طرز تهیه چیزکیک آسان و خوشمزه در خانه

تهیه یک چیزکیک خانگی بی‌نقص اگرچه کار سختی به نظر نمی‌رسد، اما فوت‌وفن‌های خاصی دارد که با دانستن آن‌ها، یک شیرینی عالی خواهید داشت.

طرز تهیه چیزکیک آسان و خوشمزه در خانه

فراشپز- چیزکیک یکی از دسرهای بسیار محبوب است که طرفداران زیادی دارد. اگر نمی‌دانید برای مهمانی عصرانه یا دورهمی دوستانه‌تان چه دسری درست کنید، ما به شما چیزکیک را پیشنهاد می‌کنیم! تهیه یک چیزکیک خانگی بی‌نقص اگرچه کار سختی به نظر نمی‌رسد، اما فوت‌وفن‌های خاصی دارد که با دانستن آن‌ها، یک شیرینی عالی خواهید داشت. ما در این مقاله می‌خواهیم شما را با روش‌های تهیه یک چیزکیک خوشمزه آشنا کنیم.

۱- طرز تهیه چیزکیک با فر

 

اگر با دنیای چیزکیک‌ها آشنا باشید، احتمالا می‌دانید که انواع مختلفی از این دسر خوشمزه در نقاط مختلف جهان تهیه می‌شود. چیزکیک‌های یخچالی یا تهیه‌شده در فر با طعم‌های میوه‌ای، شکلاتی، نوتلا، لیمویی، بادام زمینی، کدو تنبل و… انواع مختلفی از آن هستند. با وجود تفاوت‌های جزئی، همه آن‌ها از یک چیزکیک ساده سرچشمه می‌گیرند.

هر چیزکیک از دو بخش تشکیل شده است. بخش پایینی یا کراست، بخش پایه است و بخش بالایی که شامل پنیر و خامه می‌شود، طعم اصلی کیک را تشکیل می‌دهد. اگر می‌خواهید یک چیزکیک ساده و آسان در خانه تهیه کنید، مراحل زیر را دنبال کنید.

مواد لازم برای تهیه چیزکیک با فر

پایه یا کراست

    کره ذوب‌شده یک سوم پیمانه

    بیسکویت دلخواه (پتی بور، ساقه طلایی و…) یک و نیم تا دو پیمانه

    شکر دانه‌ریز یک چهارم پیمانه

    نمک یک چهارم قاشق چای‌خوری

لایه بالایی یا پنیری

    پنیر خامه‌ای حدود ۹۰۰ گرم

    شکر یک پیمانه

    خامه ترش نصف پیمانه

    طعم‌دهنده دلخواه مثل وانیل یا عصاره لیمو دو قاشق چای‌خوری

    تخم‌مرغ سه عدد

مراحل تهیه چیزکیک با فر

برای تهیه چیزکیک در ابتدا باید بخش پایه یا کراست آن را تهیه کنید و سپس به سراغ ترکیب مواد پنیری بروید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: تهیه پایه یا کراست

ابتدا یک قالب مناسب چیزکیک انتخاب کنید. قالب‌های کمربندی بهترین گزینه برای این کار هستند. البته لازم است دور قالب را با ورق‌های آلومینیومی یا فویل به خوبی بپوشانید. سپس فر را روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

تکه‌های بیسکویت را در یک خردکن یا غذاساز بریزید و خرد کنید تا به صورت پودر درآیند. بیسکویت خرد‌شده را با کره، نمک و شکر مخلوط کنید و آن را در قالب بریزید. مخلوط کراست را در کف قالب به‌خوبی پهن و یکدست کنید و با یک وسیله سنگین مثل گوشت‌کوب فشار دهید تا کاملا منسجم شود. قالب را برای مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه درون فری که از قبل گرم شده بود قرار دهید تا کمی طلایی شود. پس از این مدت آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود.

مرحله دوم: تهیه لایه پنیری

ابتدا پنیر خامه‌ای و شکر را در یک ظرف گود بریزید و به کمک هم‌زن به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس دور هم‌زن را کم کرده و خامه ترش و وانیل یا عصاره لیمو را به آن اضافه و مخلوط کنید. تخم‌‌مرغ‌ها را یکی یکی به مخلوط اضافه کنید و با همان سرعت کم به هم‌ زدن ادامه دهید. مخلوط یکدست و صاف به‌دست‌آمده را روی کراست بریزید و به صورت یکنواخت آن را پخش کنید.

