طرز تهیه کوکی جو دوسر با کدو حلوایی و چیپس شکلاتی

یکی از خوراکی‌های فصلی و محبوب پاییز، کدو حلوایی است که از قضا خواص کدو حلوایی نیز بسیار زیاد است. به همین خاطر، بسیاری از افراد با شروع فصل پاییز سراغ پخت خوارکی‌های مختلف با کدو حلوایی می‌روند که یکی از آنها کوکی کدو حلوایی است که کاملا حال‌و‌هوای پاییزی دارد.

طرز تهیه کوکی جو دوسر با کدو حلوایی و چیپس شکلاتی

فراشپز- مواد اصلی این کوکی پوره کدو حلوایی، جو دوسر و چیپس شکلاتی هستند که ترکیب آنها باعث به وجود آمدن خوراکی‌ای لذیذ و مقوی می‌شود. علاوه بر این، ادویه‌های گرم مثل دارچین و جوز هندی نیز طعمی عالی به این کوکی‌ها می‌دهند.

این کوکی‌ها انتخابی عالی برای عصرهای پاییزی یا حتی پذیرایی از مهمانان در این فصل هستند. پوره کدو به لطافت بافت این کوکی‌ها کمک می‌کند و حتی منبعی از آنتی‌اکسیدانی مثل بتاکاروتن هم هست که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. جو دوسر نیز سرشار از فیبر است و حالتی کریسپی به کوکی‌ها می‌دهد، در حالی که شکلات تلخ، تیر خلاص در تکمیل کردن طعم‌ها در این کوکی است.

خبر خوب این است که، آماده کردن این کوکی‌ها بسیار ساده است و می‌شود مقدار زیادی از آن تهیه کرد و در فریزر نگه داشت تا هر زمان که هوس یک شیرینی پاییزی کردید، کافی است چند عدد را گرم کنید تا عطر و طعم فو‌ق‌العاده آن را در خانه بچشید و حس کنید.

مواد لازم برای تهیه کوکی جو دوسر با کدو حلوایی

    ¾ پیمانه کره بدون نمک

    ¾ پیمانه آرد سفید

    ¾ پیمانه آرد سبوس‌دار (گندم کامل)

    ¾ پیمانه جو دوسر پرک (مدل سنتی، نه فوری)

    ۲ قاشق چای‌خوری ادویه پای کدو حلوایی (دارچین، جوز هندی، زنجبیل خشک‌شده و میخک)

    ۱ قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین

    ¾ قاشق چای‌خوری نمک

    ½ قاشق چای‌خوری بکینگ‌پودر

    ۱ پیمانه شکر قهوه‌ای تیره

    ½ پیمانه پوره کدو حلوایی

    ۱ عدد زرده تخم‌مرغ

    ۲ قاشق چای‌خوری عصاره وانیل

    ¾ پیمانه چیپس شکلات تلخ

طرز تهیه کوکی جو دوسر با کدو حلوایی

2

بسیاری حس می‌کنند تهیه انواع کوکی در خانه کار سختی است و به همین خاطر، سراغ خرید آن از قنادی‌ها می‌روند. این دستور، اثبات می‌کند که این تفکر اشتباه است و شما نیز می‌توانید این کوکی‌های پاییزی را در خانه تهیه کنید. بنابراین اگر دنبال پاسخ سوال «با کدو حلوایی چی درست کنیم؟» هستید، در ادامه مراحل تهیه‌ی یکی از خوشمزه‌ترین خوراکی‌ها با کدو حلوایی را بیان خواهیم کرد.

مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید

فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) تنظیم کنید و دو سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. بهتر است از دو طبقه میانی و پایین فر استفاده کنید تا پخت یکنواخت‌تری داشته باشید.

مرحله دوم: کره را ذوب کنید

کره را در قابلمه‌ای کوچک روی حرارت متوسط ذوب کنید. حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا رنگش به طلایی متمایل به قهوه‌ای برسد و بوی دلپذیرِ مغز برشته به مشام برسد. در طول این مدت، گاهی قابلمه را بچرخانید یا هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی آماده شد، کره را داخل یک کاسه مقاوم به حرارت بریزید و آن را بدون درپوش، حدود ۱۵ دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک شود.

3

مرحله سوم: مواد خشک را ترکیب کنید

در یک کاسه جداگانه، آرد سفید، آرد سبوس‌دار، جو دوسر، ادویه پای کدو، جوش‌شیرین، نمک و بکینگ‌پودر را با هم مخلوط کنید. کنار بگذارید تا بعد استفاده شود.

مرحله چهارم: مواد مرطوب را ترکیب کنید

شکر قهوه‌ای را به کره خنک‌شده اضافه کنید و با همزن دستی کمی بزنید تا ترکیب شوند (نیازی نیست کاملاً یکدست شود). بعد پوره کدو، زرده تخم‌مرغ و عصاره وانیل را اضافه کنید و آن‌قدر هم بزنید تا بافتی روان و یکنواخت به‌دست بیاید.

