فراشپز- مواد غذایی که در دوران بارداری مصرف میکنید برای سلامت جنین بسیار مهم است. از بین تمام ادویهها برخی از آنها برای خانمهای باردار مفید و برخی دیگر مضر و ممنوع میباشند.
ادویه جات در آشپزی بسیار ویژه و مهم هستند، زیرا طعم و مزه فوق العادهای به غذا میدهند. شاید شما هم معتقد باشید که ادویه جات و مواد غذایی تند میتوانند باعث ایجاد مشکل در دوران بارداری شوند و به این دلیل از مصرف غذاهای بیرون خودداری میکنید، زیرا نمیدانید در این دوران چه ادویهها و مواد غذایی مجاز و غیر مجاز برای مصرف هستند. به همین دلیل در این قسمت فهرست کاملی از ادویههای مفید و مضر در دوران بارداری ذکر شدهاند.
ادویهها برای آشپزی کردن خیلی ضروریاند. ادویه جات شامل سبزیجات، میوه ها، ریشه گیاهان، پوست و دانههای خشک شده میباشند که میتوانند به غذا طعم و عطر خاصی بدهند. همچنین میتوان از ادویه به عنوان رنگ دهنده و مواد نگهدارنده برای مواد غذایی استفاده کرد.
مصرف برخی از ادویهها در دوران بارداری برای سلامت جنین و مادر مفید و برخی هم مضر هستند.
مصرف زردچوبه در دوران بارداری میتواند بسیار مفید باشد، زیرا ارزش مواد مغذی آن به عنوان یک داروی ضد درد و مفید برای پوست شناخته شده است. زردچوبه حاوی مواد طبیعی سم زدا بوده و کبد را از آسیبهای مصرف الکل، مواد شیمیایی و برخی از داروها محافظت میکند.
همچنین به کاهش استرس اکسیداتیو (استرس اکسیداتیو باعث ضعف سیستم ایمنی بدن و در نتیجه انواع بیماریها مثل سرطان میشود) کمک میکند. حداکثر مقدار مجاز روزانه زردچوبه ۸ گرم میباشد.
پیازچه تازه منبع غنی و طبیعی از فولات است. یک زن باردار برای رشد مغز جنین، تقسیم سلولی و سنتز DNA به اسید فولیک نیاز دارد. سطح کافی فولات در رژیم غذایی میتواند از نقایص لوله عصبی در نوزاد جلوگیری کند.
مصرف زنجبیل در بارداری بدون خطر بوده و یک داروی خانگی مناسب برای درمان ویار، تهوع و استفراغ در دوران بارداری محسوب میشود. زنان مبتلا به ویار میتوانند روزانه یک گرم زنجبیل را به مدت چهار روز متوالی برای تسکین فوری مصرف کنند.
فلفل سیاه برای زنان باردار مفید است، زیرا یک منبع غنی از کروم بوده که برای یک زن باردار مورد نیاز میباشد. سطح پایینی از کروم میتواند سطح قند خون و کلسترول را افزایش داده و منجر به بیماری دیابت یا بیماری قلبی شود.
بر اساس مطالعات، زنانی که به دیابت بارداری مبتلا هستند چنان چه رژیم غذایی منظمی از کروم داشته باشند قند خون آنان کاهش میابد. توصیه میشود روزانه ۳۰ گرم از فلفل سیاه مصرف شود.
هل برای ویار و حالت تهوع بارداری مناسب است و میتوان از عطر آن در چای نیز بهره برد.
دانه شنبلیله اثر محرکی بر رحم دارد؛ بنابراین برای زنان باردار توصیه نمیشود. همچنین مصرف خوراکی آن میتواند باعث التهاب، نفخ و اسهال شده و مصرف یک دوز اضافه از شنبلیله میتواند سبب تضعیف رشد جنین شود.
مصرف این ادویه در بارداری خطرناک است، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود. از این ادویه به عنوان دارویی ضد بارداری استفاده شده و سبب خونریزی خواهد شد.
مصرف سیر در بارداری توصیه نمیشود، زیرا حاوی مقادیر زیادی از مواد سمی است که برای یک زن باردار ممنوع است. همچنین اگر سیر به مقدار زیاد مصرف شود باعث سوزش سر دل و خونریزی خواهد شد.
گلپر ادویهای است که باعث رقیق شدن خون میشود و از این رو مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمیشود.
چای نعنا فلفلی سبب شل شدن رحم شده و میتواند باعث سقط جنین شود. همچنین استفاده از روغن نعناع فلفلی میتواند باعث قاعدگی شود بنابراین استفاده از نعناع فلفلی در طول بارداری در هر شکلی ممکن است خطرآفرین باشد.
منبع: نمناک
فراشپز- نانها بهترین گزینه برای عصرانه و صبحانه هستند بخصوص نانهای شکلاتی که طرفداران زیادی…
فراشپز- اگر دچار بیماری گلو درد و سرفه شدهاید میتوانید با تهیه نشاسته و مصرف…
فراشپز- به نظر من به تعداد آشپزهای دنیا روشهای پخت مرغ وجود دارد که هرکس…
فراشپز- در این ویدئو یک آشپز اهل ترکیه با مواد اولیه شامل: ۱۲۵۰ گرم سیرابی،…
فراشپز- چرا پنکیک بوی تخم مرغ میدهد؟ سوالی است در پخت پنکیک برای شما پیش…
فراشپز- در این ویدئو، یک آشپز ایتالیایی با مواد اولیه شامل: ۱ عدد پیاز، ۱…