سیب‌زمینی شیرین پخته با سس سیر و کره

سیب‌زمینی شیرین از جمله مواد غذایی مفید و البته کاربردی در آشپزی است. این خوراکی شیرین منبع غنی از مواد مغذی است که خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد. سیب‌زمینی شیرین سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون ویتامین A، ویتامین C، منیزیم و پتاسیم است. به‌علاوه، فیبر بالایی که دارند به بهبود دستگاه گوارش کمک می‌کند و برای حفظ سطح انرژی بدن بسیار مفید است.

سیب‌زمینی شیرین پخته با سس سیر و کره

فراشپز- سیب‌زمینی شیرین از جمله مواد غذایی مفید و البته کاربردی در آشپزی است. این خوراکی شیرین منبع غنی از مواد مغذی است که خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد. سیب‌زمینی شیرین سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون ویتامین A، ویتامین C، منیزیم و پتاسیم است. به‌علاوه، فیبر بالایی که دارند به بهبود دستگاه گوارش کمک می‌کند و برای حفظ سطح انرژی بدن بسیار مفید است.

در کنار همه این ویژگی‌ها، سیب‌زمینی شیرین دارای آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. همین خواص باعث می‌شود که این سبزی علاوه بر طعم خوشمزه‌ای که به غذا می‌دهد، یک انتخاب سالم و مغذی هم برای وعده‌های غذایی باشد.

این غذا با سیب زمینی که در این مقاله طرز تهیه آن را بیان خواهیم کرد، با سیب‌زمینی شیرین درست می‌شود و می‌توان آن را یک غذای کامل دانست. از خوبی‌های این غذا این است که می‌توان آن را به‌عنوان پیش غذا و با انواع مختلف غذاهای اصلی سرو کرد و حتی می‌تواند یک شام سبک برای وعده‌های هفتگی باشد. 

مواد لازم برای تهیه سیب‌زمینی شیرین پخته با سس سیر و کره

    ۱ بوته سیر کوچک

    ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق‌العاده بکر

    ۱ قاشق غذاخوری کره بدون نمک، ذوب شده

    ۱ قاشق غذاخوری آویشن تازه خرد شده با پودر آویشن

    ۱ قاشق چایخوری زیره آسیاب شده

    ½ قاشق چایخوری نمک

    ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده

    ۶ فنجان سیب‌زمینی شیرین خرد شده با پوست (حدود ۳ عدد متوسط)

    ۱ فنجان آبِ‌گوشت یا سبزیجات کم‌نمک

طرز تهیه سیب‌زمینی شیرین پخته با سس سیر و کره

اگر دنبال طرز تهیه یک غذای ساده و سبک هستید، یا پاسخ سوال «شام چی بپزم؟» را نمی‌دانید و همچنین زمان کافی برای پخت غذا ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما طرز تهیه این سیب‌زمینی‌های شیرین را یاد بگیرید.

مرحله اول: گرم کردن فر

سینی فر را در قسمت بالای فر قرار دهید و فر را به دمای ۵۰۰ درجه فارنهایت (۲۶۰ درجه سانتی‌گراد) پیش‌گرم کنید.

مرحله دوم: پخت سیر

پوست لایه‌های خارجی سر سیر را جدا کرده و دور بیندازید. حدود نیم سانتی‌متر از بالای حبه‌های سیر را ببرید. سیر را روی یک تکه فویل قرار دهید که برای پیچاندن سر سیر کافی باشد.

91

در یک کاسه بزرگ، ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، ۱ قاشق غذاخوری کره ذوب شده، ۱ قاشق غذاخوری آویشن، ۱ قاشق چایخوری زیره و ½ قاشق چایخوری نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. ۱ قاشق چایخوری از مخلوط روغن را روی سر سیر بریزید و فویل را محکم ببندید.

92

مرحله سوم: مزه‌دار کردن و پخت سیب‌زمینی‌ها

۶ فنجان سیب‌زمینی شیرین خرد شده را به باقی‌مانده مخلوط روغن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا سیب‌زمینی‌ها به طور کامل پوشش داده شوند. سیب‌زمینی‌ها را در یک لایه یکنواخت در یک سینی فلزی با ابعاد ۲۲ در ۳۳ سانتی‌متر بچینید. (از سینی شیشه‌ای استفاده نکنید چون ممکن است بشکند). سپس سیر پیچیده‌شده در فویل را در سینی قرار دهید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید.

سیر را از فر خارج کرده و کنار بگذارید. سیب‌زمینی‌ها را برگردانید و آن‌ها را به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه دیگر در فر بپزید تا هر دو طرف خوب قهوه‌ای شوند.

93

مرحله آخر: پخت نهایی سیب‌زمینی‌ها

در این حین، وقتی سیر کافی خنک شد، حبه‌های سیر را در یک فنجان له کنید. ۱ فنجان آبِ‌گوشت با آب‌سبزیجات به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا ترکیب شود. وقتی سیب‌زمینی‌ها قهوه‌ای شدند، آبِ‌گوشت را با دقت به سینی اضافه کنید. سینی را دوباره در فر قرار دهید و بگذارید تا زمانی که بیشتر مایع جذب شده و سیب‌زمینی‌ها کاملاً نرم شوند، حدود ۱۵ دقیقه دیگر بپزند.

اطلاعات تغذیه‌ای سیب‌زمینی شیرین پخته با سس سیر و کره (به ازای هر وعده)

    کالری: ۱۸۳

    چربی کل: ۷ گرم (۸% مقدار روزانه)

    چربی اشباع: ۲ گرم (۹% مقدار روزانه)

    کلسترول: ۵ میلی‌گرم (۲% مقدار روزانه)

    سدیم: ۲۷۶ میلی‌گرم (۱۲% مقدار روزانه)

    کربوهیدرات کل: ۲۹ گرم (۱۱% مقدار روزانه)

    فیبر غذایی: ۴ گرم (۱۵% مقدار روزانه)

    شکر کل: ۶ گرم

    شکر افزوده: ۰ گرم (۰% مقدار روزانه)

    پروتئین: ۳ گرم (۵% مقدار روزانه)

    ویتامین A: 1023 میکروگرم

    ویتامین C: 5 میلی‌گرم (6% مقدار روزانه)

    کلسیم: ۵۷ میلی‌گرم (۴% مقدار روزانه)

    آهن: ۱ میلی‌گرم (۷% مقدار روزانه)

    منیزیم: ۳۸ میلی‌گرم (۹% مقدار روزانه)

    پتاسیم: ۴۹۸ میلی‌گرم (۱۱% مقدار روزانه)

مقادیر روزانه بر اساس یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری است. این مقادیر می‌تواند بر اساس نیازهای فردی و شرایط سلامتی مختلف تغییر کند.

منبع: مجله اسنپ اکسپرس

ارسال نظر