تثبیت و از چشم در مقابل صدمات مراقبت می کند. شلیل همچنین حاوی لوتئین است که برای جلوگیری از گسترش انحطاط لکه زرد چشم موثر است.
تنوع فواید شلیل در جلوگیری از کم خونی بسیار خوب است. شلیل حاوی مقداری آهن است که می تواند از کم خونی جلوگیری نماید. چنانچه در سلامت نمناک گفته ایم کم خونی حالتی است که در آن بدن فاقد مقدار کافی گلبول های قرمز است و انتقال اکسیژن کمی دارد. همانطور که می دانید آهن عامل حیاتی در تولید گلبول های قرمز در خون است.
یک شلیل کوچک چیزی کمتر از 60 کالری دارد. اگر مشتاق چیز شیرینی هستید، ماست را با تکه های شلیل یا با سایر میوه های هسته دار مانند آلبالو یا هلو ترکیب کنید.
شلیل ها شاخص قندی کمتر از 40 دارند. این به معنای آن است شلیل باعث افزایش سریع قند خون نمی شود.
مس را ارزش گذارید نه چربی ها را!
یک شلیل متوسط حاوی 6 تا 9 درصد مصرف روزانه مس است. مس ماده معدنی ضروری است که به بدن ما کمک میکند تا آهن را جذب کند و از کم خونی جلوگیری کند. پتاسیم نیز عمل مشابهی دارد. مقدار کم پتاسیم می تواند منجر به ایجاد احساس خستگی و ضعف گردد.
هیپوکالمی بیماری است که در آن کمبود پتاسیم وجود دارد. شلیل که سرشار از مواد معدنی است، می تواند با تامین پتاسیم به درمان این شرایط کمک کند.
ویتامین آ موجود در شلیل ارتباطات سلولی را تقویت می کند. این ویتامین رشد سلول را با تشویق دیگر سلول ها به گسترش، افزایش می داد.
مطالعاتی در لهستان انجام شد که گزارش می داد که شلیل می تواند باعث تشدید آلرژی شود البته موارد آلرژی به آن بسیار نادر بوده است. آلرژی به شلیل می تواند باعث خارش پوست و کاهش بینایی شود. پس افرادی که به هلو حساسیت دارند بهتر است مراقب باشند یا از مصرف شلیل پرهیز کنند. شلیل حاوی مقداری پتاسیم است که می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در بزرگسالی شود اگر شلیل به مقدار خیلی زیادی مصرف گردد.
زمانی شلیل می خرید، آن را ببویید. آن شلیلی را انتخاب کنید که بوی خوب می دهد و لکه و پلاسیدگی و چروک نداشته باشند. پوست شلیل باید زرد روشن تا نارنجی باشد و رنگش مات باشد. برخلاف آنچه که مردم اعتقاد دارند، لکه های قرمز نشانه رسیده بودن نیست. اگر یک شلیل سبز یافتید به آن معناست که خیلی زود چیده شده است و دیگر نخواهد رسید. شلیل ها معمولا نرم هستند اما وقتی چیده شدند دیگر شیرین تر نمی شوند.
شلیل هایی که در مرحله اول میده شده اند در دمای اتاق رسیده شدن را ادامه می دهند. شما می توانید فرآیند رسیده شدن را با قرار دادن کیسه کاغذی تسریع کنید. چرا که هورمونی به نام اتیلن آزاد می کند.
شما می توانید شلیل ها را در فریزر نگهداری کنید اگر خیلی رسیده باشند اما بسیار خوش طعم تر و آبدارتر خواهند بود اگر در دمای اتاق خورده شوند. اگر نمی توانید شلیل ها را قبل از خیلی رسیده شدن بخورید، آن را بشویید، هسته اش را جدا کرده و تکه تکه اش کنید و در فریزر قرار دهید.
هیچ تداخل دارویی با شلیل شناخته نشده است. گرچه افرادی که منع مصرف رژیم غذایی پتاسیمی دارند به خصوص آنهایی که اسپیرونولاکتون مصرف می کنند باید از مصرف شلیل بپرهیزند. این رژیم غذایی بدن پتاسیم بیشتر برای افراد دارای اختلال مزمن کلیوی تجویز می شود. خوردن خوراکی هایی پتاسیم بالا مانند شلیل، به همراه اسپیرونولاکتون ممکن است باعث تجمع پتاسیم گردد.
منبع: نمناک
فراشپز- تاس کباب، ترکیب خوشمزه خورش گوشت مخصوص با پلو یکی از غذاهای مورد علاقه…
فراشپز- طعم گوجه فرنگی را نمیتوان در غذاها نادیده گرفت. طعم آن به غذاها مزهای…
فراشپز- خرمالو را میتوان بهصورت تازه، خشک یا پخته مصرف کرد و معمولاً در سراسر…
فراشپز- سیب زمینی کریسپی پارمسانی نوع روش ویژه برای پخت سیب زمینی کریسپی است که…
فراشپز- سالاد کلم بروکلی یکی از انواع سالادهای گیاهی است که از ترکیب کلم بروکلی…
فراشپز- همبرگر گیاهی نوعی همبرگر سالم و بسیار خوشمزه است که به جای گوشت با…