Categories: اخبار

مضرات و خطرات جدی خوردن هسته سیب

فراشپز- سیب میوه ای سالم و مقوی است و به دلیل تنوع ژنتیک و انعطاف پذیری ، پرورش آن آسان است. علاوه بر این خواص آنتی اکسیدانی سیب به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو که می تواند منجر به بیماری مختلف شود، کمک می کند.

به گزارش نمناک، اما درون این میوه پرخاصیت هسته های تقریبا تلخ سیاه وجود دارد که برخلاف عطر شیرین این میوه، حاوی امیگدالین است . ماده ی سیانید موجود در هسته سیب وقتی در تماس با آنزیم های گوارشی انسان قرار می گیرد، ترشح می شود . اگر به طور تصادفی برخی از دانه ها را بخورید، مسمومیت شدید به ندرت رخ می دهد.

سیانور یا سیانید چطور عمل می کند؟

چنانچه در بخش سلامت نمناک گفته ایم سیانید ماده شیمیایی است که به عنوان مهلک ترین سم شناخته می شود. بسیاری از ترکیبات حاوی سیانید به نام سیانو گلیکوساید هستند که در طبیعت وجود دارند و اغلب در دانه های میوه ها وجود دارند .امیگدالین یکی از این مواد شیمیایی است.وقتی دانه های سیب جویده و یا له می شوند، امیگدالین به هیدروژن سیانید تبدیل می شود.

سیانید هیدروژن ماده ی سمی است که از استفاده درست اکسیژن جلوگیری می کند و منجر به مرگ در عرض چند دقیقه در سطوح بالای مصرف می شود.

چقدر سیانید مهلک است؟

طبق مراکز کنترل و پیش گیری بیماری ها 0.2گرم الی 1.6 گرم در یک دوز مهلک خوراکی برای یک مرد70 کیلوگرمی کافی است تا فرد دچار مسمومیت شدید و حتی مرگ ناگهانی شود.

زیرا خوردن دانه های یک عدد سیب، سیانید بسیار کمی تولید می کند که حتی انسان را مریض هم نمی کند. اما برای کشتن انسان توسط سیانید باید به ازای هر کیلوگرم وزنش 1 میلی گرم سیانید به آن داد.

سیب حدود 5 هسته دارد با این حال، این مقدار براساس سلامت گیاه متفاوت خواهد بود ، درواقع با خوردن حدود 200 دانه سیب،دوز کشنده را مصرف کرده اید و مصرف چند دانه سیب چیزی نیست که در معرض مستقیم هیدروژن سیانید قرار بگیرید . به همین دلیل است که دانه های سیب یک روکش محافظ دارند و در برابر هضم مقاوم هستند.

کودکان، زنان باردار، افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، مبتلایان به سرطان و سالمندان گروه هایی هستند که نباید هسته سیب مصرف کنند.

اگر تا به حال دانه های سیب را خورده اید، ممکن است متوجه شده باشید که اساسا بدون آسیب از بدن عبور می کنند. سیانید تنها در صورتی تولید می شود که هسته خرد شده یا جویده شود بنابراین بلعیدن چند دانه از سیب به احتمال زیاد تاثیر چندانی نخواهد داشت.

ماده آمیگدالین به مقدار بسیار زیادی در دانه های سایر میوه ها، چون سیب، بادام، زردآلو، هلو و گیلاس وجود دارد و در صورت مصرف هسته این میوه ها و جویدن و قورت دادن آنها، آمیگدالین که بی ضرر است به سیانید هیدرو‍ژن تبدیل می شود؛ زیرا به قلب و مغز آسیب می رساند و حتی منجر به کما و مرگ می شود.

علایم مسمومیت با سیانور به سرعت ظاهر می شود .این علایم شامل کوتاهی تنفس و گیجی است که هر دو می تواند منجر به از دست دادن آگاهی و هوشیاری شود.

مقادیر پایین سیانید ممکن است موجب بروز علائم خفیف مختلفی نظیر سردرد، تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات شکم، سرگیجه، ضعف و گیجی شود.

مقدار دقیق سیانور مورد نیاز برای بیمار کردن شما به وزن بدن بستگی دارد و کودکان در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

روغن هسته سیب چطور؟

روغن هسته سیب، محصول جانبی فرآیند آب میوه است و از سیب خام گرفته می شود. امیگدالین موجود در روغن دانه سیب به طور کلی بسیار کم است.

افراد اغلب به دلیل رایحه خوش سیب از آن برای نرم کردن موها و تسکین پوست ملتهب استفاده می کنند. برخی مطالعات نشان می دهند که این روغن نیز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان قوی به عنوان عامل ضد سرطانی عمل می کند علاوه براین روغن دانه سیب در برابر باکتری ها و مخمر فعال است.

فراشپز

Recent Posts

ترفند‌هایی برای تهیه خورشت اناری در روز‌های کوتاه پاییزی

فراشپز- دانه‌های قرمز، اما ترش و شیرین انار جان می‌دهند برای تهیه خورشت‌های پاییزی. خورشت‌هایی…

2 ساعت ago

طرز تهیه کیک قهوه متفاوت و خوشمزه با کرم مخصوص

فراشپز- کیک قهوه یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و محبوب کافی شاپی است که قهوه…

2 ساعت ago

کیک پسته و لیمو؛ یک عصرانه خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک پسته و لیمو یکی از انواع کیک‌های عصرانه است که از ترکیب مایه…

2 ساعت ago

طرز تهیه فرنی کدو حلوایی در خانه

فراشپز- فرنی یکی از دسرهای سنتی و محبوب کشورمان است که طرفداران زیادی دارد و…

2 ساعت ago

طرز تهیه کروسان سریع و راحت بدون فر با خمیر خانگی

فراشپز- کروسان نان خوشمزه و لایه لایه فرانسوی است که با خمیر ورآمده تهیه می‌شود.…

2 ساعت ago

طرز تهیه سوپ جوجه با ذرت تازه برای سرماخوردگی و تقویت

فراشپز- طرز تهیه سوپ جوجه را بیشتر به عنوان سوپی برای درمان سرماخوردگی و تقویت…

2 ساعت ago