فراشپز- خربزه تلخ یکی از معروفترین گیاهان آفریقا، آسیا و جزایر کارائیب میباشد این گیاه از خانواده کدوئیان بوده و از جمله گیاهان رونده نواحی نیمه گرمسیری و گرمسیری میباشد و بیش از ۳۰۰ سال میباشد که کاربرد بسیار بالایی در طب سنتی و درمان بیماریها در هند، اوکیناوای ژاپن و چین دارا میباشد.
به گزارش نمناک این میوه خاص در اندازه کوچک و دراز دارای رنگ سبز روشن و تیره میباشد و مزه تلخی دارد و با وجود خوراکی بودنش بسیار تلخ است به خاطر همین است که خربزه تلخ نامیده شده است. باید بدانید تحقیقات بسیار گستردهای در زمینه تاثیرات این میوه تلخ انجام شده است که در ادامه بیشتر با آن آشنا میشوید.
خربزه تلخ انواع ویتامینها و مواد معدنی لازم برای عملکرد صحیح بدن را به خود اختصاص میدهد، اما گذشته از این مؤلفههای سالم، خربزه تلخ حاوی ترکیبات فعالی است که ممکن است به مقابله یا حتی بهبود برخی از رایجترین بیماریهای مزمن امروز کمک کند. در این بخش از سلامت و بحث بررسی خواص خوراکیها در نمناک همه چیز شما باید درباره آن بدانید وجود دارد.
به عنوان میوهای که دارای خواص سبزیجات نیز است، خربزه تلخ حاوی طیف گستردهای از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها است. این گیاه توسط بسیاری از فرهنگها به عنوان دارو شناخته شده است. برخی از فواید غذایی آن شامل موارد زیر است:
مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، روی، منیزیم، فسفر و آهن آنتی اکسیدانها مانند فنل ها، فلاونوئیدها و دیگر مواد مغذی
برخی مطالعات نشان داده اند که خربزه تلخ از طریق افزایش متابولیسم گلوکز، قند خون را کاهش میدهد. روزانه یک فنجان از آن را بنوشید. این دستور العمل را امتحان کنید تا از مزایای کامل میوه استفاده کنید. مانند هرگونه تغییر در رژیم غذایی، حتماً با پزشک مشورت کنید. اگر دردهای شکمی، اسهال یا تب را تجربه کرده اید، مصرف خود را متوقف کنید. قند خون را به طور مرتب کنترل کنید و در صورت لزوم با کمک پزشک داروها را تنظیم کنید.
سنگ کلیه یک وضعیت پزشکی بسیار دردناک است. خربزه تلخ میتواند از بین بردن بدن از سنگ کلیه از طریق از بین بردن طبیعی آنها کمک کند. خربزه تلخ باعث کاهش اسید زیاد میشود که به تولید سنگ کلیه دردناک کمک میکند. برای ایجاد یک دم نوش سالم، پودر خربزه تلخ را با آب آغشته کنید. این چای دارای طعمی مغذی است و در کمال تعجب نیازی به شیرین کردن ندارد.
با مصرف خربزه تلخ به کاهش سطح خطرناک کلسترول کمک کنید. کاهش کلسترول باعث کاهش چشمگیر حمله قلبی، بیماریهای قلبی و سکته مغزی میشود. فایده اضافه شده این است که خربزه تلخ برای کار با بدن کاملاً طبیعی است تا از بروز این خطرات سلامتی جلوگیری کند. کلسترول بالا فقط با آزمایش خون قابل تشخیص است. شکلات خربزه تلخ را امتحان کنید تا پاداش این مزایای شگفت آور سلامتی را به دست آورید.
یکی از شگفت آورترین مزایای سلامتی خربزه تلخ، خواص ضد سرطانی آن است. نشان داده شده است که خربزه تلخ باعث اختلال در تولید گلوکز میشود و به طور بالقوه مانع رشد سلولهای سرطانی لوزالمعده میشود. این دستور العملهای آب خربزه تلخ را برای حس کردن انواع مختلف مزایا امتحان کنید و پاداش کامل سلامتی این خربزه غیر معمول را به دست آورید. خربزه تلخ همچنین ممکن است سلولهای سرطانی دیگر را در کبد، روده بزرگ، سینه یا پروستات گرسنگی دهد.
غذاها یا نوشیدنیهای مشتق شده از این خربزه برای پوست مفید هستند. به طور مرتب گفته میشود، خربزه تلخ تأثیر “درخشان سازی” بر روی پوست دارد و برای درمان آکنه، پسوریازیس و اگزما مفید است. تسکین طبیعی و تسکین دهنده را با خربزه تلخ تجربه کنید. برای تسکین هر یک از این شرایط پوستی یا برای زیباتر شدن پوست، سوپ خربزه تلخ را امتحان کنید. فایده اضافهتر این است که خربزه تلخ یک ماده پاک کننده خون است.