مرحله سوم: پخت چیزکیک

قالب چیزکیک را در یک ظرف بزرگ‌تر قرار دهید و مقداری آب جوش درون این ظرف بزرگ‌تر بریزید. حتما دقت کنید که مقدار آب از دیواره قالب چیزکیک بالاتر نرود. اما این آب برای چیست؟

آب موجود در این ظرف با ایجاد حمام بخار در فر و افزایش رطوبت، از ایجاد ترک بر روی چیزکیک جلوگیری خواهد کرد. پس از قرار دادن ظرف در فر دارای دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد، به مدت ۶۰ تا ۷۰ دقیقه به کیک زمان بدهید تا بپزد. پس از این مدت ممکن است مرکز چیزکیک کاملا سفت نباشد. پس به آن حدود یک ساعت دیگر زمان بدهید تا در دمای محیط خنک شود. سپس روی ظرف را بپوشانید و آن را برای مدت ۶ ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید. پس از آن با احتیاط به کمک چاقوی تیز، لبه‌های چیزکیک را از قالب جدا کنید و آن را برش دهید.

چند نکته طلایی درباره تهیه چیزکیک با فر

    پنیر خامه‌ای پرچرب پایه یک چیزکیک عالی است. بهتر است از برندهای مطرح و خوب پنیر خامه‌ای برای تهیه این دسر استفاده کنید تا بافت چیزکیک شما کاملا ابریشمی و نرم شود. احتمالا پنیرهای خامه‌ای کم‌چرب، نتیجه دلخواه را نخواهند داشت؛ پس اگر به فکر حفظ رژیم خود هستید، بهتر است به دنبال تهیه دسر دیگری باشید.

    هدف از اضافه‌کردن خامه به چیزکیک تهیه‌شده در فر، نرم‌کردن بافت پنیر و اضافه‌کردن مقداری رطوبت است. شما می‌توانید با خامه معمولی هم به این هدف‌ها برسید؛ اما خامه معمولی احتمالا طعم خامه‌ای زیادی به چیزکیک شما خواهد داد. پس خامه ترش انتخاب بهتری برای این کار است.

    لازم است همه مواد گفته شده را از یک تا دو ساعت قبل از شروع کار در محیط اتاق قرار دهید تا مواد با محیط هم‌دما شوند.

۲- تهیه چیزکیک ساده یخچالی

تهیه این چیزکیک کاملا مشابه روش قبلی است؛ با این تفاوت که در دستورالعمل تهیه آن تخم‎مرغ وجود ندارد و همه مراحل بدون نیاز به پختن در فر انجام می‌شود. برای پایه آن از کیک ساده اسفنجی هم می‌توانید استفاده کنید. در ادامه طرز تهیه چیزکیک یخچالی با بیسکویت پتی بور را به شما آموزش می‌دهیم:

مواد لازم چیزکیک یخچالی

    بیسکویت پتی بور یک و نیم تا دو بسته

    کره ذوب شده ۱۴۰ تا ۱۵۰ گرم

    پنیر خامه‌ای ۲۰۰ گرم

    خامه ساده صبحانه ۲۰۰ گرم

    پودر شکر یا شکر دانه‌ریز ۱۰۰ گرم

    وانیل یا هر طعم‌دهنده دلخواه یک تا دو قاشق چای‌خوری

    پودر ژلاتین یک قاشق چای‌خوری

91

برای تهیه چیزکیک یخچالی باید مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: تهیه پایه چیزکیک

بیسکویت‌ها را در یک غذاساز به خوبی خرد و با کره هم‌دمای محیط مخلوط کنید تا خمیر نرمی ایجاد شود. یک قالب مناسب انتخاب کنید و خمیر به دست‌آمده را ته قالب پهن کنید. سپس با دست یا یک وسیله سنگین، مخلوط را فشار دهید تا یکدست و سفت شود. قالب را در یخچال قرار دهید تا خمیر پایه چیزکیک شما بافت مورد نظر را پیدا کند. اگر عجله دارید می‌توانید آن را برای چند دقیقه در فریزر بگذارید.

