طرز تهیه آش ماست به روش شیرازی‌ها و اصفهانی‌ها

. شیرازی ها این آش را با گوشت گردن طبخ می کنند اما اصفهانی ها آن را بدون گوشت می پزند که هر دو روش طعم بی نظیر و عالی دارد.

طرز تهیه آش ماست به روش شیرازی‌ها و اصفهانی‌ها

فراشپز- آش ماست از جمله آش‌های سنتی ایران است و در هر شهری به روش های متفاوت طبخ می شود و از آن به عنوان یک پیش‌غذا و یا یک شام سبک استفاده می شود.

 در این مقاله دستور پخت آش ماست را به روش شیرازی ها و اصفهانی ها به شما آموزش داده ایم. شیرازی ها این آش را با گوشت گردن طبخ می کنند اما اصفهانی ها آن را بدون گوشت می پزند که هر دو روش طعم بی نظیر و عالی دارد. با ما همراه باشید.

 

مواد اولیه آش ماست شیرازی

ماست چکیده ۴ پیمانه
گوشت گردن ۳۰۰ گرم
شوید و ترخون خرد شده ۱۵۰ گرم
نخود پخته ۱ پیمانه
برنج خرد ۱.۵ پیمانه
پیاز سرخ شده ۲ عدد درشت
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
آب گوشت گردن ۱ پیمانه

طرز تهیه شیرازی ها

ابتدا گوشت گردن را به صورت جدا در یک قابلمه با آب بپزید. یک عدد پیاز را به چهار قسمت تقسیم کنید و داخل آب گوشت بیاندازید و چند عدد برگ بو ، یک چوب دارچین و چند عدد میخک هم داخل آب گوشت بیاندازید تا بوی ضهم گوشت را بگیرد. حواستان باشد زردچوبه نریزید چون آب گوشت را قرار است در مرحله بعد به آش اضافه کنید. ضمنا زیر حرارت را کم کنید تا آرام آرام بپزد و آب گوشت خشک نشود. وقتی گوشت ها پخت آنها را ریش ریش کنید و کنار بگذارید.

برنج ها را با ۳ پیمانه آب جوش روی حرارت قرار دهید تا خوب بپزد و له شود. بهتر است از برنج خرد استفاده کنید تا آش شما خوشمزه و لذیذتر شود. در ادامه شوید و ترخون خرد شده را اضافه کنید. ۲ قاشق چای خوری نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و تست کنید که کم نباشد.

در ادامه آب گوشت را اضافه کنید و آش را هم بزنید. نخود پخته شده و گوشت ریش ریش شده را هم اضافه کنید. این آش کمی سفت است و خیلی آبکی نیست.

برخی از شیرازی ها به جای نخود از لپه استفاده می کنند و این بستگی به انتخاب شما دارد.

بعد از ۱۰ دقیقه ماست غلیط شده را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شود و بافت آن کمی نرم شود و سپس به آش اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه روی حرارت بماند تا آش جا بیفتد.. ماست را تا حدی بزنید که شبیه دوغ شود و بعد اضافه کنید. برای این کار می توانید کمی آب اضافه کنید تا شل تر شود. این کار باعث می شود ماست به اصلاح نبُرد.

یکی از ترفندهای مهم تهیه آش ماست شیرازی این است که از شب قبل ماست را از یخچال خارج کنید و یک قاشق نمک به آن بزنید و بگذارید داخل یخچال بگذارید.

می توانید پیازداغ هم اضافه کنید و کاملا اختیاری است. بعد از 5 دقیقه آن را سرو کنید. نوش جان.

آش ماست به روش اصفهانی ها بدون گوشت

آش ماست اصفهان در یکی از روستاهای اطراف اصفهان به نام جرقویه شهرت دارد و محبوب است. دستورپخت این آش بیشتر ترکیبی از دستور پخت آش ماست در شهرهای دیگر است، اما تفاوت‌های مخصوص به خودش را دارد.

اگر علاقه مند هستید آش ماست را به روش اصفهانی ها طبخ کنید به عدس، نخود و لوبیا نیاز دارید. باید همه مواد را بپزید و با یکدیگر مخلوط کنید سپس خرده برنج را به قابلمه اضافه نمایید تا همراه حبوبات بپزد. نعنا داغ و پیاز داغ را هم پس از پخت کامل محتویات به قابلمه بریزید. نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و تست بگیرید.

ماست را در آخرین مرحله داخل قابلمه ریخته و کمی روی شعله هم بزنید. اجازه بدهید برای چند دقیقه آش شما روی شعله ملایم جا بیفتد تا حسابی خوش طعم شود. آش ماست اصفهانی شما آماده سرو است. نوش جان.

منبع: همشهری آنلاین

ارسال نظر