فراشپز- افطاری در کشورهای مختلف، با توجه به ذائقه و سبک زندگی شان با ما متفاوت است و بهترین غذا برای وعده افطار در واقع غذایی است که به مزاج مردم همان کشور سازگار میباشد. همه مسلمانان دنیا در ماه رمضان روزه خود را با افطار باز میکنند.
معمولاً کشورهای مختلف دنیا غذاهای متفاوتی را برای این روزها در نظر میگیرند و هر کدام طبق آداب و رسوم خودشان پیش میروند. بعضی از آنها ترجیح میدهند روز خود را با غذایی سرشار از پروتئین و فیبر افطار کنند، اما بعضی دیگر، سبک میخورند و به جای آن در وعده سحری جبران میکنند. در این قسمت از بخش آشپزی نمناک قصد داریم کشورهای مختلف را به شما معرفی کنیم که آداب و رسوم متفاوتی برای افطاری دارند.
این غذا نه تنها در الگریا، بلکه در آفریقای شمالی هم وجود دارد و اساسا از سس گوجه فرنگی و تخم مرغ پخته تشکیل شده است که همه مواد را با یکدیگر ترکیب میکنند و برای افطار از آن استفاده میکنند. در شرق میانه و اسپانیا هم از این غذا استفاده میشود. بسیاری از گیاه خواران هم با این غذا افطار میکنند که البته برای افطار یک غذای نسبتاً سبک نیز محسوب میشود.
مصریها از گذشتگان خود این غذا را به یادگار گرفتهاند که به طور کل در بین کشورهای عربی طرفداران زیادی دارد و یک غذای اشتها آور است که در رستورانها مورد استفاده قرار میگیرد. در این غذا برنج، فلافل یا گوشت، آبلیمو و روغن زیتون و همچنین برگ انگور سرو میشود و غذای بسیار خوشمزهای است. به طوری که در عرض یک دقیقه ناپدید میشود.
در این کشور غذاهای خنک تابستانی را برای افطار ماه رمضان انتخاب میکنند. البته اگر ماه رمضان در فصل تابستان باشد، در غیر این صورت این غذای خنک را نمیتوان در فصل زمستان مصرف کرد. داخل این غذا عدسهای سرخ شده وجود دارد که آن را داخل ترکیبی از ماست با سس تامارین طبخ میکنند و مقداری هم ادویه میزنند.
این غذا طرفداران بسیار زیادی دارد و برای افطار بسیار رایج است. انواع مختلفی از ادویهها در آن مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین داخل آن عدس و گوشت قرمز هم استفاده میکنند. نواحی مختلف پاکستان، حلیم را با طعمهای متفاوت و مواد مختلف از جمله گندم، جو، عدس و گوشت میپزند.
این غذا به سوپ عدس هم معروف است که در ماه رمضان به شدت طرفدار دارد و چندین بار در این ماه، آن را درست میکنند که شبیه به حلیم پاکستانی است، اما به خوشمزگی آن نیست. البته سادهتر و سالمتر است. بعضی از افراد در این سوپ، از انواع دیگر حبوبات هم استفاده میکنند که سرشار از پروتئین و ویتامین c باشد و در کنار آن کالری زیادی هم وارد بدنشان نشود.
پوره مرغ طعم دار با زنجبیل و برنج جزء غذاهای پروتئینی فیلیپین است که در آن تکههای مرغ را همراه با برنج داخل مقداری آب با کمی زنجبیل میجوشانند و آن را استفاده میکنند و بیشتر ترجیح میدهند آن را در وعده افطار میل کنند.
مردم افغانستان تنوع بسیاری در منوی غذای افطار خود دارند که محبوبترین آنها “کابلی پلاو” است که از ترکیب برنج با عدس، کشمش، هویج، و گوشت بره تهیه میشود و بسیار مقوی و لذیذ است. غذای دیگر افغانها برای ایام ماه رمضان “شوروا” میباشد که نوعی سوپ است.
این وعده غذایی در اندونزی و مالزی طرفداران بسیار زیادی دارد و مزه آن بعد از گرم کردن بهتر میشود. البته طبخ آن در نواحی مختلف متفاوت است.
این غذا در فرهنگهای مختلف و در مراسمهای خاص طرفداران بسیار زیادی دارد و در ماه رمضان نیز به شدت پر کاربرد است و آن را همراه با گوشت قرمز و گوشت سفید، طبخ و استفاده میکنند.
این غذا برای افطار ماه رمضان به شدت طرفدار دارد. به طوری که شما در روز بعد هم میتوانید با آن احساس سیری کنید. این سوپ به گونههای متفاوت پخته میشود و یک سوپ آسان و سریع است که در آن سبزیجات مختلف هم استفاده میکنند.
دیگر غذای محبوب مراکشیها برای افطار، سوپ حریره است که با گوجه فرنگی، گوشت، لوبیا و عدس تهیه میشود.
انواع مختلفی از بورک در ترکیه وجود دارد که از خمیر یوفکای نازک درست میشود و داخل آن طعمهای متفاوتی از پنیر، گوشت قرمز و اسفناج، حتی سیب زمینی یا سس هم احساس میگردد. این خمیر سبک برای وعده افطار طرفداران زیادی دارد.
همچنین این نان جزء وعدههای غذایی محبوب در ترکیه است که ترجیح میدهند آن را برای افطار استفاده کنند.
برنج، مرغ، سبزیجات و ادویهها همگی با هم غذای مورد علاقه مردم نیجریه را تشکیل میدهند که از آن به عنوان وعده افطار استفاده میکنند. البته در بعضی از رسپیهای آنها گوجه فرنگی هم به کار میبرند.
” پاپ و آرکا ” دیگر غذای محبوب مردم نیجریه در ماه رمضان است که هم برای افطار و هم برای سحری آماده میشود. ” آکارا ” به کتلتهای لوبیای سرخ شده میگویند که همراه “پاپ” یعنی ذرت له شده سرو میشود.
شاید اسم روح افزا برایتان عجیب باشد، اما شربت بسیار خوشمزهای برای مردم این کشور است که ترجیح میدهند آن را در وعده افطار مصرف کنند و روزه خود را با آن باز کنند. همراه با این نوشیدنی از شیر هم استفاده میشود و از دسرهای مختلفی مثل فالوده، بستنی یخی، میلک شیک و ژله هم در کنارش استفاده میکنند.
در بعضی از کشورهای آفریقایی و همچنین شرق میانه، غذای سمبوسه به عنوان یک غذای محبوب برای وعده افطار شناخته میشود.
یکی از دسرهای کلاسیک شرق میانه، کنافه است که خمیر پنیر را داخل شهد شکر شیرین قرار میدهند و آن را به عنوان دسر همراه با نودل و پسته میل میکنند.
منبع: نمناک
فراشپز- یکی از غذاهای متفاوت و خاص است که در ایتالیا بسیار محبوب است. یک…
فراشپز- برای حفظ طعم و رنگ سبزیجات در آشپزی از تکنیکهای فراوانی استفاده میشود که…
فراشپز- اگر علاقهمند به دستورهای جدید آشپزی هستید، در این بخش یا طرز تهیه پاستا…
فراشپز- چیپس خرمالو؛ یکی از تنقلات بسیار ساده و خوشمزه است که میتوانید در فصل…
فراشپز- هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درجشده روی بستهبندی توجه کنید. اگر روی برچسب…
فراشپز- ماه رمضان با تمام ویژگیهای روحانی و معنوی خود، همواره با یک ویژگی دیگر…