مرحله دوم: تهیه مایه چیزکیک

پنیر خامه‌ای را با خامه، شکر و طعم‌دهنده دلخواه خود مثل وانیل به خوبی مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی حاصل شود. در این مرحله ژلاتین را با سه تا چهار قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده و آن را با حرارت غیر مستقیم به‌خوبی حل کنید. سپس کمی آب یخ به آن اضافه کنید. اگر ژلاتین در دسترس نیست، می‌توانید این کار را با پودر ژله آماده هم انجام دهید. برای این کار یک بسته پودر ژله را با نصف لیوان آب حل کنید و محلول به دست آمده را به مخلوط پنیری اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مرحله سوم: قرار دادن چیزکیک در یخچال

سپس قالب را از یخچال خارج کنید و مخلوط پنیری حاضر را به‌صورت کاملا یکدست روی سطح پایه چیزکیک پهن ‌کنید. این دسر باید برای مدت ۴ تا ۶ ساعت در یخچال قرار بگیرد تا کاملا آماده شود. برای تزئین چیزکیک یخچالی خود می‌توانید از سس شکلات، نوتلا، تکه‌های میوه و… استفاده کنید.

۳- تهیه چیزکیک یخچالی با کیک اسفنجی

بیشتر افراد چیزکیک یخچالی را با لایه بیسکویت می‌شناسند و چیزکیک یخچالی با کیک اسفنجی، معمولا کمتر توسط افراد مخالف درست می‌شود. اما این مدل از چیزکیک نیز بسیار خوشمزه و جذاب است که می‌توانید آن را در خانه درست کنید و حتی کیک اسفنجی آن را از شیرینی‌فروشی‌ها آماده تهیه کنید.

مواد لازم چیزکیک یخچالی با کیک اسفنجی

    ۱ عدد با قالب قطر ۲۵ سانتی‌متر کیک اسفنجی

    ۲۰۰گرم پنیر ماسکارپونه

    ۲ قاشق غذاخوری پودر قند

    ۲۰۰ گرم خامه صبحانه

    ۱ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین

    ۱۰ گرم وانیل

92

برای تهیه چیزکیک یخچالی با کیک اسفنجی باید مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: تهیه پایه چیزکیک

برای درست کردن این مدل چیزکیک، ابتدا باید کیک اسفنجی ساده را بپزید و اجازه دهید تا سرد شود. می‌توانید کیک‌های قالبی را از شیرینی‌فروشی‌ها تهیه کنید. برای درست کردن کیک اسفنجی، می‌توانید از طرز تهیه کیک ساده کمک بگیرید.

مرحله دوم: تهیه مواد چیزکیک

در زمان خنک شدن کیک اسفنجی، پنیر ماسکارپونه، خامه صبحانه، وانیل و شکر را داخل کاسه‌ای ریخته و خوب آنها را هم بزنید. در این مرحله، پودر ژلاتین را به روش بن ماری حل کنید (سه قاشق غذاخوری آب سرد را به پودر ژلاتین اضافه کنید و روی کتری در حال جوش قرار دهید تا ژلاتین در آب حل شود). پودرژلاتین حل شده را به پنیر و خامه اضافه کرده و دوباره به‌هم‌زدن ادامه دهید تا مواد یکدست شوند. توجه داشته باشید که خامه و پنیر باید به دمای محیط رسیده باشند تا بتوانید ژلاتین را با آنها ترکیب کنید.

مرحله سوم: تهیه چیزکیک

زمانی که کیک اسفنجی خنک شد، می‌توانید از دو روش برای درست این چیزکیک استفاده کنید. برای این مدل چیزکیک، شما می‌توانید کیک را به دو قسمت تقسیم کنید و درست مانند کیک‌های خامه‌ای، لایه پنیر را میان دو قسمت کیک قرار دهید. مدل دیگر هم این است که، کیک را داخل قالب کمربندی قرار دهید و لایه‌ی روی آن را با پنیر و خامه بپوشانید. پس از خارج کردن قالب چیزکیک از یخچال، می‌توانید آن را با هر میوه و خوراکی دیگری تزئین کنید.

در این روش، شما می‌توانید به مواد پنیر پودر کاکائو و یا شکلات ذوب‌شده نیز اضافه کنید و کیک را با مزه‌ی شکلات آماده کنید. به این ترتیب، یک چیزکیک شکلاتی خواهید داشت.

۴- تهیه چیز کیک انبه

چیز کیک، یک مدل از کیک‌ها هستند که امروز طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. در ادامه می‌خواهیم طرز تهیه چیزکیک آسان و خوشمزه در خانه را با هم بررسی کنیم.

