اخبار

منجمد کردن سبزیجات ارزش غذایی آنها را کم می‌کند؟

فراشپز- متخصصان تغذیه می‌گویند سبزیجات تازه اگر در دسترس باشند، مطمئناً بهترین گزینه برای مصرف روزمره هستند.

«باربارا اینترمیل» متخصص تغذیه در این باره می‌گوید اگر سبزیجات، مواد مغذیِ خود را با پختن بیش از حد یا ماندن طولانی مدت در یخچال از دست ندهند نیز برای مصرف توصیه می‌شوند.

در عین حال انواع منجمد و کنسرو شده سبزیجات در اوجِ رسیده بودن، چیده می‌شوند و به طور کلی بلافاصله فرآوری می‌شوند که این شیوه به حفظ مواد مغذی آنها کمک می‌کند. به علاوه، دستورالعمل‌های رژیم غذایی ۲۰۲۰-۲۰۲۵ برای آمریکایی‌ها مردم را تشویق می‌کند از سبزیجات مختلف از جمله «تازه، منجمد و کنسرو شده» استفاده کنند.

در حالی که سبزیجات منجمد و کنسرو شده هر دو جای خود را دارند، ممکن است در مواقع اضطراری زمانی که غذای یخچالی و تازه در دسترس نیست، نجات‌بخش باشند.

سدیم چطور؟

با توجه به داده‌های اتحادیه غذای کنسرو شده (mealtime.org)، نمک یا سدیم برای نگهداری مواد غذایی کنسرو شده استفاده نمی‌شود بلکه این کار با گرما و سرمایش انجام می‌شود. با این حال اشکالی ندارد که در صورت نیاز به دنبال نسخه‌های کم سدیم باشید. لوبیا و سایر سبزیجات کنسرو شده را می‌توان آبکش کرد و شُست تا از شر ۴۰ درصد یا بیشتر سدیم افزوده خلاص شوید.

جالب توجه است که طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، منابع اصلی سدیم موجود در غذای ما در پیتزا، گوشت پخته شده، نان، برگر و ساندویچ است.

در مورد مواد مغذی و سایر مواد مفید چطور؟

برخی از آنها مانند لیکوپن (رنگدانه قرمز مفید در گوجه فرنگی) و بتاکاروتن (که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود) در سبزیجات کنسرو شده با حرارت افزایش می‌یابد.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، ویتامین C داستان دیگری دارد. این ویتامین کمترین پایداری را در بین تمام ویتامین‌ها دارد و به راحتی بر اثر گرما و قرار گرفتن در معرض هوا از بین می‌رود. با این حال، طبق بررسی سال ۲۰۲۱ در مجله «آنتی اکسیدان‌ها»، فناوری های جدید اکنون می‌توانند محتوای ویتامین C را در بسیاری از غذاهای کنسرو شده حفظ کنند.

به گفته متخصصان، حداقل یک وعده سبزیجات در رژیم غذایی خود بگنجانید تا مصرف غذاهای سالم و فرآوری‌نشده را افزایش دهید. این کار می‌تواند به‌آسانی اضافه کردن اسفناج به تخم‌مرغ‌های همزده، تفت‌دادن کلم بروکلی به‌عنوان یک غذای ساده یا ریختن هویج یا گل‌کلم در سوپ‌ باشد. سبزیجات بسیار مغذی و منابع عالی فیبر هستند و مصرف آنها باعث می‌شود بین وعده‌های غذایی احساس سیری کنید.

منبع: ایسنا

فراشپز

Recent Posts

(ویدئو) طرز تهیه کباب تابه‌ای دورنگ

در این ویدئو، یک آشپز ماهر به شما آموزش می‌دهد که چگونه کباب تابه‌ای دو…

24 دقیقه ago

دستور پخت خورش غوره مسما با خاصیت درمانی

فراشپز- خورش غوره یکی از انواع خورش‌های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که علاوه بر…

1 ساعت ago

طرز تهیه کالباس خانگی

فراشپز- بعضی از کدبانوهای خانه دوست دارند همه مواد اولیه غذاهایشان را خودشان درست کنند؛…

2 ساعت ago

مارشمالو را به همین راحتی در خانه درست کنید

فراشپز- مارشمالو نوعی خوراکی شیرین با حالت اسفنجی است که عموما از مخلوط شکر، ژلاتین،…

3 ساعت ago

(ویدئو) طرز تهیه یک غذای فوری به روش آشپز چینی

فراشپز- در این ویدئو یک آشپز چینی با استفاده از ۴ عدد هات داگ، ۲۰۰…

3 ساعت ago

طرز تهیه باگر کیک؛ خوشمزه و ساده به روش قنادی

فراشپز- باگر کیک، مینی کیک‌های ۱ یا ۲ نفره هستند که در کاسه باگر به…

4 ساعت ago