گفته میشود خربزه تلخ به عملکرد ایمنی بهتر کمک میکند، زیرا با ۱۰ آنتی اکسیدانها و سایر مواد مغذی ضروری پر شده است که یکی از آنها ویتامین C است. این میوه حاوی حدود ۵۵ میلی گرم ویتامین C در هر وعده است که یک ماده مغذی اساسی برای تقویت ایمنی بدن است. از آنجایی که از عملکرد سلولی و مهار اکسیدان پشتیبانی میکند.
مطالعات بیشماری نشان میدهد که اجزای مختلف خربزه تلخ به آن خاصیت ضد التهابی میبخشد. یک مطالعه ۲۰۱۸ در ژورنال Phyto medicine منتشر شده نشان داد که یک پپتید استخراج شده از دانههای خربزه تلخ با مهار سیتوکینهای ضد التهابی به کاهش التهاب کمک میکند.۱۲ مطالعه دیگر روی حیوانات در سال ۲۰۱۸ نشان میدهد که استفاده از پلی ساکاریدهای خربزه تلخ ممکن است به کاهش التهاب معده و استرس اکسیداتیو کمک کند.
اگرچه مطالعات ادامه دارد، اما تحقیقات نشان میدهد که خربزه تلخ باعث افزایش توانایی بدن در سوزاندن چربی، به طور بالقوه در کاهش وزن به ویژه در افراد چاق میشود. در حقیقت، خربزه تلخ ممکن است به طور قابل توجهی توده بدن را بهبود بخشد و چربی اطراف شکم را سوزاند. خربزه تلخ همچنین ممکن است سوخت و ساز بدن را تقویت کند تا از افزایش وزن در آینده جلوگیری کند.
خربزه تلخ همچنین برای رفع مشکلات مختلف پوستی از جمله آکنه، پسوریازیس و … شناخته شده است و همچنین برای معالجه پوست شما برای درخشش سالم و جذاب به طور طبیعی شناخته شده است.
مطالعات نشان داده اند که تلخ خربزه میتواند در درمان شرایط سلامتی مانند مالاریا و زردی مؤثر باشد.
RIP (پروتئینهای غیرفعال کننده ریبوزومها) موجود در خربزه تلخ در درمان ضد ویروسی نویدبخش است و بنابراین میتواند در درمان HIV مفید باشد.
همچنین با توجه به محتوای فیبر آن، خربزه تلخ میتواند هضم را تسهیل کرده و از یبوست جلوگیری کند. هنگام افزایش مصرف فیبر، افزایش میزان مصرف مایعات نیز حائز اهمیت است. فیبر زیاد با مایعات کم در واقع میتواند باعث یبوست شود.
فیبر موجود در خربزه تلخ با کاهش کلسترول میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد. علاوه بر این، مقدار ویتامین K در نقش لخته شدن خون ضروری است.
به طور طبیعی آب میوه خربزه تلخ درد درمان ریزش مو بسیار موثر است بنابراین برای اینکه این میوه را به این منظور استفاده کنید بایستی مقداری از آب و آن را با کمی شکر مخلوط کرده و روی موهای خود بمالید و ماساژ دهید.
تحقیقات بسیاری ثابت کرده اند که این میوه از ترکیبات ضد التهابی قوی برخوردار است به خاطر همین ویژگی میتوان در درمان بیماریهای التهابی پوست همچون پسوریازیس و اگزما از آن استفاده کرد.
این میوه تلخ به دلیل برخورداری از خاصیت ضد باکتری قوی در طب سنتی برای درمان سریع زخمهای پوستی به صورت موضعی به کار میرود و زخم را از خطر عفونت در امان نگه میدارد.
از آنجایی که خربزه تلخ یکی از میوههای غنی از آنتی اکسیدان میباشد به خاطر همین کمک شایانی به تقویت سیستم ایمنی بدن کرده و با آزادسازی رادیکالهای آزاد مسئول حفاظت از بدن در برابر بیماریهای مختلف میباشد.
گنجاندن این میوه در رژیم و برنامه غذایی خطر مبتلا شدن به بیماریهای جدی و حیاتی از جمله نارسایی کبدی، آسیبهای کلیوی و حمله قلبی را به طور بسیار چشمگیری کاهش میدهد.
این میوه تلخ در درمان بسیاری از اختلالات روحی و روانی تاثیر زیادی دارد چرا که به خاطر داشتن ویتامین B۹ و مصرف منظم آن موجب کاهش علایم افسردگی و اضطراب میشود.