مواد اولیه

    کیک اسفنجی یا شیفون ساده به میزان دلخواه

    پوره انبه ۱۰۰ گرم

    خامه صبحانه ۸۵ گرم

    پنیر خامه‌ای یا ماسکارپونه ۱۵۰ گرم

    پودر ژلاتین ۱۵ گرم

    آب سرد ۳ قاشق غذاخوری

    زعفران دم‌کرده ۱ قاشق غذاخوری

    وانیل ۴/۱ ۱ قاشق غذاخوری

    وانیل ۱ قاشق غذاخوری

94

برای تهیه چیز کیک انبه باید مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: تهیه کراست لایه اول

در مرحله اول طرز تهیه چیز کیک آسان، ابتدا باید کراست لایه اول را بسازید. برای این کار بیسکویت‌ها را درون غذاساز ریخته تا پودر شود. اگر غذاساز در دسترس نبود می‌توانید با گوشت‌کوب نیز این کار را انجام دهید. سپس آن‌ها را به همراه کره ذوب شده داخل کاسه بریزید و به‌خوبی مخلوط کنید و حدود ۳۰ دقیقه درون یخچال بگذارید.

مرحله دوم: تهیه لایه رویه‌ی چیزکیک

پوست انبه را بگیرید و برش بزنید. قطعات انبه، شیر و آب انبه را داخل مخلوط‌کن بریزید تا پور شوند. سپس ژلاتین را روی آب بریزید تا اسفنجی شود. در یک قابلمه دیگر مقداری پنیر خامه‌ای، خامه صبحانه و شکر بریزید و هم بزنید. سپس پوره انبه، وانیل و ژلاتین را به آن اضافه کنید. تمام مواد را به‌خوبی هم بزنید تا ژلاتین به‌خوبی حل شود.

مرحله سوم: سرو چیزکیک

کراست پنیری را از روی حرارت بردارید و قالب موردنظرتان را از یخچال بیرون بیاورید و روی کراست بیسکویتی بریزید. حدود چند ساعت اجازه دهید درون یخچال باقی بماند. زمانی که خودش را گرفت، کمی روی آن پوره انبه اضافه کنید.

پوره انبه را می‌توانید به شکل دایره‌ای روی دسر بریزید. حالا دوباره قالب را برای ۳ ساعت دیگر درون یخچال بگذارید. سپس قالب کمربندی را باز کنید و بعد از سپری شدن ۱۰ دقیقه، چیز کیک را برش زده تا لایه‌های بریده شده با محیط هم دما شوند.

جدول ارزش غذایی یک برش چیزکیک

کالری     قند     چربی     کربوهیدرات     پروتئین     کلسترول     سدیم

۳۷۲     ۲۳.۲ گرم     ۲۷.۹ گرم     ۲۷.۲ گرم     ۴.۴ گرم     ۱۱۹.۱ میلی‌گرم     ۲۴۴.۸ میلی‌گرم

نتیجه‌گیری

چیزکیک‌ها در سراسر جهان محبوب هستند و کمتر کسی است که حداقل یکی از طعم‌های آن را دوست نداشته باشد. این مطلب شما را با مراحل گام‌به‌گام تهیه این دسر خوشمره آشنا می‌کند. در این مقاله به طرز تهیه چیزکیک با فر اشاره شده است. اما در صورتی که فر در دسترس‌تان نبود اصلا نگران نشوید! در این مطلب طرز تهیه چیزکیک ساده یخچالی را هم به شما آموزش داده‌ایم. می‌توانید این دسر خوشمزه را تهیه کنید و از طعم جذاب آن لذت ببرید.

94

سوالات متداول

از کجا بفهمیم چیزکیک پخته است؟

وقتی پخت چیزکیک تمام می‌شود، قسمت بیرونی آن سفت است؛ در حالی‌ که بخش داخلی کمی تکان می‌خورد. این به معنی آماده‌شدن چیزکیک است. پخت بیش از حد باعث پف‌کردن و ترک‌خوردن آن خواهد شد.

برای رفع ترک چیزکیک چه باید کرد؟

این موضوع تغییری در کیفیت چیزکیک شما نخواهد داشت؛ اما ممکن است ظاهر کیک را زشت کند. برای پوشاندن آن می‌توانید از کمی خامه فرم‌گرفته یا تکه‌های میوه استفاده کنید.

چیزکیک تا چند روز ماندگاری دارد؟

می‌توانید این کیک را تا ۵ روز در یخچال نگهداری کنید. بهتر است آن را در قالب اصلی خود نگه ‌دارید تا شکل خود را حفظ کند. پوشاندن روی کیک باعث حفظ تازگی و طعم کیک خواهد شد.

منبع: مجله اسنپ اکسپرس

ارسال نظر