فراشپز- کنجد جزو بهترین دانههای مغذی است که در مناطق گرمسیری کشت میشود. کنجد منبع غنی از ریزمغذیها مانند ویتامین E و ترکیبات آنتیاکسیدانی محسوب میشود که تاثیر عالی در پیشگیری از بیماریهای مختلف بهخصوص بیماریهای قلبیعروقی دارد.
دانههای کنجد سرشار از پروتئین هستند. یک قاشق سوپخوری کنجد معادل حدود ۹ گرم کنجد، ۱۶۰ گرم پروتئین دارد که به سلامت استخوانها، عضلات و بافتهای بدن کمک میکند و به این دلیل در دوران رشد توصیه میشود.
مقدار فراوان کلسیم دیگر مزیت کنجد است؛ یک قاشق سوپخوری کنجد حدود ۸۸ میلیگرم کلسیم دارد و بخش مهمی از نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را تامین میکند. نیاز روزانه بدن به کلسیم در نوجوانان ۱۳۰۰ میلیگرم است که در دوران بزرگسالی به ۱۰۰میلیگرم و پس از ۵۰ سالگی در بانوان به ۱۲۰۰ میلیگرم میرسد.
کنجد همچنین سرشار از ویتامینهای گروه B است و به دلیل اینکه بدن قادر به ذخیرهسازی این ویتامینها نیست، باید بهطور منظم مصرف شود. ویتامینهای گروه B در رشد سلولی و تولید گلبولهای قرمز نقش دارند.
ویتامین E بهعنوان آنتیاکسیدان عالی به مقدار فراوان در کنجد وجود دارد. این ویتامین از سیستم ایمنی محافظت میکند و با اتساع عروق در حفظ سلامت فلب نقش دارد و مانع از تشکیل لختههای خونی میشود.
کنجد حاوی چربیهای غیراشباع است که برای حفظ سلامت قلب ضروری هستند. مصرف متعادل این چربیها خطر بیماریهای قلبی و سکته مغزی را کاهش میدهد، زیرا سطح کلسترول بد خون کم میشود. البته به دلیل وجود کلسیم و منیزیم، مصرف کنجد به کاهش فشار خون و حفظ سلامت عروق خونی نیز کمک میکند.
کنجد حاوی ترکیباتی بهنام لیگنان است که خواص آنتیاکسیدانی دارد. فیتواستروژنها که نوعی از لیگنانها هستند در کاهش خطر پوکیاستخوان، علائم یائسگی و سرطان سینه نقش دارند. همچنین مطالعات نشان میدهد ترکیب دیگری بهنام سِسامول در کنجد نیز خواص آنتیاکسیدانی و ضدپیری دارد و در مقابله با التهابات، فشار خون و سرطان موثر است.
منبع: سلامت نیوز
فراشپز- بیدار شدن وسط خواب آن هم شبهایی که شاید خستهتر از معمول باشید بسیار…
فراشپز- کوفتهها انواع و اقسام مختلفی دارند و در بین ما ایرانیها یکی از غذاهای…
فراشپز- یتیمچه کدو سبز از غذاهای قدیمی ایرانی محسوب میشود که به دلیل کالری پایین…
فراشپز- در این ویدئو، یک آشپز ماهر به شما طرز تهیه پیتزا پپرونی خوشمزه را…
فراشپز- “فلفل پلو” یک غذای رنگی و با ظاهری بسیار زیبا است که علاوه بر…
فراشپز- ترشی هفت بیجار با اصالتی ۱۵۰ ساله، نزدیکهای پاییز، در منزل هر بیجاری پیدا…