کال کباب گیلانی؛ طرز تهیه کال کباب رشتی خوشمزه

کال کباب گیلانی یکی از غذاهای خوش طعم و معروف استان گیلان است که در تهیه آن از بادمجان به صورت کبابی استفاده می‌شود. مثل اکثر غذاهای شمالی در طرز تهیه کال کباب گیلانی از سیر، رب انار و انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود.

کال کباب گیلانی؛ طرز تهیه کال کباب رشتی خوشمزه

فراشپز- کال کباب گیلانی یکی از غذاهای خوش طعم و معروف استان گیلان است که در تهیه آن از بادمجان به صورت کبابی استفاده می‌شود. مثل اکثر غذاهای شمالی در طرز تهیه کال کباب گیلانی از سیر، رب انار و انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود.

اگر به طعم غذاهای شمالی علاقه دارید حتما طرز تهیه کال کباب گیلانی را یاد بگیرید و نام آن را به لیست غذاهای شمالی خانگی خود اضافه نمایید چون زمان پخت این غذا بسیار کوتاه است و می‌توان آن را به عنوان پیش غذا یا حتی غذای اصلی و در کنار برنج ایرانی میل کرد.

مواد لازم در طرز تهیه کال کباب گیلانی

11_11zon

بادمجان     ۶ الی ۷ عدد

گردو     ۱۵۰ گرم

سبزی چوچاق، خالوش و نعنای خرد شده     هر کدام ۲ قاشق غذاخوری

سیر     ۵ حبه یا بیشتر

گلپر     ۱ قاشق چای خوری

رب انار(ترجیحا ترش)     ۱ قاشق غذاخوری

آب انار     نصف پیمانه

نمک، فلفل و روغن     به میزان لازم

مراحل طرز تهیه کال کباب گیلانی

12_11zon

    در مرحله اول برای پخت یک کال کباب گیلانی حرفه‌ای، باید بادمجان‌ها را آماده کنید. پایه اصلی این غذا بادمجان است و به همین جهت باید آن را به خوبی آماده نمایید. سعی کنید از بادمجان‌های تازه و قلمی که پوست یکدستی داشته باشند استفاده نمایید. یک بادمجان خوب، باید براق، گوشتی و سنگین باشد.

    برای تهیه کال کباب گیلانی به ۳ روش مختلف می‌توانید بادمجان‌ها را کباب کنید؛

    اولین راه، کباب کردن بادمجان‌ها روی شعله گاز است که برای این کار ابتدا باید چند خراش عمیق روی بادمجان ها ایجاد کنید و سپس آن‌ها را روی شعله متوسط گاز حرارت دهید تا جایی که خوب پخته شوند. در حین پخت بادمجان، می توانید آن را بچرخانید و این کار را تا جایی که پوست بادمجان راحت کنده شود ادامه دهید.

    روش بعدی استفاده از فر است که می‌توانید بادمجان ها را درون آن کبابی کنید. برای انجام این عمل کافیست با استفاده از چاقو روی بادمجان ها چند خراش عمیق ایجاد کنید و سپس به مدت ۱۰ دقیقه بادمجان‌ها را درون فر از قبل گرم شده قرار دهید و اجازه دهید با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخته شوند.

    روش سوم نیز کباب کردن بادمجان روی زغال است که بوی دودی و طعم منحصر به فردی به آن می‌دهد. برای این کار هم باید روی بادمجان ها خراش های عمیقی ایجاد کنید و سپس آن‌ها را مستقیماً روی ذغال گرم شده قرار دهید. مدام آن‌ها را بچرخانید و از باد زدن زغال ها بپرهیزید. این کار را تا جایی ادامه دهید که پوست بادمجان‌ها سوخته و کنده شود.

    مرحله بعدی آماده کردن گردو هاست که باید آن‌ها را داخل آسیاب‌کن یا هاون ریخته و کاملا له کنید. با توجه به سلیقه خودتان می‌توانید گردوها را آسیاب کنید تا سفتی آن‌ها زیر دندان حس شود یا آن‌ها را له کنید و ادامه مراحل را پیش ببرید.

    در مرحله بعد از تهیه کال کباب گیلانی نوبت به له کردن سیر ها و خرد کردن سبزی ها می‌رسد. سبزی ها را به صورت ساطوری خرد کنید و سیر ها را نیز خوب له کنید تا آماده استفاده در غذا شوند.

    حالا یک کاسه با ابعاد مناسب را انتخاب کرده و سیر له شده، سبزی های خرد شده، رب انار، نمک، فلفل، گلپر، آب انار و گردو را درون آن بریزید و خوب آن‌ها را با یکدیگر مخلوط نمایید. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که ماده یکدستی برایتان حاصل شود. حین درست کردن این چاشنی مدام طعم آن را بچشید و سعی کنید در نهایت مایع کباب شما، مزه‌ای مطابق با سلیقه‌تان داشته باشد.

    حالا نوبت به اصلی‌ترین مرحله پخت کال کباب گیلانی، یعنی مخلوط کردن مواد می‌رسد. در این مرحله، ابتدا باید بادمجان‌ها را با استفاده از گوشت‌کوب خوب له کنید. سپس چاشنی آماده شده را مرحله به مرحله به آن اضافه نمایید. در نهایت آن‌ها را هم بزنید تا یکدست شوند.

    پس از طی کردن مراحل فوق، غذا را در یخچال قرار دهید تا مواد طعم خود را به یکدیگر بدهند. پس از حداقل یک ساعت، آن را از یخچال خارج کنید، درون ظرف سرو بکشید. روی آن را با چند دانه انار و چند برگ سبزی تازه تزئین نموده و آن را همراه با برنج یا نان تازه نوش جان کنید. در صورت تمایل پیشنهاد می‌کنیم دیگر مقالات این مجله با موضوعات طرز پخت باقلا قاتق شمالی، طرز تهیه واویشکا و شامی لپه گیلانی را نیز مطالعه فرمایید.

جمع بندی، کال کباب گیلانی

13_11zon

در این مقاله طرز تهیه کال کباب گیلانی با روشی اصیل و حرفه ای را به شما عزیزان آموزش دادیم و همانطور که مطالعه نمودید، برای پخت این غذای شمالی خوشمزه از بادمجان کبابی، رب انار، گردو و دیگر طعم دهنده‌هایی مثل سیر و سبزیجات معطری استفاده می‌شود، که پایه ثابت اکثر غذاهای شمالی هستند. این غذای خوش طعم و مجلسی می‌تواند طعم یک غذای خوب ایرانی را برای شما و خانوادتان به یادگار بگذارد. امیدواریم آن را تهیه کنید و از خوردن آن در جمع عزیزانتان لذت ببرید.

سوالات متداول

در تهیه کال کباب گیلانی به جای آب انار چه چیزی را می‌توان جایگزین کرد؟

در صورتی که آب انار ترش تازه ندارید، می‌توانید از آبغوره تازه استفاده کنید ولی توجه داشته باشید که به کار بردن آبلیمو برای تهیه این غذا ممنوع است.

آیا در تهیه کال کباب گیلانی، برای له کردن بادمجان‌ها می‌توان از غذاساز استفاده کرد؟

بله، می‌توان بادمجان‌ها را با استفاده از گوشت کوب برقی یا غذاساز پوره کرد.

منبع: مجله اسنپ اکسپرس

ارسال نظر