چنانچه بخش سلامت نمناک عنوان کرده است خربزه تلخ همچنین حاوی ویتامین C، یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که در برابر آسیب دیدگی با اشعه ماوراء بنفش (UV) و مهمترین عامل خطر در ایجاد سرطان پوست مبارزه میکند. نگه داشتن سلولهای آسیب دیده نمیتواند روند پیری را کندتر کند. ویتامین C نیز در تولید کلاژن نقش دارد. کلاژن پروتئینی است که به حفظ ساختار استخوان، تاندون، پوست، غضروف و سایر بافت پیوندی دیگر نیز کمک میکند. مطالعات متعددی نتیجه گرفته اند که مصرف زیاد ویتامین C به ظاهر بهتر پوست و کاهش در چین و چروک پوست کمک میکند.
برخی تحقیقات حاکی از فواید خربزه تلخ در آسیب کبد و سنگ کلیه است. گرچه مطالعات بیشتر در مورد این مزایای سلامتی ضروری است تا یک درک واضح در مورد آن داشته باشیم.
مزایای سلامتی بسیار خوبی از خربزه تلخ در درمان آبله مرغان، سرخک و … وجود دارد.
انواع مختلفی از مشکلات روده با خربزه تلخ یا تلخ کدو درمان میشود. در درمان سوء هاضمه، اسهال و … بسیار مفید است.
با توجه به وجود بتا کاروتن و برخی ترکیبات دیگر در خربزه تلخ، در نظر گرفته میشود که این خربزه تلخ میتواند به کاهش یا درمان برخی از انواع اختلالات چشم کمک کند.
“تلخ برای شیرین! ” اشتباه در مورد نقل قول؟ خب، خربزه تلخ یکی از مهمترین ترشحات طبیعی برای سلامتی بهتر زنان محسوب میشود. این خربزه با طعم تلخ آن در معالجه اختلالات قاعدگی مؤثر است و همچنین در معالجه دستگاه دستگاه تناسلی زنان مؤثر است. جدای از این، خربزه تلخ همچنین در ایجاد شیر در یک زن شیرده بسیار مؤثر است.
از خربزه تلخ با احتیاط فراتر از استفادههای گاه و بی گاه در رژیم غذایی خود استفاده کنید. خربزه تلخ میتواند عوارض جانبی ایجاد کند و با سایر داروها تداخل پیدا کند.
برخی از خطرات و عوارض خربزه تلخ شامل موارد زیر است:
– اسهال، استفراغ و سایر مشکلات روده
– خونریزی واژن، انقباضات و سقط جنین
– کاهش خطرناک قند خون در صورت مصرف انسولین
– آسیب کبدی
– فاویسم (که میتواند باعث کم خونی شود)
– مخلوط کردن با سایر داروها برای اثربخشی آنها
– مشکل در کنترل قند خون در افرادی که اخیراً جراحی انجام داده اند.
به دلیل ترکیبات فعال آن، خربزه تلخ ممکن است اثرات داروهای خاص را تقویت کند. خربزه تلخ به دلیل توانایی کمک به تنظیم قند خون، بیشتر در بیماران دیابتی توصیه میشود. با این حال، خوردن خربزه تلخ در حالی که به داروهای دیابت توجه ندارید ممکن است باعث شود قند خون شما بیش از آنچه که تصور میشود افت کند و باعث هیپوگلیسمی شود.
اگر قصد فراهم آوری خربزه تلخ را به طور منظم در رژیم غذایی خود دارید، بهتر است از پزشک خود بخواهید که در صورت نیاز به دوزهای داروی دیابت خود را کاهش دهید. سایر زیر گروههایی که نیاز به محدود کردن یا جلوگیری از مصرف تلخ خربزه دارند عبارتند از:
زنان باردار یا شیرده:بسیاری از متخصصان این عقیده را دارند که زنان باردار و شیرده به هیچ عنوان نباید از میوه کالا یا خربزه تلخ مصرف نمایند چرا که خربزه تلخ حاوی مؤلفههای فعال است که ممکن است باعث خونریزی و انقباضات رحمی و سقط جنین در دوران بارداری شود. همچنین مطالعات کافی در مورد تأثیر خربزه تلخ بر بارداری وجود ندارد. برای ایمنی، بهتر است میزان مصرف خود را محدود کنید.
بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار میگیرند. مصرف خربزه تلخ ممکن است تنظیم قند خون را در حین عمل به اخلال بیندازد. اگر برنامه ریزی برای عمل جراحی دارید، بهتر است حداقل از دو هفته قبل از مصرف این گیاه خودداری کنید.
فراشپز- سالاد لبو یکی از سالادهای خوش رنگ و لعاب پاییزی است که بسیار خوشرنگ…
فراشپز- کربوهیدراتها میتوانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند، اما برای حفظ سلامت بدن…
فراشپز- کاسرول نوعی غذای بینالمللی خوشمزه و محبوب است که از ترکیب سیب زمینی پخته…
فراشپز- خورشت غوره بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که در پخت…
فراشپز- به میوهای با طبع گرم رو به معتدل و برای همه افراد با مزاجهای…
فراشپز- مدربل بادمجان نوعی غذای مشهور تونسی است که شباهت زیادی به خورش بادمجان ما…