طرز تهیه خورش سیب گلاب؛ طعمی به یادماندنی از لرستان
خورش سیب گلاب میتواند یکی از متفاوتترین غذاهای این تابستان برای شما باشد.

فراشپز- سیب گلاب یکی از خوشمزهترین میوههای فصل تابستان است که عطر و طعمی شیرین و استثنایی دارد. اما آیا میدانستید که با این میوه محبوب و پرطرفدار میتوانید خورش درست کنید؟ خورش سیب گلاب میتواند یکی از متفاوتترین غذاهای این تابستان برای شما باشد. پس در این مطلب با طرز تهیه خورش سیب گلاب همراه شوید.
مواد لازم برای طرز تهیه خورش سیب گلاب
- سیب گلاب ۵۰۰گرم
- گوشت قرمز خورشتی ۳۵۰ گرم
- پیاز متوسط ۲ عدد
- شیره خرما یا انگور۱٫۲ پیمانه
- سرکه۲ قاشق غذاخوری
- برگ بو۲ عدد
- آرد یا نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه خورش سیب گلاب
مرحله اول: تفت دادن و پختن پیاز با گوشت
در قابلمه مورد نظر خود روغن بریزید و صبر کنید تا روغن کمی حرارت دیده و گرم شود. سپس پیازها را که به صورت خلالی خرد کردهاید، در قابلمه ریخته و کمی تفت بدهید. در اینجا باید پیازهای شما از حالت سفیدی به رنگ مات و شیشهای مایل به کرم تغییر رنگ بدهد.
سپس گوشتهای خورشتی را به پیازها اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگ گوشت تغییر پیدا کرده و خاکستری شود. در این مرحله میتوانید از کمی کره هم اضافه کنید تا گوشتهای شما عطر و طعم بهتری بگیرد.
پس از سرخ شدن گوشتها، فلفل سیاه و برگ بو را به گوشت اضافه کنید. حالا روی مواد خود به اندازه ۲ تا ۳ لیوان آب بریزید. پس از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید تا گوشتها خوب مغزپخت شوند.
در این مرحله گوشت به حدود ۲٫۵ تا ۳ ساعت زمان برای پختن احتیاج دارد.
مرحله دوم: آماده کردن سیبهای گلاب
در طول مدتی که گوشت خورشت شما در حال پختن است، میتوانید به سراغ آماده کردن سیبها بروید.
پس سیبهای گلاب را ابتدا خوب بشویید و سپس پوست بکنید. سپس بنا به سلیقه خود، سیبها را به صورت حلقهای یا خلالی خرد کنید و هستههایشان را بگیرید. حالا برای اینکه شکل سیبهای شما در خورشت حفظ شده و به اصطلاح وا نرود، سیبها را در کمی روغن قدری سرخ کنید.
نکته: در این مرحله میتوانید برای خوشرنگتر شدن سیبها، به آنها کمی زعفران دم کرده اضافه کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن سیبها و سرکه و شیره به خورشت
پس از گذشت حدود ۲٫۵ ساعت، میتوانید سیبها را به خورشت اضافه کنید. پس سیبها را به همراه سرکه و شیره به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید.
نکته: برای اینکه طعم سرکه و شیره بهتر به خورد سیبها برود و لذیذتر شود، میتوانید ابتدا ترکیب سرکه و شیره را به سیبها اضافه کرده و اجازه بدهید تا کمی استراحت کند. سپس این ترکیب را به خورشت اضافه کنید. همچنین میتوانید شیره انگور را به روش کاملا خانگی تهیه کنید تا از سلامت و پاکیزگی آن مطمئن باشید.
حالا نمک را هم به خورشت اضافه کرده و به آن به مدت حداقل ۳۰ دقیقه دیگر زمان بدهید تا طعم سیب و سرکه و شیره در خورشت ترکیب شده و به اصطلاح جا بیفتد.
در پنج دقیقه پایانی پخت خورشت، آرد سفید یا نشاسته ذرت را در قدری آب گرم حل کرده و به خورشت اضافه کنید. این کار کمک میکند تا خورشت شما قوام بگیرد و لعاب بهتری بیندازد.
حالا خورش سیب گلاب شما آماده است و میتوانید آن را با برنج سرو کنید.
نکات تکمیلی در طرز تهیه خورش سیب گلاب
خورشت سیب گلاب یکی از متمایزترین خورشتهای ایرانی است که احتمالا در کمتر جایی نام آن را شنیده و طعمش را امتحان کردهاید. طعم این غذا تا حدی یادآور خورشت به است، اما با توجه به عطر و بوی سیب گلاب، رایحه و طعم منحصربهفرد خود را پیدا میکند. بنابراین این خورش با طعم ملس و شیرین میتواند یکی از متفاوتترین غذاهای منوی مهمانیهای تابستان امسال شما باشد.
در این بخش، نکات تکمیلی برای درست کردن خورش سیب گلاب را بررسی میکنیم:
طرز تهیه خورش سیب با سیب درختی به جای سیب گلاب
خورشت سیب به جای سیب گلاب، با سیب درختی هم قابل تهیه است. این روش اتفاقا مرسومتر است و از آنجایی که سیب درختی در فصلهای مختلف سال قابل دسترس است، میتوانید آن را در هر زمانی تهیه کنید. برای درست کردن این غذا بهتر است از سیب زرد کشاورزی استفاده کنید. سپس بقیه مراحل درست کردن خورشت را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
طرز تهیه خورش سیب با رب انار
اشاره کردیم که خورش سیب گلاب با توجه به افزودن سرکه و شیره به آن، طعمی ملس و رو به شیرینی پیدا میکند. اگر طرفدار طعمهای شیرین نیستید، میتوانید طرز تهیه خورش سیب با رب انار را امتحان کنید. در این روش، رب انار جایگزین سرکه و شیره میشود و میتوانید بنا به ذائقه خود، از رب انار ملس، ترش یا شیرین استفاده کنید. البته پیشنهاد ما رب انار ملس است، چراکه در ترکیب با شیرینی طبیعی سیب گلاب، ترکیب مزه بهتری پیدا میکند.
طرز تهیه خورش سیب گلاب با مرغ
اگر طرفدار گوشت قرمز نیستید، نگران نباشید. این غذای خوشمزه با گوشت مرغ هم قابل تهیه است. کافی است به جای گوش قرمز خورشتی، از ران یا سینه مرغ استفاده کرده و بقیه مراحل را به شیوه بالا دنبال کنید تا یک خورشت لذیذ با گوشت سفید داشته باشید.
خورش سیب برای کجاست؟
خورش سیب که به دو صورت خورش سیب درختی و خورش سیب گلاب تهیه میشود، اصالتا متعلق به منطقه لرستان است. البته این غذا در شهرهای یزد، شیراز و فارس هم به شکلهای کمابیش مشابه تهیه میشود.
آیا درست کردن خورش سیب گلاب در شهر یا استان شما رایج است؟ شما این غذا را به چه شیوهای تهیه میکنید؟
منبع: کاله