مرحله پنجم: مواد خشک و شکلات را اضافه کنید

نیمی از مخلوط آرد را به مواد مرطوب اضافه کنید و به‌آرامی با لیسک یا قاشق چوبی هم بزنید. سپس چیپس شکلات و باقی‌مانده‌ی آرد را اضافه کنید و فقط تا زمانی که مواد به هم بچسبند و خمیر یکدست شود، هم بزنید. مانند آنچه در طرز تهیه کوکی شکلاتی چیپسی انجام می‌دهید، این خمیر را نیز بیش از حد ورز ندهید.

مرحله ششم: به کوکی‌ها شکل دهید

با قاشق مخصوص یا معمولی، از خمیر بردارید (حدود ۳ قاشق غذاخوری برای هر کوکی کافی‌ست) و با فاصله روی سینی بچینید. با کف دست کمی آن‌ها را پهن کنید.

مرحله هفتم: کوکی‌ها را بپزید

کوکی‌ها را ۱۰ تا ۱۴ دقیقه در فر بپزید تا کمی پف کنند و لبه‌ها طلایی شود. در نیمه زمان پخت، جای دو سینی را با هم عوض کنید تا حرارت یکنواخت برسد.

مرحله آخر: اجازه دهید کوکی‌ها خنک و آماده سرو شوند

بعد از بیرون آوردن از فر، اجازه دهید کوکی‌ها ۵ دقیقه روی سینی بمانند. سپس آن‌ها را با دقت روی توری منتقل کنید تا کامل خنک شوند (حدود ۲۰ دقیقه). می‌توانید آن‌ها را گرم سرو کنید یا بعداً در ظرف دربسته نگه‌داری کنید.

نکاتی برای بهتر شدن بافت، طعم و ارزش تغذیه‌ای کوکی‌ها

نکاتی وجود دارد که به بهتر شدن بافت، طعم و ارزش تغذیه‌ای این کوکی‌ها کمک می‌کنند. این نکات عبارت‌اند از:

    اگر مقداری از پوره کدو باقی ماند، می‌توانید آن را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید. از این مقدار باقیمانده می‌توان در دستورپخت انواع دسر و شیرینی مانند چیزکیک کدو حلوایی استفاده کرد.

    ادویه‌های مورد نیاز در طرز تهیه پوره کدو حلوایی ترکیبی از طعم‌های کلاسیک پاییز است. اگر طعم خاصی مثل دارچین یا زنجبیل را ترجیح می‌دهید، می‌توانید نسخه خانگی و دلخواه خودتان را تهیه کنید.

    شکر قهوه‌ای تیره طعمی قوی دارد، اما در صورت در دسترس نبودن، از نوع روشن آن هم می‌توانید استفاده کنید.

4

اطلاعات تغذیه‌ای کوکی جو دوسر با کدو حلوایی و چیپس شکلاتی

هر عدد از این کوکی‌ها (از مجموع ۱۶ عدد) حدود ۲۴۹ کالری انرژی دارد. بخش عمده‌ی این انرژی از کربوهیدرات‌ها (۳۰ گرم) و چربی‌ها (۱۳ گرم) تأمین می‌شود.

در هر کوکی:

    قند کل حدود ۱۷ گرم است که به طور کامل از قند افزوده تأمین می‌شود (حدود یک‌سوم از نیاز روزانه).

    فیبر خوراکی ۲ گرم دارد که کمک می‌کند مدت بیشتری احساس سیری داشته باشید.

    پروتئین آن ۳ گرم است؛ مقدار کم اما مفید برای یک میان‌وعده شیرین.

    حدود ۸ گرم از چربی‌ها چربی اشباع هستند (نزدیک به ۴۰٪ از سقف مجاز روزانه)، بنابراین مصرف این کوکی به‌عنوان یک خوراکی ساده یا در کنار وعده‌های سبک‌تر توصیه می‌شود.

از نظر مواد مغذی:

    منبع نسبتاً خوبی از آهن (۱۰٪ نیاز روزانه)، منیزیم و روی است.

    همچنین مقداری ویتامین A (مشتق از بتاکاروتن موجود در کدو حلوایی) فراهم می‌کند.

    میزان سدیم حدود ۲۰۰ میلی‌گرم است، که در محدوده‌ای قابل‌قبول برای یک خوراکی پخته‌شده قرار دارد.

در مقابل، مقدار ویتامین C، ویتامین D و اُمگا ۳ در این کوکی ناچیز یا صفر است، پس برای دریافت این ریزمغذی‌ها بهتر است سراغ منابع دیگری بروید.

5

در کل باید گفت که، جو دوسر منبع خوبی از فیبر است؛ فیبری که به کند شدن هضم کمک می‌کند و باعث می‌شود مدت بیشتری احساس سیری داشته باشید. همچنین می‌تواند به تنظیم قند خون و کاهش فشار خون کمک کند.

کدو حلوایی سرشار از بتاکاروتن است، ترکیبی آنتی‌اکسیدانی که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود و نقش مهمی در کاهش التهاب دارد.

6

منبع: مجله اسنپ اکسپرس

ارسال نظر