فراشپز- خامه خوراکی محبوب ما ایرانیهاست که اغلب با خوردن شیرینی یا خامه و عسل یا دسرهایی که خامه در آن به کار رفته باشد، میل خود به این خوراکی خوشمزه را تسکین میدهیم. اما بد نیست بدانیم خامه، ذاتا سرشار از چربیهای اشباع شده و کالری بالا است.
اگر میخواهید بدون از دست دادن طعم، تغییرات سالمتری در مصرف خامه ایجاد کنید، در اینجا چند جایگزین برای خامه وجود دارد که میتوانید آنها را در رژیم غذایی خود لحاظ کنید. در این مطلب به ۴ راه عالی برای سبک کردن ظرف غذای خود با جایگزین کردن خامه غلیظ با گزینههای سالمتر اشاره شده است.
ماست یونانی به دلیل بافت ضخیم و خامهای مشابه با خامه، جایگزین مناسبی است و فواید سلامتی بهتری نسبت به سایر جایگزینها دارد، این ماست نسبت به خامه چربی کمتر و پروتئین بالایی دارد، بنابراین برای افرادی که به دنبال اضافه کردن مواد مغذی به وعده غذایی خود هستند، انتخابی عالی خواهد بود. ماست یونانی با عطر و طعم تند خود میتواند غذاهای خوش طعم و شور و شیرین را عالی کند. اگر میخواهید قوام داشته باشد، فقط ماست را مخلوط کنید تا یکدست شود یا با کمی شیر یا آب مخلوط کنید تا غلیظتر شود.
گل کلم ممکن است اولین مادهای نباشد که در رابطه با بافتهای خامهای به آن فکر میکنید، اما میتواند بهعنوان یک جایگزین عالی برای خامههای غلیظ، بهویژه در غذاهای خوش طعم عمل کند. گل کلم بخارپز شده و سپس پوره شده، پایهای نرم و ابریشمی برای سوپها، سسها و حتی پوره سیب زمینی ایجاد میکند. کالری بسیار کم و فیبر بالایی دارد و مقدار زیادی ویتامین و آنتی اکسیدان دارد. گل کلم بخار پز شده را با مقداری آب سبزیجات و مقدار کمی روغن زیتون مخلوط کنید تا یک سس یا سوپ خوشمزه درست کنید. این یک راه عالی برای دریافت مقداری سبزیجات اضافی و در عین حال خامهای نگه داشتن آنها است.
شیر نارگیل و خامه نارگیل به جای خامه، به ویژه برای رژیمهای غذایی بدون لبنیات، بسیار خوب عمل میکنند. این مواد غذایی نارگیلی بافتی ابریشمی و غنی با طعمی ملایم و کمی شیرین دارد و میتواند غنای خامهای را به تقریبا هر غذایی چه شیرین و چه شور اضافه کند.
شیر بادام، همراه با سایر شیرهای آجیلی، جایگزین سبکتر و کم کالری برای خامه است. البته قوام آن به اندازه خامه نیست، میتوانید آن را با یک ماده غلیظ کننده مانند نشاسته ذرت یا کمی آرد مخلوط کنید تا غلیظتر شود. شیر بادام طعم آجیلی ملایمی دارد که هم غذاهای خوش طعمی مانند پاستاهای خامهای یا سسها و هم دستور العملهای شیرینی مانند اسموتیها و پودینگها را تکمیل میکند. شیرهای شیرین نشده بادام برای پایین نگه داشتن محتوای قند مطلوبتر هستند. همیشه گزینههای غنی شده این شیر را انتخاب کنید تا مطمئن شوید که مواد مغذی کلیدی مانند کلسیم و ویتامین D را دریافت میکنید.
منبع: همشهری آنلاین
فراشپز- تهچین زرشک پلو با مرغ مجلسی نوعی روش طبخ متفاوت زرشک پلو است که…
فراشپز- ماهیچه بوقلمون یکی از انواع غذاهای بین المللی خوشمزه است که در مناسبهای مهم…
فراشپز- باسترما پلو نوعی پلو مرغ خوشمزه و مشهور ترکی است که از ترکیب برنج…
فراشپز- هویج پلو قالبی با ته دیگ هویج نوعی پلوی مجلسی بسیار خوشمزه است که…
فراشپز- تخم مرغ اغلب یکی از بهترین منابع پروتئین در نظر گرفته میشود، زیرا هر…
فراشپز- کیک نسکافه و گردو نوعی کیک بسیار خوشمزه کافی شاپی است که بافت لطیفی…