اخبار

خوردن گهگاهی شیرینی بهتر است یا حذف کامل قند و شکر؟

فراشپز- دانشمندان سوئدی در یک بررسی ۲۲ ساله بر روی حدود ۷۰ هزار نفر به این نتیجه رسیدند: خوردن گهگاهی اندکی شیرینی (به جز نوشابه‌های شیرین‌شده) می‌تواند برای سلامت سودمند باشد.

این پژوهشگران مصرف سه نوع ماده غذایی حاوی قند زیاد را بررسی کردند: تاپینگ‌هایی مانند عسل، دسرهایی مانند نان شیرینی و نوشابه‌های شیرین‌شده مانند نوشابه‌های گازدار.

آنها همچنین هفت بیماری قلبی-عروقی را مورد بررسی قرار دادند: دو نوع سکته مغزی، حمله قلبی ، نارسایی قلبی، آنوریسم آئورت، فیبریلاسیون دهلیزی و تنگی آئورت.

بررسی آنها که یافته‌های آن در ژورنال علمی Frontiers منتشر شد، نشان داد که مصرف انواع متفاوت قند تأثیرات متفاوتی بر سلامت قلب و عروق دارد.

به گفته این پژوهشگران این تفاوت شگفت‌انگیز نشان می‌ٔ‌دهد که نه تنها میزان قند و شکر مصرف‌شده را باید در نظر گرفت، بلکه باید به نوع و منبع آن هم توجه داشت.

یافته‌های این بررسی نشان داد که مصرف نوشابه‌های شیرین‌شده برای سلامتی بدتر از هر نوع قند دیگری است و به طور قابل توجهی خطر سکته مغزی ناشی از اختلال خون‌رسانی، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و آنوریسم آئورت شکمی را افزایش داد.

این پژوهشگران می‌گویند نوشابه‌های شیرین‌شده یا به اصطلاح قندهای مایع نسبت به شکل‌های جامد شیرینی‌ها به طور قابل‌توجهی سیری کمتری ایجاد می‌کنند و بنابراین ممکن است به طور بالقوه منجر به مصرف بیش از حد مواد قندی

از طرف دیگر به گفته این پژوهشگران، شیرینی‌هایی مانند نان شیرینی اغلب در محیط های اجتماعی یا مناسبت‌های خاص خورده می‌شوند، در حالی که نوشابه‌های شیرین‌شده مثل نوشابه‌های گازدار ممکن است به طور مرتب مصرف شوند.

در مجموع یافته‌های این بررسی نشان داد که افرادی که گهگاه شیرینی می‌خورند، نسبت به افرادی که اصلاً قند وشکر مصرف نمی‌کردند، از لحاظ پیامدهای سلامتی وضعیت بهتری دارند.

این پژوهشگران می‌گویند این نتایج ممکن است بازتاب‌دهنده رفتارهای اساسی فرد درباره رژیم غذایی باشد- مثلا کسی که تقریبا قندی مصرف نمی‌کند ممکن است به علت دچار بودن به یک بیماری مثلا دیابت رژیم غذایی سختی گرفته باشد.

به گفته این پژوهشگران، در مجموع این یافته‌ها نشان می‌دهند که مصرف بسیار کم قند ممکن است برای سلامت قلب و عروق ضروری یا سودمند نباشد.

منبع: اسکای نیوز

فراشپز

Recent Posts

کیک مغزدار اسپانیایی؛ کیک خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک مغزدار اسپانیایی نوعی کیک میوه‌ای خاص با روکشی از نوعی کرم خوشمزه است…

5 ساعت ago

طرز تهیه کیک گوجه‌ سبز

فراشپز- اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید، این آموزش مناسب شماست. طعم…

6 ساعت ago

طرز تهیه “مربای چاقاله پسته” خانگی خوشمزه و مقوی

فراشپز- “مربای چغاله پسته” یا چغاله پسته یک مربای پر خاصیت است و اگر به…

6 ساعت ago

“مربای توت فرنگی” سریع خانگی با دستور تهیه سر آشپز

برای درست کردن “مربای توت فرنگی” بسیار خوشمزه و به روشی آسان در خانه همراه…

7 ساعت ago

طرز تهیه نیمرو فنجانی با نکات تکمیلی

“نیمرو فنجانی” یک پیشنهاد عالی و فانتزی برای وعده صبحانه است که طرز تهیه آن…

8 ساعت ago

طرز تهیه املت تونسی شاک شوکا

فراشپز- برای تهیه “املت تونسی شاک شوکا” ،گوجه فرنگی ها رو پوره کنید تا له…

8 ساعت ago