اخبار

خوراکی‌هایی که حافظه شما را تقویت می‌کند

فراشپز- به‌نوشته مدیکال‌اکسپرس؛ رژیم‌های غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات، ماهی، چربی‌های سالم‌ و گیاهان یا دانه‌ها عملکرد حافظه مغز را تقویت می‌کند. در اینجا بیشتر در مورد این غذاهای مفید برای مغز آورده شده است:

میوه‌ها

توت‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند که می‌توانند از مغز در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند و از پیری زودرس و زوال عقل که حافظه را تضعیف می‌کند، جلوگیری کنند.

زغال‌اخته دراین‌میان، منبع غنی آنتوسیانین و سایر فلاونوئیدها است که می‌تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد.

انگور سرشار از رسوراترول، یک ترکیب بهبوددهنده حافظه است. انگور کنکورد سرشار از پلی‌فنول است که پتانسیل تقویت عملکرد مغز را دارد.

هندوانه دارای غلظت بالایی از لیکوپن، یکی دیگر از آنتی‌اکسیدان‌ها است. هندوانه همچنین منبع خوبی از آب است که برای سلامت مغز مفید است.

آووکادو میوه‌ای سرشار از چربی تک‌غیراشباع است که مصرف متعادل آن، عملکرد حافظه را با کمک به بهبود سطح کلسترول خون بهبود می‌بخشد.

سبزیجات

چغندر سرشار از نیترات است، یک ترکیب طبیعی که می‌تواند رگ‌های خونی را گشاد کند و اجازه دهد اکسیژن بیشتری به مغز برسد.

سبزی‌های تیره و برگ‌دار به‌خاطر آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C شناخته می‌شوند و ثابت شده که ازدست‌دادن حافظه مرتبط با افزایش سن را کاهش می‌دهند. این سبزی‌ها همچنین سرشار از فولات هستند که می‌تواند حافظه را با کاهش التهاب و بهبود گردش خون در مغز بهبود بخشد.

غلات کامل و حبوبات

گندم پرک، کوسکوس سبوس‌دار، نخود، جو دوسر، سیب‌زمینی شیرین و لوبیا سیاه نمونه‌هایی از کربوهیدرات‌های پیچیده هستند. این کربوهیدرات‌ها سرشار از ویتامین B هستند که بهبوددهنده حافظه است.

غذای دریایی

ماهی‌های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت قلب هستند. نشان داده شده که خوردن ماهی برای یک تا دوبار در هفته حافظه را نیز بهبود می‌بخشد.

رژیم‌های غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات، ماهی، چربی‌های سالم‌ و گیاهان یا دانه‌ها عملکرد حافظه مغز را تقویت می‌کند.

گیاهان یا دانه‌ها

دانه‌های کاکائو منبع غنی فلاونوئیدها هستند که به‌ویژه در جلوگیری از آسیب‌های ناشی از افزایش کلسترول LDL، محافظت از پوشش شریان‌ها و جلوگیری از لخته‌شدن خون بسیار مهمند. کاکائو همچنین حاوی آرژنین است، ترکیبی که گشادشدن عروق خونی را افزایش می‌دهد.

رزماری باعث افزایش جریان خون به مغز، بهبود تمرکز و حافظه می‌شود. عطر نعناع نیز باعث تقویت حافظه می‌شود.

دانه‌های کنجد منبع غنی اسید آمینه تیروزین هستند که برای تولید دوپامین، یک انتقال‌دهنده عصبی مسئول هوشیاری مغز و تیز نگه‌داشتن حافظه لازم است.

منبع: ایرنا

فراشپز

Recent Posts

طرز تهیه کته ماکارونی؛ فوری و راحت

فراشپز- تهیه ماکارونی با هر روشی بسیار خوشمزه است ولی این بار قرار است یدون…

8 دقیقه ago

(ویدئو) طرز پخت یک غذای ساده با تخم مرغ و برنج

فراشپز- در این ویدئو یک آشپز چینی با مواد اولیه شامل: ۳۶۰ گرم برنج مانده،…

1 ساعت ago

بهترین نوشیدنی برای کودکان

فراشپز- اخیراً گروهی از کارشناسان به دنبال بررسی پنج‌ماهه مقالات علمی در این باره این…

2 ساعت ago

طرز تهیه سوفله موز، دسر خوشمزه و مجلسی

فراشپز- سوفله موز نوعی دسر میوه‌ای است که از ترکیب موز با تخم مرغ، پودر…

3 ساعت ago

فوت و فن پخت خورشت آلو گشنیز

فراشپز- خورشت آلو گشنیز یک غذای سنتی مربوط به جنوب ایران است. نکته جالب در…

3 ساعت ago

چند پیشنهاد خوشمزه برای عصرانه زمستانی

 فراشپز- اگر می‌خواهید بهترین استفاده را از خوراکی‌های زمستانی ببرید و عصر‌های خاص و متفاوتی…

4 ساعت ago